Томислав Дончев: Вътрешният министър не отрече, че е подлаган на натиск

Осигуряваме подкрепа, защото другата алтернатива не е по-хубава
18 ное 2023 22:00, Стела Стоянова
12
Томислав Дончев: Вътрешният министър не отрече, че е подлаган на натиск
Снимка БГНЕС

"Боя се, че между "Продължаваме промяната" и вътрешния министър има някаква интрига - журналисти го питаха дали е подлаган на натиск и той не отрече. Това мен силно ме притесни". Това коментира депутатът от ГЕРБ-СДС Томислав Дончев по БНТ.

"Ако г-н Петков иска оставката на вътреншия министър - да каже на Денков, който е премиер, излъчен от тяхната партия, да стартира процедура и да я внесе в парламента".

Дончев не вижда връзка между безредиците в София, политическите трусове и пренаписването на бюджета.

"Критики по отношение на бюджета изразихме преди седмица- не политикански, а с числа, защото този бюджет е хем безидеен, хем до голяма степен авантюристичен".

"Осигуряваме подкрепа, защото другата алтернатива не е по-хубава, а те ни се карат - това не го разбирам" - коментира той напрежението в некоалицията. Посочи, че сам не е доволен от работата на правителството, но има право на претенции, защото го подкрепя.

Дерогацията за руския петрол така или иначе трябваше да отпадне 2024 г., но всячески изглежда, че ПП бранят по-скоро интереса на Лукойл отколкото този на българския потребител", смята депутатът.

"Рафинерията ползва евтиния руски петрол "Урал", а цените на бензиноколонките са все едно ползваме "Брент". Това не е единственият въпрос. Има ли реекспорт и за къде е този реекспорт?"

Претенциите на ГЕРБ са свързани с качество, а не с това някой да бъде махнат, а друг да бъде сложен в институция или министерско кресло.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
2
 
2
 
! Отговори
Срам и позор! преди 5 месеца
Този интригант Томислав, да вложи енергията си в нещо полезно за страната, за хората, а да не се занимава с интриги, хипотези и фейк!
7
2
 
2
 
! Отговори
Възмутен преди 5 месеца
Стига дъвкахте едни и същи дъвки и клевети, вече ставате противни и правите страната токсична! Аман от некадърници като Томислав, които коментират материя от която тямат понятие. Оставете правителството да работи най-после, стига плюхте!
6
3
 
8
 
! Отговори
Доктор преди 5 месеца
Имам усещането , че на този Дончев ще му се спука кратуната от много мислене. Те затова и ГЕРБ са вече в калта.
5
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Министърът е гледал филм за изнудванията по който МВР е консултант. А и на кино отдавна не е модерно да се ходи. Софиянци на неговата възраст и ранг, ходят още по-малко. Кметът Терзийски трябваше да събере специалисти и да проведе разговор, има ли риск за този процес и да не го разреши, по надлежния ред. Напрежението в БФС се наследява не от вчера и това е известно на всички. Не бяха извършени обезопасяващи действия на терена, в рисковите райони. Оценка слаб.
4
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Вътрешният министър не отрече, че е бил на кино в онази злощастна нощ докато хулиганите се биха с полицията! Той е гледал филм.
3
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
А вие защо толкова го пазите,бе Томи?
2
3
 
2
 
! Отговори
Стол преди 5 месеца
Ако има интрига и е подлаган на натиск, затова са му искали оставката.
1
2
 
10
 
! Отговори
Йордан Димитров преди 5 месеца
Мен лично ме притеснява, като гласоподавател на ПП на последните парламентарни избори(преди да направят сглобката с герб), как е нормално Томислав Дончев-'булдога'(по физически белези от неутрално наблюдение) да се притеснява повече за един Министър от правителство за което , цитирам те (от герб) не носят отговорност, но пък имат претенции,отколкото за това къде са едни 2 млрд . лева усвоени под негово ръководство за електронно правителство без реални резултати и отчети за разходването.