Шефът на BG-ALERT: Наш служител е объркал и подал сигнала за тревога

Той ще бъде наказан
Обновена: 2 ное 2023 16:38 | 2 ное 2023 16:30, Стела Стоянова
26
Шефът на BG-ALERT: Наш служител е объркал и подал сигнала за тревога
Снимка БГНЕС, архив

„Реално погледнато колегата е натиснал грешния бутон, който е за реални клетки за мобилната мрежа на мобилния оператор, а не тези, които са за тестови цели. По този начин се получи гафът с известяването“.

Това обясни пред bTV Николай Симеонов, собственик на системния интегратор ДЗЗД „Сискод", отговорен за изпратените съобщения чрез системата BG-ALERT.

По думите му отговорният служител ще бъде наказан с административна санкция.

В сряда вечерта загадъчно съобщение, изпратено до мобилните телефони от BG-ALERT на абонатите на определен мобилен оператор, изплаши много българи. Някои хора споделиха, че при получаването му се е чул силен стряскащ звук, приличащ на аларма.

При повечето потребители съобщението било с текст: „Внимание, опасност!“, а при някои е пишело "Сигнал от президента". В известието пише също „test test“, което означава, че системата се тества. Съобщението препраща към сайта bg-alert.bg.

По-рано днес бе обявен графикът, по който системата ще се тества.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още по темата: BG-ALERT
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
1
 
! Отговори
Pepi преди 6 месеца
Има само едно истинско и правилно извинение- кеш !По една хилядарка на човек , може да свърши работа. Другото са празни приказки
23
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Внимание, опасност!, а при някои е пишело "Сигнал от президента". И за каква опасност ще се използва, война ли иде или се готвят природни бедствия и хората трябва да се страхуват като при ковида, страх, страх, докато ги хване страхова невроза, :)) и какво ли още готвят.:))
22
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Ще стане като лъжливото овчаррче историята. Следващия път като ти активират телефина, го затваряш в гардероба и продължаваш да си пиеш бирата. Те на мен предупреждения щели да ми пращат... хай сик тир
21
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До Анонимен 21. Две милиончета на 3 "обединени фирми" да вържат системата към всички оператори с "бутон".
20
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Фирма на 2 дена с 1 служител, гепили едни честни пари и не са свършили работа за 2 лева... ппдб пребориха модела на грoб с още по-зверско гепене, браво!СИСКОД ДЗЗД (SISKOD DZZD), с ЕИК 180784736, е основана на 04.05.2022 г. и е свързана с 1 други юридически лица. Към момента дружеството е със статус "развиващ дейност" . Представлява се от НИКОЛАЙ АНТОНОВ СИМЕОНОВ - управляващ. Съдружници в СИСКОД са ОПЕНКОД СИСТЕМС с 70% от капитала, ИНФОСИСТЕМС ИНТЕРНЕШЪНЪЛ с 30% от капитала
19
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Руснаците идват! Хихихихиххихии!!!
18
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Ако ваш служител може да натисне "грешние бутон" с такива последствия, грешката е на цялата фирма, не само негова. И поправката на грешката трябва да вклюва процес, чрез който подобен гаф да не може да се случи отново. За справка, вижте как става в Амазон, Correction of Error. Ясно ми е, че родните АйТи-та на държавната хранилка се умни почти колкото отровена кокошка, но поне пробвайте да се поучите.
17
2
 
10
 
! Отговори
IT преди 6 месеца
Случва се човек да тества и на прод от време на време.
16
1
 
3
 
! Отговори
dancing преди 6 месеца
И кво,ся? НашТо момчи сбъркало. Ми то,завалла ,батю му го препорърча тук бял ляб да иде. Ся, малко се е пооакало,ама нши момчи. Да звинявъти. от резидентсвоту...
15
0
 
3
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 6 месеца
демек нашо монче подпинало и решило да каже "проба проба" на гоите. другия път - раз шест, а после ше го преместиме да дебъгва. все пак дедо му е активен борец
14
0
 
17
 
! Отговори
Всеки трябва да носи преди 6 месеца
отговорност за делата си.Заместник министър си копирал кодове,за да си играе,според него и предизвика тежки проблеми с изборите и обезсмисли ролята на прескъпите,за десетки милиони машини,платени от народа.Служител натиснал грешно копче и стъписа сума ти народ.Докога неадекватни,некадърни,но скъпоплатени калинки ще нанасят материални и морални щети на държавата и народа,а ще са помилвани,защото сбъркали за пръв път?Нали това им е работата.А ако от нея зависи животът и здравето на хиляди?Оставки!
13
1
 
5
 
! Отговори
преди 6 месеца
13, точно заради това ти мислене не живееш в цивилизована страна а в кибуц. Прочети коментара ми пак и може да разбереш защо си т0земец. По3драви отСидней и лека нощ
12
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
ако този който ще го наказват ( най-вероятно уволнят ) чете това - Пич( или в женски род , понеже може да е и..) , не се коси всеки прави грешки , тези мухльовци където ще те наказват рано или късно ще си намерят майстора ;) Давай смело напред !!!
11
0
 
14
 
! Отговори
преди 6 месеца
В развитите държави никой не се интересува от кое копче кой натиснал. Тук се завеждат искове за компенсации за създаден "стрес, притеснение, и чувство на несигурност". Точно това бе формулировката която адвокатите използваха и докараха парички на някакъв клиент който осъди няква фирма за услуги тук в Сидней. Не помня за какво беше, за няква глупост беше. Както се вика, никой не се сърди на служителя натиснал грешния бутон, даже му се радват, жив и здрав да е, пак тъй да прави. По3драв отСидни
10
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Четат ли ни чатовете?
9
2
 
4
 
! Отговори
За 5 преди 6 месеца
До Анонимен Ако фирмата е на ДБ, означава точно обратното - истински СТРЕС, маскиран като тест. Да видат кво ше стане, какъв ще е отзвукът и такива едни, в стил "Център за изследване на демокрацията". Не е грешка, определено и никой няма да бъде наказан. Ако бъде наказан, после ще бъде повишен. И така!
8
1
 
30
 
! Отговори
Тука е така преди 6 месеца
Фирамата (BG-Alert) най-вероятно се състои от шефа, любовницата, няколко роднини (пак шефове) и бай Иван - работник. Сега ще уволнят бай Иван и ще останат само шефовете да точат парички от българският данъкоплатец.
7
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Видяхте ли какво представлява българина? Отврат, смърдоляк е това е болшинството от нацията!Изборни комисии фалшифицират избори, забележете пред камери. Тестване на машина за избори, изкараха че фалшифицират избори!Някой си ей така решил леко да паникьоса половин България!Боко не дава подкрепа на ПП/ДБ, но завоалирано подкрепя кандидат на БСП с която са на нож от 15 год. и т.н.
6
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Значи конспирацията, че моат да ви подслушват, да ви гледат през камерата и да управляват телефоните ви от някъде излезе вярно. Сигурно могат да пускат и съпбщения от твое име и после да те изнудват примерно. С електрическите автомобили ще е същото спират ти го от централата и ходи пеш щом не обичаш диктатурата.
5
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
айде голяма работа, натиснал грешен бутон, изстрелял ядрена ракета... хора сме все пак случва се, а и фирмата е на ДБ все пак нали така...