Бит без причина, с избити зъби: Мъж обвини полицията в насилие

Георги Вачев не бил участвал в протеста срещу БФС
145
Бит без причина, с избити зъби: Мъж обвини полицията в насилие
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Нови обвинения в полицейско насилие по време на протеста на футболните фенове в четвъртък. Мъж твърди, че е бит от полицаи докато се прибирал към вкъщи.

В четвъртък следобед Георги Вачев бил на интервю за работа в ж.к. "Дружба", след което слязъл към центъра на София, където живее. Включил се в началото на протеста за 10-20 минути, след което отишъл да вечеря на площад "Славейков". На връщане към дома му в посока Софийския университет бил упътен от полицаи да мине по ул. "Гурко" и ул. "Шишман".

"Минах по тази улица, видях че има фенове и чух, че има полицаи, които викаха силно. Аз си вдигнах двете ръце, застанах с гръб. Баща ми е в системата на МВР от 40 години. Аз застанах с вдигнати ръце и получих две палки в главата, след което ми бяха избити зъби и първите 10-15 секунди, докато се осъзная какво става, получих още удари от дясната страна на тялото. Тъй като бях на интервю преди това, бях облечен с риза и балтон. Нямах нито качулка, нито нищо", разказва Георги пред БНТ.

Бившият вътрешен министър Емануил Йорданов коментира, че от кадрите от протеста в четвъртък може да се види, че нарушения има и от двете страни - фенове и полиция. Според него такава ситуация може да бъде овладяна без подобни сблъсъци.

"За съжаление от години ставаме свидетели на подобни неща. Подготовката на полицията за охрана на подобни събития трябва да бъде подобрена, включително да се акцентира върху обучението им. Не може да удрят хора така", уточни Емануил Йорданов.

Йорданов призова всеки един случай да се гледа поотделно и да се изясни в пълна степен какво е наложило ответните реакции и на двете страни от конфликта.

"В кадрите много лесно може да се види, че има нарушение и от двете страни. От една страна, хвърлените камъни, които могат да убият човек. От друга страна, човек, лежащ на земята и бит от трима полицаи, кадрите с влизането в заведението на униформени, също не са много прецизни като изпълнение", заяви Емануил Йорданов.

Според криминалния психолог Росен Йорданов около 90% от феновете и полицията не са прекрачвали закони и норми.

"Може би само в нашата страна е възможно едни хора да излязат на протест срещу БФС и накрая стане така, че фенове и полицаи да искат оставката на министър. Феновете, които са били в задните редици, са започнали провокацията. Голяма част от полицаите са се опитвали да действат абсолютно законно и са използвали сила, за да предотвратят по-сериозни нарушения", каза криминалният психолог Росен Йорданов.

По повод исканата оставка на вътрешния министър Калин Стоянов Емануил Йорданов коментира, че вътрешният министър не ръководи организацията на подобни събития.

"Последните години се вижда много ясно как хора се похабяват, използвани по неподходящ начин за кандидати за какво ли не. Сегашният вътрешен министър влиза в същата ситуация. Кабинетът на вътрешния министър е най-прекият изход от политиката", каза Йорданов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Още по темата: протестполиция
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
7
 
7
 
! Отговори
карачанаков преди 6 месеца
Ха и тоя ли е минавал оттам случайно и що за протест е това,един отивал за подаръци други да пийне нещо ,трети на разходка 17 год.-та сигурно е отивала на театър и т. н.
67
6
 
7
 
! Отговори
Сата НАТО преди 6 месеца
Нали много ревахте, като набиха един студент? Ами сега? -----////------ Първо, студентите ги биха, след като беха арестувани и вързани. Второ, протестът преди беше политически, а тези оли го френи са излезнали да рушат града заради най-долната и безсмислена простотия - футбола.
66
11
 
7
 
! Отговори
Сата НАТО преди 6 месеца
Добре, че се е навечерал преди да му избиат зъбите... Лъже, естествено, ако е искал да не го бият, нямаше да се завира там. Отишъл да дига ръце срещу полицаите и си го е получил.
65
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Дрън дрън. Просто не ставате за полицаи и това е. Висите си там за 20-те заплати и ранното пенсиониране. Ако ви вдигнат пенсионната възраст веднага ще се изпоуволните.
64
3
 
2
 
! Отговори
Здравна каса преди 6 месеца
Колко струва избиването на зъб в МВР? Крадат ни клиентите, нямаме работа
63
5
 
