Честито за Никулден: Пускат шарани в Перловската река!

Софийските реки ще бъдат почистени и зарибена
4 дек 2023 13:29, Петър Бойчев
41
 Честито за Никулден: Пускат шарани в Перловската река!
Снимка: БГНЕС

Министърът на околната среда Юлиан Попов хвърли бомба пред Никулден, като обяви, че се обмисля такова почистване на софийските реки, че дори да е възможно тяхното зарибяване. Той направи това в предаването „Защо, г-н министър“ по bTV.

Попов обясни, че влизат в някакви норми, но могат да бъдат още по-добре почистени и после зарибени. На въпрос с каква точно риба ще бъдат зарибени, той отговори: "Е, с такава риба, която е по-непретенциозна. Да речем шарани и подобни, някакви шаранови риби. Няма да зарибяваме река Перловска с балканска пастърва", заяви Попов.

По негово мнение държавата била добре подготвена за падналия сняг, но ситуацията била екстремна. "Комбинацията беше от няколко фактора – много тежък и мокър сняг, който се изсипа много бързо, имаше безпрецедентен силен вятър в ниските части на страната, което доведе до големи преспи. Такива екстремни комбинации ще наблюдаваме вероятно все по-често“, твърди Попов. Той призна, че не сме подготвени за тези екстремни явления.

"Аз не виждам възможност българската въглищна индустрия да работи след 2030 г. – просто по пазарни причини, не защото ще я затворим административно. Проблемът е, че ние живяхме в някакво отрицание на тази реалност през последните 25 години“, коментира още министърът.

За отлагането на глобите за влизането на стари автомобили в центъра на София, той посочи, че всяка подобна сложна система се въвежда на стъпки. „Винаги има нещо, което не работи, или има нужда от период, в който хората да свикнат и не би трябвало да бъдат глобявани“, коментира министър Попов. Основното замърсяване на въздуха според него идва обаче от отоплението на твърди горива.

Министърът на околната среда и водите обяви, че подкрепя идеята на транспортния министър Георги Гвоздейков за въвеждането на минимум 500 лв. данък за всеки внесен в България автомобил втора ръка. Той каа, че двамата вече са обсъждали идеята и настоя, че българският автомобилен парк трябва да се обнови.
"Превърнали сме в бунището на старите автомобили на ЕС. Тази история, дето не сме имали пари и затова сме купували стари коли - има известна доза истина в нея, но тя се преекспонира по един абсолютно безобразен и популистки начин.

На основа на сегашния план РИОСВ – София вероятно няма да даде разрешение за Драгалевския лифт, каза още министърът на околната среда и водите Юлиян Попов. Той посочи, че концесионерът иска да строи лифта с различни стъпки на пилоните, които обаче не могат да се изместят заради множеството ограничения в природния парк.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
1
 
! Отговори
Waflen Morena преди 5 месеца
Каракуда или таранки,лещанка,кротушка,.Е това ни е нивото министерско,такива капацитета ни управляват!!!
38
0
 
3
 
! Отговори
фандъкчиев преди 5 месеца
А в Борисовата градина да развъдиме мармоти ! И те да увиват в станиол шоколадчета със снимки на дупетатите и министрите ...
37
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Вместо в Перловската река да бяха пуснали рибата по магазините на по-сносна цена,че да могат милионите бедстващи хора да вкусят риба поне на християнския празник! Мизерниците от отровната сглобка убиват народа и затриват държавата ни!!! Нямат нито страх,нито грях от БОГ!!!
36
0
 
5
 
! Отговори
свинята преди 5 месеца
най-големите шарани в софийско
35
0
 
4
 
! Отговори
Киру Т. преди 5 месеца
Еее....., нема ли да станат много Шараните у таз държава???????
34
0
 
4
 
! Отговори
Романтика преди 5 месеца
Да пусне там русалки, по-атрактивно ще бъде. Ако тук няма подходящи, да внесе от Дания. Тукашните по ги бива за самовили.
33
1
 
4
 
! Отговори
Аз преди 5 месеца
Дефинирайте ми "стари автомобили" моля! И също така - колко % от населението може да си позволи нов автомобил. Вноската за нова кола е от 250 лв. нагоре, минималната работна заплата е 605,27 лв. нето............... Не знам тоя министър къде видя преекспониране, но както се казва - "на чужд гръб и сто тояги са малко!"
32
0
 
7
 
! Отговори
До Джулиан преди 5 месеца
Гос'ин Попов , не ни хващайте за шарани. Перловската река не е Сена , а е една обикновена селска бара !
31
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Юлиан Попов може и еднорози да пусне по Перловската река, така либерастите от неговата партия, ще могат хем шаран да хванат, хем на еднорог да се повозят.
30
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До до 24 - Когато го отглеждат в рибарник с чисто, циментирано дъно, шаранът няма такъв неприятен дъх. Но когато живее в естествени условия, намери ли тиня, заравя се в нея и затова е този неприятен дъх на месото му.
29
0
 
7
 
! Отговори
Допреди 20ина години преди 5 месеца
все още имаше живи доста възрастни софиянци, които си спомняха, че когато са били деца, е било нещо обикновено клиент да отиде в кръчмата "Дълбок зимник" и да поръча да му изпържат риба. Кръчмарят пращал чирака да улови прясна риба в Перловска река. Ткава имало много и момчето бързо се връщало с риба и приготвяли обяд на клиента. Онази кръчма е била съвсем близо до реката. През соца продължаваше да има заведение с такова име там. После стана заведение "Болеро", не знам дали все още се казва така
28
2
 
0
 
! Отговори
до 24 преди 5 месеца
По скоро блатна, затова и смърди на тиня.
27
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Гледах го снощи по БТВ , беше нещо като неадекватен шаран оплетен в собствените си изрази . Защо имаме такъв *** министър
26
0
 
6
 
! Отговори
Биолог преди 5 месеца
Колко минути ще успее да просъществува един нормален шаран в една толкова замърсена река?
25
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Трябва да има зарибени водоеми около София, но не Перловската река. Около София има доста бивши кариери с езера, които са зарибени, но са в ръцете на частници и риболова в тях е платен. Има и свободни водеоми, като този до Челопечене и там има риба, само трябва да имаш риболовен билет, което е абсурдно, не знам тоя водоем да са го зарибявали от ИАРА. Риболовен билет за такива водоеми не трябва да се изисква, само за реки, язовири, водоеми, които държавните органи зарибяват.
24
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Шарана не е речна риба, а езерна.
23
0
 
4
 
! Отговори
СМЕХ... преди 5 месеца
ОРГАНИЗИРАТ "МЕДИЕН БАЗАР" --НА ПЕРЛОВСКАТА РЕКА ПО НИКУЛДЕН!!!!ГООООООЛЕМ МЕДИЕН ПРАЗНИК , БЕ....ХА,ХА,ХАААААААА....С БЪЛГАРСКИ ШАРАНИ НА ФУРНА!
22
0
 
3
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 5 месеца
"НИКУЛДЕН" ---ТРЯБВА ДА Е ПРАЗНИК НА БЪЛГАРСКИТЕ МЕДИИ!!!!!!ТЕ ---ЛОВЯТ , НАЙ-МНОГО ШАРАНИ ЦЕЛА ГОДИНА ....!!!!...СМЕХ , БАКЕ.....
21
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Нещастно управление - само глоби са им в главите. Вместо да глобяват за старите коли, да дават стимули хората да си купуват нови, както е в Румъния.
20
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Най-големите шарани се ловят по БТв и в Перловската река

Спонсорирани публикации