Гладна стачка пред Съдебната палата: Габриела смени пола, но не и личната карта

Съдът отказва да бъдат издадени нови документи
298
Гладна стачка пред Съдебната палата: Габриела смени пола, но не и личната карта
Снимка: БГНЕС

Габриела Банкова е мъж, сменил пола си. Сега иска да смени и името си в личната карта, но съдът не разрешава.
Затова Габриела започна вчера гладна стачка в Съдебната палата в София и пред сградата след затварянето на съда, докато решението не бъде преразгледано.

За нея е важно да смени името си, за да бъде идентифицирана като жена, да може да започне работа, да бъде здравно осигурена и да използва други права и услуги, изискващи документи.

Тази сутрин тя все още е пред Съдебната палата, там е от 24 часа въпреки ниските температури през нощта. Тя е категорична, че е жертва на дискриминация и се нарушават човешките ѝ права.

„Мотивите са религиозни и „морални“. Като под морални се смята, че съществуването на трансхората засяга обществените интереси. Те смятат, че е най-добре ние да не съществуваме – да нямаме равни права с другите български граждани“, каза пред bTV Габриела.  

Габриела води битката за равни права от 3 години.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


298
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
143
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
жалко че вече няма ГУЛАГ
142
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
За болните има болници и психиатрии. Лекуват се, или приемат нормите на обществото и се съобразяват. Не може нормалното да се съобразява с не нормалното, и така е редно. Другото са западните извращения!
141
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Не си е сменил пола, самоскопил се е. И проблемът не му е пола, нито в обществото, а в главата. Ако реши да я махне, никой няма право да му пречи
140
0
 
31
 
! Отговори
MIKE преди 6 месеца
Полът не може да бъде сменен, той се определя още при оплождането а половите белези се оформят доста месеци преди раждането. Ако си роден с ХХ хромозоми никоя операция няма да ги промени на ХY. Това, че си променил вътрешните или външните си полови белези и си се натъпкал с хормони временно, не променя нещата. Със същият успех може да искаш да станеш и коза. По-скоро си има специални заведения за такива желаещи, в Карлуково навярно ще има нужда от по-голяма сграда.
139
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Българската държава трябва да назначи повече психиатри и психолози. Не може ненормалните да изнудват цялото общество. Някой се мисли за Наполеон и иска да получи имоти, музей че и да му викат императоре. Може, ама в лудницата
138
1
 
17
 
! Отговори
До 142 преди 6 месеца
Защото се е родил мъж и като такъв е записан! Не може да си сменяш името когато ти скимне, утре някой ще поиска да си смени ЕГН, защото си е направил пластична операция, след това някой ще поиска на пол да пише, че е коза и т.н. Това насърчаване на хаоса и простотията е много опасно и трябва да се възпре навреме, в противен случай ни чакат много тежки дни.
137
6
 
1
 
! Отговори
Гей нацепен преди 6 месеца
На мен пък не ми пречи да си се лашкам с пичове, без сменен пол. Супер си ми е:)), във фитнеса си духамме взаимно, целуваме се, ближим се, тъй че:)))
136
0
 
1
 
! Отговори
До финчо преди 6 месеца
Само да попитам, хермафродитите нормалното състояние ли са или аномалия, която подтвърждава правилото ? Може ли да попитам, ако си легнеш с Габриела, това правили те гей ?
135
0
 
17
 
! Отговори
Гошо преди 6 месеца
Преди да стане полово жена си имал равни права да започнеш работа и достъп до всичко което всеки български гражданин има. В един момент на своя глава си създаваш повод да си жертва на полова дискриминация, е проблема си е твой "Габи"!
134
13
 
1
 
! Отговори
??? преди 6 месеца
След като си е сменила пола, не мога да разбера защо не позволяват да си смени имената на женски?
133
1
 
6
 
! Отговори
До 137 преди 6 месеца
До ФинХермаффродите розов сектанте се неспособни да се размножат, тоест ако в бъдеще всички сме такива, то това ще е края на човечеството. Факта че смяташ сексуално здравите хора за изостанали майммуни, говори за колосален комплекс за малоценност, най-вероятно защото ти самия си непълноценан увреден индивид.
132
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Че с мъжко ЕГН не може да се осигурява и да почне работа ли? Хромозомите определят пола, а не п1шката. Доколкото разбира е сменено само второто, така че ...
131
0
 
14
 
! Отговори
Мanutd Здравков преди 6 месеца
Да гладува колкото си ще, такива са правилата, съдът спазва правилата. Майка ми не й отпускат социална пенсия, защото общите приходи на семейството й - тя и баща ми надхвърля 75 лева месечно. Такъв е законът. Съдът в решението си така казва, не е морално и правилно, но аз спазвам закона и нямам избор, въпрос на законодателна промяна. Майка ми и баща също щяха да са принудителна гладна стачка, ако не ги издържах. така че Габриел или Габриела не може да ме трогне...
130
1
 
7
 
! Отговори
Наблюдател преди 6 месеца
Намерила е телевизия от себеподобни!
129
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Има мъже, които са гейове, но се крият. Създават у семейства, някои са с по 2 деца, ама ходят си и по мъже. Познавам много такива
128
11
 
0
 
! Отговори
Фин преди 6 месеца
До Анонимен 134 ... доказано е, че не вярно това - щом има хермаффродите и интерсексулни хора, а в бъдеще всички ще са такива както е било в миналото. Просто си невеж дарвинист и не знаш тайните на битието. Нищо, има време - след години на мъжа и жената ще се гледа като на изостанали майммуни. Истински хора ще бъдат двуполови и не случайн в Индия и други райони там гледат на тях като към богове.
127
0
 
12
 
! Отговори
Воук лудост преди 6 месеца
Това няма как да се случи, поне на този етап. Това обаче няма значение. Хората, които бутат този вид идеология знаят много добре какво правят и са тук за дългия маратон. Сега тази новина, след 1,2г следващата и така, след всеки път това оставя следа в съзнанието на хората и вече не е нещо ново за тях и съпротивата намалява година след година. Пазете децата !!!
126
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До анонимен 129 Кажи сега последно биология ли да четем или езотерика?
125
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До ФинТакова нещо като Лемурия никога не е съществувало както и твоя съвършен божествен херммафродит! Бозайниците винаги са имали и ще имат два пола, защото това е най-ефективния метод за размножаване - всичко останало са сексуални перверзии и ментални разстройства. От ДНК гледна точка може да си единствено мъж или жена, каквото и да правиш, разликите са значителни и очевадни.
124
11
 
0
 
! Отговори
Фин преди 6 месеца
До Анонимен ...точно така, но и двата пола са в човешкия зародиш. Така пише и в истинската, а не във фалшивата Библия. Господ създаде човека мъжкоженски, а не мъж и жена. Нали затова после е сам и неговата половинка я измъква Господ от тялоо на първия двуполов човек. Виж последната карта на Таро the world там човека е като жена , но всещност е двуполов.