Зов за помощ: Млада майка се нуждае от подкрепа за лечението си

Валя Петрова е с фамилна белодробна фиброза
5 дек 2023 14:25, Анисия Иванова
17
Зов за помощ: Млада майка се нуждае от подкрепа за лечението си
Снимка: Facebook

Дарителска кампания събира финансови средства за лечение и белодробна трансплантация на Валя Петрова. Средствата необходими за лечение и трансплантация са непосилни за семейството.

Валя е на 30 години от с. Смоляновци, общ. Монтана. Майка е на десетмесечните близнаци Константин и Георги. Живее в Монтана заедно със съпруга си, децата и свекърва си, която им помага за отглеждането на бебетата.

"Личната история на Валя и семейството ѝ е съкрушителна и тежка, както на много други хора, но тя поема всеки удар на съдбата войнски и предпочита да я запази за себе си. Валя живее в настоящето и мечтае за бъдещето, в което иска да види себе си способна да се грижи за децата си и да бъде до тях възможно най-дълго време", пише нейна близка.

"Преди два месеца Валя дойде при нас в София, с молба да ѝ съдействаме, за да намери лекар, който да установи какво е здравословното ѝ състояние. Оплакваше се от задух и сърцебиене, посиняване на устните, които се появяват при извършване на най-обикновени човешки дейности като говорене, ходене, минимални физически усилия с давност от няколко години като се засилили през последните месеци след раждането. Нейната леля е забелязала влошеното ѝ здравословно състояние и то ѝ напомнило за това на майката на Валя, която умира много млада на 42 г. от белодробно заболяване, за което никой в семейството не знае почти нищо. Свързахме се с пулмолог от ВМА. Тя прие случая на Валя присърце и направи всичко, което може да се направи на територията на България за нейното състояние", разказват близки на младата жена.

Към момента Валя е диагностицирана с фамилна белодробна фиброза/Идиопатична белодробна фиброза. Очаква се резултат от генетични изследвания, които да дадат яснота за поставяне на точната диагноза, но така или иначе заболяването е нелечимо.

"Намерихме начин и изпратихме Валя и съпругът ѝ при наши близки в Германия, където ще им съдействат тя да постъпи в един от най-големите центрове за лечение на белодробни заболявания, намиращ се в Хайделберг. Наехме портативен кислороден концентратор, с който Валя да може да се качи на самолет (наем – 150 лв./седмично, цена за закупуване – около 7000 лв.). Очаква се Валя да бъде приета в центъра за диагностициране и лечение, но за тази цел тя ще трябва да пътува неколкократно до Хайделберг и ще ѝ са необходими уредите за кислород, както и средства за престой и транспорт.

Пътят на Валя ще е дълъг и труден, но всички около нея сме решени да помогнем с каквото можем, моля помогнете и вие – дарете средства и споделете информацията за сметката ѝ", призовават близките ѝ.

Може да помогнете на Валя Петрова на следната дарителска сметка:

Име: Валя Красимирова Петрова
Банка: Уникредит Булбанк АД;
IBAN: BG10UNCR70001525527814
BIC: UNCRBGSF

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
2
 
1
 
! Отговори
Доктор до христаки преди 5 месеца
Христаки тебе ше те лекувам само с руска техника, а и всички родни друзя. Да не съм ви чул че искате ан американски апарат да се преглеждате.
12
1
 
4
 
! Отговори
До Христо Христов преди 5 месеца
Хитър опит да провокираш анти-руски коментари, но това щеше да ти се получи 10 години назад..... Малко си закъснял
11
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Пеевски да се откажа един месец от кебапчета и ще се намери за момичето! Държава, която оставя гражданите си да умират, не е държава. Това освен в България никъде другаде го няма. До в Северна Македония.
10
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Дано й ония там, Борисов, Пеевски и тем подобни мафиоти ги последва същата съдба! Както оставят да умират млади хора, поради отказ да й помогнат а лечение, така й на тях да им се случи.
9
1
 
10
 
! Отговори
Чук и Гек преди 5 месеца
По жицата! Български народни приказки! При комунизма имаше един проблясък, но не ви хареса и го убихте! Всеки се спасява сам! Институциите са проформа и съществуват преди всичко за себе си! Пресен случай от преди 3 дни! Хора викат Спешна, заради несретник в крайно тежко положение, спешната идва и казва, че не е изкъпан и си заминава! Ами, ако той е здрав, чист, способен, няма да има нужда от помощ! Полицията иска хората да са кротки, лекарите, пациентите им да да изчистени и здрави, а партиите
8
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
И ще събират пари хората, децата ще правят изложби, ако има повече познати момичето може да съберат малко по-добра сума. А на онези 240 все им е тази - по-важното е да пуснем Лукойл на наши хора, да изпълняваме заповедети на този и онзи, а после се чудят защо сме вече 6 милиона и защо след 10 години ще сме 5 милиона и т.нат. За децата и за болните ни сънародници пари няма. Иначе сме ларж - подаряваме каквото ни кажат, храним без пари когото ни кажат.
7
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Ами, много е лесно да се помогне на момичето. Ето -240 народни предатели и безделници да й дарят една месечна заплата.. 240 умножено по 10 хиляди лева заплата, това прави над 2 милиона лева! Парите са събрани! Много е лесно, ама къде ти да си дарят заплатата.
6
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Докато корумпираното ни предателско правителство подарява МИЛИАРДИ на Украйна в една чужда война, ние събираме стотинки и капачки за болните ни сънародници!!! Срам ме е!
5
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Това ни е държавата. Даваме без пари това и онова на укрите, купуваме Страйкъри и самолети за след 5 години за милиарди, но нямаме пари за лечеение на млада майка или дечица. Тази държава отдавна е за закриване!
4
1
 
15
 
! Отговори
___ преди 5 месеца
Има добри хора с много пари.Да помогнат на това дете да си гледа дечицата.
3
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Оня ден пиянa украйнка паркира Ягуара си в плажа на Бургас!!!! Ягуара втора ръка е минимум 50 000лв, а същата *бежанка* е под *ВРЕМЕННА ЗАКРИЛА* и вече година и половина *бедства* в хотел в Слънчака на наши разноски. Та да уточним - за пияHHи укри имаме пари, но за болни български майки нямаме!!!! Кирчоооо!!!! Ако те видя - жив ще те разкъсам!!!!!!
2
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Къде са гадните управляващи?! Хиляди заплати получават! Защо тия 240 мързеливи хрантутници един месец не се откажат от заплатите си и да помогнат на такива хора?! Ама, не, нали! За бесене сте!
1
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Христо Христов Ти си напълно неграмотен.... #респект