Василев окончателно отряза пенсионерите за коледни добавки

Той е категоричен: По-важно е трайното увеличение на пенсиите
172
Василев окончателно отряза пенсионерите за коледни добавки
Снимка: БГНЕС

Коледни добавки за пенсионерите категорично няма да има. Това даде да се разбере финансовият министър Асен Василев, който отново коментира темата за евентуалните допълнителни пари на възрастните хора.

"Знаете, че политиката, която поддържаме от Министерство на финансите още от 2021 г. е за трайно увеличение на пенсиите. Тази година пенсиите бяха увеличени с 12%, а за догодина финалните разчети трябва да бъдат направени, но изглежда около 11%. Това означава, че реално пенсионерите ще получават коледни добавки абсолютно всеки месец", обясни финансовият министър.

“Това е много по-честно за тях, отколкото да разчитат на подаяния веднъж в годината”, категоричен бе Василев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


172
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
1
 
31
 
! Отговори
анонимен преди 7 месеца
Виж Румъния,бе,оказаса че и от Харвард има некъдърници
63
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Свиквайте. Вие си ги избрахте, наивници! Колко пъти вносни парашутисти ви лъжат и все като овце се подлъгвате подире им?
62
1
 
18
 
! Отговори
пп гласувах преди 7 месеца
беее... беее... беее...
61
1
 
34
 
! Отговори
сметката моля преди 7 месеца
нищо за сметка на това ще увеличат данъците на софиянци, човек трябва да носи отговорност като прави грешен избор
60
1
 
12
 
! Отговори
Що за др ис ня е преди 7 месеца
това "Powers summit"? Кой го организира, кой го спонсорира?
59
3
 
25
 
! Отговори
икономист преди 7 месеца
До 45 Реално тия 11%-та не са кой знае колко много, особено като се има предвид, че отчетената към момента инфлация е около 6%-та. Това няма и 5 %-та реален ръст на доходите, а имаме да догонваме по доходи истинските европейци. То и при тиквата в повечето години увеличенията бяха двойно над инфлацията, но когато пенсиите са толкова ниски, това пак е нищожно увеличение. Необходимо е изпреварващо повишение на доходите!
58
5
 
40
 
! Отговори
ъ преди 7 месеца
Това е началото. Пък какъв вой ще стане като вдигне данъците, направо не ми се мисли. Асен Василев работи ударно по плана от записа. Събира пари от всякъде, после ги усвояват и хайде към островите в Тихия океан. Междувременно може да ни вкарат и в някоя война. Пък тука стадото да продължава да блее.
57
1
 
30
 
! Отговори
ПроСоТо преди 7 месеца
м/у другото :..-КОЛЕДНИТЕ добавки НЕ са средство за решаване финансовите проблеми на пенционерето !!!!!!!....Те са един вид "ПОЧЕРПУШКА",която ВСЯКО ХРИСТИЯНСКО правителство прави ЗАРАДИ Рождеството!!!!!!....
56
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Добавки - подигравки.Многая лета,....мно-о-о-гааааа-ая ле-е-етааааа!
55
1
 
27
 
! Отговори
ПроСоТо преди 7 месеца
Боже,колко е МИЛОСЪРДЕН Охранения!...Пенционере,радвате ли му са бре?
54
4
 
24
 
! Отговори
До 53 преди 7 месеца
Макар лицемерни паааразити като теб да не заслужават да доживеят старост, ти пожелавам да доживееш , и да не ти стига за хляб дори! И един такъв неадекватник да ти говори същото
53
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Долен Американофил!!!
52
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
На парламентарните избори пенсионерите не гласуваха за ПП, които им вдигнаха пенсиите с огромен процент , затова няма повече добавки и надбавки ...
51
1
 
8
 
! Отговори
Българин преди 7 месеца
До Хахахахахахахахахаха Ние тук говорим за официалните доходи в обществения сектор. Това, че Андрешко е затънал в далавери няма нищо общо с тази тема. Впрочем един скрол по-надолу Тагарев отново обяснява как няма войници за БА, та явно ти знаеш повече от него за това дали има наплив или не. За полицаите вече ти обясних, и явно единствения ти отговор е, "ама те ще крадат, тъй че доходите им са високи".
50
26
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Пенсионерите ***! Заради тях сега няма държава! Нали те изграждаха комунизма? Да се редят за храна пред хосписите! Всички пари трябва да отиват за ромеите - как иначе да си изхранват децата само с кражби? Не става.. Ревнали за добавки... Айде де!
49
2
 
8
 
! Отговори
Хахахахахахахахахаха преди 7 месеца
До Българин, ама разбира се :) За това написах, в живият живот така се получават нещата. За катаджии е това ценичката :) Онези с думичките "К'во п'раим сега?". Военен също се става след съответната сума. Да попитам ли колко е текущата или сам ще провериш?
48
3
 
10
 
! Отговори
Българин преди 7 месеца
До Анонимен 50 Приятел, или говориш за някой "полицай" на митница, или за "полицай", който ще краде като за световно. НИКОЙ не плаща 10 000 лева за да стане полицай с официална полицейска заплата. НИКОЙ.
47
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Българин, я без глупости! Става се в Бургас срещу 10 000 лв. и никой не ти търси школа. Не ме разсмивайте с измислените светове, в които живеете!
46
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До бг, всички я виждаме. Под 7% е. Освен това посочи къде е написано, че увеличението на пенсията трябва да покрива инфлацията!
45
5
 
11
 
! Отговори
Българин преди 7 месеца
До Хахахахахахахахахаха "Можеш да провериш как се става полицай" "Става се" или като минеш през школа за полицай, или ако имаш специалност и отидеш да работиш за жълти стинки в полицията, да речем икономическа полиция. И в двата случая текучеството е ГИГАНТСКО. Знам, защото познавам поне трима бивши полицаи, които хич не мислят, че е много доходоносно да си в професията. Вярно, и тримата не са крадци, тъй че не могат да се "възползват" по други начини, но ние тук говорим за официални доходи.