Хванаха мъж, изтеглил 50 бона кредит с фалшива лична карта

Плавил го е и преди
1 дек 2023 18:37, Стела Стоянова
12
Хванаха мъж, изтеглил 50 бона кредит с фалшива лична карта
Снимка БГНЕС, архив

Задържаха мъж, изтеглил 50 000 лева потребителски кредит с фалшива лична карта, съобщиха от МВР.

Арестът на 28-годишния мъж е осъществен непосредствено преди да извърши поредна измама с фалшивата лична карта от банков офис. Разследването е предприето след сигнал, че мъж е успял да изтегли кредит от банков клон, като представил лична карта с подменена снимка, а в попълнените документи е използвал чужди лични данни.

Служителите от столичния отдел „Икономическа полиция" влезли в следите на извършителя на престъплението. В резултат на организирани професионални действия, вчера, в момент на опит отново и по същия начин да изтегли кредит от друга банкова институция, мъжът е задържан.

По случая е образувано досъдебно производство. Предстои доклад на материалите в Софийска районна прокуратура, пише "24 часа".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
2
 
! Отговори
50 К пари ли са? преди 4 месеца
Толкова се обезцениха парите, че 50 бинки ти ги дават на доверие
7
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
само дето не е ясно колко процента комисиона е взел банковия служител, който му е дал кредита от 50 000лв с фалшива карта. То няма друго обяснение Вече е толкова лесно да се провери всичко, че трябва да си сляп или пък да са ти дали пари, за да си затваряш очите
6
0
 
5
 
! Отговори
i'm преди 4 месеца
Как по-точно ще мине фалшива лична карта в банката? Проверката на лична карта в сайта на МВР е със свободен достъп. Ако служителя/служителката не са я провелири за точно 30сек, трябва да бъде уволнен моментално. Такива *** не им трябва в банката!
5
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Такива измами трудно стават без съучастие като затваряне на очите на служител(и) на банката, освен ако са от хакери. Както някои банкови служители си вземат повторно таксата при осчетоводяване, а после едната си е слагат в джоба или навързани с тях лица под прикритие на данни на получателя напр.търговец. Или дори представят депозита Ви за кредит за да си покриват техен. А това са престъпления на измама с цел причиняване матер. щети, злоупотреби със служебно положение и с, доверие, кражби.
4
1
 
4
 
! Отговори
Дедо Мраз преди 4 месеца
До Анонимен 3.... За каква тиква споменаваш? Защото празникът на тиквите мина. Или нещо си сънувал.Продължавай да спиш.
3
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До 4. И при мен стана така . Парите от сметката изтеглени от ЧСИ. Но не са нито в ЧСИ нито в Топлофикация. Следващия месец ще се обърна към прокуратурата. ЧСИ са я видели на Малдивите
2
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
На мен ЧСИ ми изтегли еврото да плати на Топлофикация . Но еврото нито е в Топлофикация , нито при нея . А сега де.
1
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
C тakъв "background" kaтo вeчe нищo мoжe ga ce kaнgиgaтиpa зa шeфнa HAП..

Спонсорирани публикации