11
 
! Отговори
Смешни гръци преди 6 месеца
Полицията превишава правата си винаги!Има хора там,които са отявлени садисти!Съд за тях и оставка на министъра на вътр.работи!
62
2
 
6
 
! Отговори
Големия брат преди 6 месеца
Народната милиция пази народните грабители от народната любов. А се вайкат колко лошо било преди 89-та
61
4
 
8
 
! Отговори
Дядо Соци преди 6 месеца
Всички но протеста са невинни , чисти като моминска пазва. Организатора на превръщането на протеста във малка война се знае и сега ще плаща яко.
60
5
 
4
 
! Отговори
edin ot... преди 6 месеца
Министъра е съгласувал плана за действие на еничарският корпус следва да носи вина за действията си не да гледа прожекции ,Оставката му е задължителна!!!!
59
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Може и да не е имало причини, но като е подал жалба ще намерят причини, може да е спокоен.
58
7
 
6
 
! Отговори
Гроби Таласъма преди 6 месеца
Оооооо, от по некоя и друга палка, стигнахме до избити зъби на преминаващи според милиционерските разпореждания;))) С една дума, да не си излизал от вкъщи, само дето и при военно положение има час, от който не трябва да излизаш. А зне вервам минситъра на вътрешните работи да не е знаел, за тва как са се разпищолили подопечните му заптиета. Щото, ако е така и ние моем да убиваме, селяните милиционери, вервайте ми и то доста ефикасно;))) Мнозина няема да додпрат 45 години за пенсия;)))
57
6
 
7
 
! Отговори
пияница мистик преди 6 месеца
Представям си ако си чужденец и решиш да идеш до "Шишман" да хапнеш нещо. Там има доста колоритни и младежки барчета и заведения, има и дюнерджийници и изведнъж нашите селckи бабаити те наложат едно хубаво с палките, даже без да знаеш защо :)))
56
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
ВСЕКИ ДЕН ЩЕ Е ТАКА ВСЕКИ КОЙТО РУШИ И ПАЛИ ОБЩЕСТВЕНО ИМУЩЕСТВО ЩЕ БЪДЕ БИТ ОТ ПОЛИЦИЯТА, МОЖЕ И ОТ НЯКОЙ НА КОЙТО НЕ МУ ИЗДЪРЖАТ НЕРВИТЕ.
55
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
ВСИЧКИ, КОИТО НАПАДАТ ПОЛИЦАИТЕ СА ПЛАТЕНИ ОТ ЧЕРЕПА!
54
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
това го публикувахте вчера бе днесааа :)
53
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
ЧЕРЕПИТЕ РОЖБИ НА ДС ОТДЕЛ НА РУСКОТО КГБ СЪЗДАДОХА ОЛИГАРСИТЕ ЧЕРЕПИ А В ТЕХНИ РЪЦЕ АКТИВИ ЗА МИЛИАРДИ- ЗА ДА СВАЛЯТ И ВДИГАТ УДОБНИ НА КРЕМЪЛ ПРАВИТЕЛСТВА- ТА ЕТО ВИ НА ЧЕРЕПИТЕ ПАК ПРОВОКИРАТ С ПЛАТЕНИ ПРОТЕСТИ- ВИДЯХМЕ КОЙ РУШЕШЕ И СЕГА ВИДИТЕ ЛИ ПОЛИЦАИТЕ ИМ ВИНОВНИ!
52
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
77- ТОВА Е ОПОРКАТА НА ЧЕРЕПИТЕ- ТЕ ТРЯБВА ДА АТАКУВАТ ВЛАСТТА С НЕЙНИТЕ СТРУКТУРИ- ПОМНИМ КАКВО НИ ОБЕЩА ЧЕРЕПА- "ДОШЪЛ СЪМ ДА ВЗЕМА ВЛАСТТА" ВСИЧКИ КОИТО ХРАЧАТ ПО БГ ПОЛИЦИЯ СА СЛУГИ НА ПРЕСТЪПНИТЕ ГРОЗНИ ЧЕРЕПИ ОБРАЛИ НАРОДА СИ!
51
2
 
7
 
! Отговори
Цв. Цв. преди 6 месеца
Родната полиция ни гази!
50
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Те не могат да бият престъпниците, понеже са техни съдружници, а трябва да набият някой за да симулират дейност, какво толкова са няколко зъба.
49
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
хахах малко им е, още следващия път, те невинички горките яли 6ой. ахаха малко им е било