Керемедчиев: Преговорите за освобождаване на заложниците са в тежка фаза

Издаването на български паспорти на двамата ще помогне само морално
7 ное 2023 21:25, Стела Стоянова
18
Керемедчиев: Преговорите за освобождаване на заложниците са в тежка фаза
Снимка БГНЕС, архив

Издаването на български паспорти на двамата заложници на „Хамас“ с български произход ще помогне само морално. Терористите са по-склонни да освобождават чужденци, но да задържат израелски граждани. Това каза Милен Керемедчиев, бивш зам.-министър на външните работи, в ефира на NOVA NEWS.

Преговорите за освобождаването на заложниците са в много тежка фаза в момента, посочи той. Те се водят от същите хора, които преди една година водиха преговори с „Хамас“ за освобождаването на един израелски войник, допълни Керемедчиев. Израелският екип успя да договори освобождаването тогава, допълни той. Сега в процеса участват и Катар и САЩ, тъй като има задържани и чужди граждани, заяви Керемедчиев.

Още по темата

„Хамас“ иска да изчисти своето име пред международната общност, затова и публикува кадри от военните действия в Газа, посочи той. По негови думи организацията иска да подчертае, че агресията не е само от тяхна страна, но и от страна на Израел. В началото светът осъди терористичната атака, но в момента общностите са по-склонни да виждат какво се случва в Газа и да бъдат съпричастни с хората там, каза Керемедчиев. Организацията се опитва да не отваря втори фронт, допълни той. По негови думи „Хамас“ пропуска само по списъци определени хора, които да излязат от Ивицата Газа, т.е. категорично държи палестинското население там като заложници.

Керемедчиев коментира и шансовете на страната ни за влизане в Шенген. Той е на мнение, че ако за пореден път се постави бариера, е необходимо през 2024 г. „да натиснем за влизане на два етапа: с летищата и пристанищата и конкретна дата със сухопътни граници“.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
При положение,че в БЪЛГАРИЯ ежедневно умират дечица заради липса на пари на родителите им за лечение,а на управниците изобщо не им пука, е върха на цинизма да ни занимават с някакви,които дори не са БЪЛГАРИ! Унищожават НАРОДА ни,а реват и внасят такива,които и български дори незнаят! Управлява ни продажна пасмина от българомразци и чужди марионетки!!! ОСТАВКА!!!
10
1
 
7
 
! Отговори
Керемедчиев-тъпото преди 5 месеца
Керемедчиев,ти да не си в екипа на преговарящите че ги знаеш тези неща .Аман от седесерасти бръщолевещи глупости по оказионине соросойдни медии
9
0
 
4
 
! Отговори
Аве преди 5 месеца
Шеф Манчев да си гледа черешката и да не коментира
8
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Какви преговори бе? Нали обявихме пълна подкрепа за дългоносите?!?! Никакви преговори с террористи, нали така??? Отделно нали и скъсахме всякакви приятелски отношение с руснаците.. същите руснаци, които безпроблемно освободиха всичките си заложници? Нали така? Давайте сега искайте съдействие от новите ни "приятели"... оо да, забравих, тях ги интересува само да им купуваме ...ците и да им пращеме рооби! Кога ли уффсете ще се събудят да ви окичат по стълбовете...
7
0
 
5
 
! Отговори
1 преди 5 месеца
Тия не са българи, т.е. все е тая.
6
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Това шеф Манчев ли е?
5
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Паси и Лорер да се предложат за размяна.
4
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Тоя ли трябва да ми каже ква е истината ахахахахаха
3
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Какви заложници чакат? Те убиха 10 хиляди цивилни, събориха всичко, 4 хиляди деца, пък чакали заложници. Нищо не чакат, те само "косят тревата", тоест си правят геноцид през 1-2 години.
2
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Ми дайте на всички заложници на Хамас български паспорти. Все някой ще е имал някой пра-пра-прадядо минавал покрай България.
1
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Нал беха българе би трябвало да си имат пасапорти