Тестват BG-ALERT във Видин, Враца, Ловеч, Монтана и Плевен

На 29 ноември ще се проведе тест на национално ниво
Обновена: 14 ное 2023 07:37 | 14 ное 2023 07:30, Анисия Иванова
4
Тестват BG-ALERT във Видин, Враца, Ловеч, Монтана и Плевен
Снимка: Bulgaria ON AIR

Тест на системата за известяване и разпространение в мобилната мрежа на съобщения с предупреждения за опасни събития BG-ALERT ще се проведе днес на територията на областите Видин, Враца, Ловеч, Монтана и Плевен.

Между 12.00 и 12.30 ч. потребителите на всички мобилни оператори на територията на областите ще получат на мобилното си устройство тестово съобщение, съпроводено със специфичен звуков сигнал и вибрация, дори и при активиран безшумен режим на устройството.

На 1 ноември по погрешка беше изпратено съобщение до много потребители в страната. От фирмата, която разработва системата, се извиниха на всички засегнати страни и институции за причиненото безпокойство и неудобство и обясниха, че заради планираните национални тестове на системата BG-ALERT за ранно предупреждение през мобилните мрежи са проведени предварителни тестове.

На 29 ноември ще се проведе тест на национално ниво.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: тестсистемаBG-ALERT
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Овчар, ами изключи го де :) Кой ти пречи да си изключиш приложението? Или да си разкараш телефона? Бъди свободен, счупи си телефона :) Разбий оковите :)
1
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
като знам как всичко с е прави по български в тази к0чина.... след тестовете очаквам най-редовно да пищят телефоните. Ще е смешно всеки, който смукне 100 грама ракия и има достъп да пуска съобщения. И всеки път ще излизат с извинението, че е натиснал грешния бутон от преумора :) Ще следва наказание - мъмрене. Ще бъде дискотека! Няма начин да не 0серат и това! Няма просто начин!