Тестват системата BG-ALERT днес в цялата страна

Влиза в сила от следващата година
29 ное 2023 06:43, Александър Попов
82
Тестват системата BG-ALERT днес в цялата страна
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Днес ще бъде националният тест на BG-ALERT, като съобщенията ще бъдат получавани отново между 12:00 и 12:30 часа.

Първоначално тестовете минаха по области. За да се получи тестовото съобщение, е достатъчно е телефоните да са произведени през последните няколко години. По-старите телефони не поддържат тази технология и при тях вероятността да не се получи съобщението е голяма, предупредиха от "Пожарна безопасност и защита на населението".

Не са необходими никакви действия.

След националния тест ще бъдат обобщени резултатите, а официално системата ще бъде въведена догодина.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още по темата: BG-ALERT
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
А моят телефон е глухоням. Пак наши и ваши.
57
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Хаха - Ами ... не точно. SIM картата ти действа, като метод за идентификация, но няма отношение към работата на антената.
56
2
 
9
 
! Отговори
Мара преди 5 месеца
На моя телеофон , след сирената , получих съобщение .Ша ви ев1 маката евроатланстстутки с обич Путин Сюлейман Паша да се оглежда за падащи дървета.Киро харвЪрда да си направи годишния тест по ханглийски И се питам ко стааа . Пиша на Столинберг - ко стаа брат .Той ми вика - не моа ти отговоря в момента мопеле ....купувам си памперси , Джо съ.що ми каза да взема и за него 3 пакета , черен петък в кауфланду .....без расизъм моля !
55
0
 
4
 
! Отговори
Бивш преди 5 месеца
Този сигнал означава: Освободителите пак идват,а честото повтаряне,че ще се задържат дълго време. И да си слагате вълна на ***,че шутовете ще са яки.
54
2
 
8
 
! Отговори
Хаха преди 5 месеца
Кви са прости тия глобалисти. Алармата я получи мой телефон, който няма Интернет и няма сим карта. Това означава едно - в телефона има вграден фабричен GSM модул, който най-вероятно работи, дори когато телефона е изключен. Сами разбирате, че за да се случи това, някой плаща доста дебело за милиардите телефони по света на мобилните компании, и то бъдете сигурни, че не е за наше добро. Благодаря много на с.ме.6ниците от нашето така наречено "правителство" че ни отварят очите как евреите ни следят
53
0
 
5
 
! Отговори
Android 8 преди 5 месеца
Аз нищо не получих, нито сега, нито предния път. За сметка на това, когато беше земетресението до Пловдив, Google ми прати известие да очаквам земетресение с еди си какъв магнитут. Тия тестващите кой знае как тестват, каква обратна връзка ще получат и всъщност какво изобщо са направили, но вероятно една торба пари пак са отишли на място, което не е заслужено!
52
1
 
6
 
! Отговори
111111п преди 5 месеца
Така и не разбрах тази компания направила тази система толкова ли са им слаби специалистите, че да не могат да направят едно нормално съобщение - за втори път получавам "съобщение от президента". Първият път се чудех аджеба ко точно иска да ми каже президента, пък се оказа лош превод на български език. Ми пипнете малко настройките и пращайте неозадачаващи съобщения на хората.
51
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Дреме ми на долуподписания за проклетата аларма
50
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Хубава работа, ама българска.... Така не се прави. Бях на работа в училище, в една стая пълна с ученици. Телефоните ни се раздрънчаха точно в 12.00. Подобни експерименти трябва да се провеждат през почивните дни - за предпочитане в събота, когато няма да се пречи на нормалното провеждане на учебните занятия! Всичката им работа в тази държава е такава, недомислена!
49
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Първия път като ми изпищя това не знаех за този тест и помислих че нещо ще ми изгаря телефона :D
48
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Днес отидох да тествам здравето на тялото си чрез телефона си на доктор. Доктора каза след диагностика на телефона ми, че информацията за здравето на тялото ми щяло да ми дойде с е-рецепта и тогава мога да отида и да си платя за здравето на телефона за следващия месец. Ииии ми дойде е - рецептата и на нея пишеше: "Звучи прекрасно - здрав телефон, здраво тяло, ако си платиш за следващия месец и за доктора и за телефона!"
47
1
 
6
 
! Отговори
bfbf преди 5 месеца
вместо най- накрая да измислите нещо положително- концерт на площада безплатен за всички с приятна музика и тн като в белите държави, вие освен цялата ми зе рия, която ни обкръжава и бездържавност тотална, ами ни и пръскате с тези психозни съобщения..
46
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
тест тест ама ще си видите е сметките СМС 5 лева....
45
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
ще бъде същото като телефоните в асансьорните кабини... уж имаш връзка при авария ама нямаш....
44
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Анонимен "Егати нахалството с тия проби - не спряха да ме тормозят. И никой не те пита - искаш или не искаш!" ---------------- ми хвани отдели няколко минути да разгледаш настройките на туттуритката си! Освен опция да изключиш въпросните "алърти" (стиска ли ти?) сигурен съм, че ще откриеш още един куп изненади.
43
0
 
7
 
! Отговори
Що преди 5 месеца
тествате на пръдакшън, бе?! Тества се само на тестовите среди!
42
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Егати нахалството с тия проби - не спряха да ме тормозят. И никой не те пита - искаш или не искаш!
41
4
 
1
 
! Отговори
До Анонимен 39 преди 5 месеца
Пич, правиш грешни изводи. Първия път когато беше най-голяма изненадата пищя като за световно и събуди целия блок. Аз реагирах бързо щото телефона ми беше в ръката, но чух от други места да пищи също. Днес е със намален звук от централата им за да не дразнят хората чак толкова много, не е ли ясно!!! Ако трябва да се използва в реална ситуация ше пищи та мамата си да ....... не си правете грешни изводи, льольовчета.
40
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Писна ми от тая система. Днес ми изпищя за не знам си кой път. Ай сикктир вече.
39
3
 
0
 
! Отговори
Старчок преди 5 месеца
Системата работи на старите телефони с копчета, дори на най-старите такива от миналия век.