БСП на крака при Денков за Паметника на Съветската армия

Искат да се спре демонтажа, кранът бил незаконен
12 дек 2023 17:30, Александър Попов
71
БСП на крака при Денков за Паметника на Съветската армия
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Отиваме на среща при министър-председателя Николай Денков и ще настояваме да спре процедурата по демонтажа на Паметника на Съветската армия, заяви в парламента заместник-председателят на ПГ на „БСП за България“ Георги Свиленски, който пострада пред инцидент пред монумента в София. Той посочи, че не са уговорили срещата предварително, отиват и се надяват, че премиерът ще ги приеме.

Свиленски коментира, че порезната рана на ръката му е малкият проблем. Големият проблем е, че този кран, който е закаран там да демонтира паметника, е незаконен, няма абсолютно никакви сертификати и регистрации в Държавната агенция по метрология и технически надзор, каза той и добави, че кранът утре ще бъде сменен.

Идеята за това паметникът да бъде демонтиран вече е сменена с идеята да бъде нарязан, тъй като кранът не може да го отмести. Т.е. това, което са ви говорили досега, че ще бъде демонтиран и ще бъде пратен в Музея на социалистическото изкуство, от днес има друга позивна - до петък им е даден срок да бъде нарязан и да бъде разрушен, коментира Свиленски и добави, че няма да приемат това. Той каза, че са поискали документи, но такива за демонтажа не са им били представени, а работниците са без каски.

„Сезирали сме градския съд, административния съд, прокуратурата за тези самоуправства и сега отиваме на среща при министър-председателя, от който ще искаме незабавно да извика при него областния управител и да спрат всякакви безумия, които се извършват в центъра на София“, каза Свиленски. Той уточни, че на първо време ще искат премиерът да спре процедурата по демонтажа, а след като се изяснят съдебно всички неща - да я прекрати.

Съжалявам, че нямаше медии там, за да видят наистина какво се случи, тъй като сега чувам изявление от областната управа, че съм се самонаранил, т.е. аз сам съм се блъскал в оградата да се самонараня, но има свидетели, заяви Георги Свиленски. Той посочи, че случката е станала пред поне петима народни представители, двама от тях от „Възраждане“, и поне пред трима комисари от охранителна полиция. Този човек се е засилил три метра, за да се блъсне в тази ограда, да ме удари мен, тъй като аз бях между двете пана, коментира Свиленски.
Пуснал съм жалба в полицията срещу този човек, извадил съм си медицинско и той ще си понесе отговорността по съдебен ред, заяви той. Най-доброто, което според мен може да понесе, е нефинансова такава, а обществено полезен труд да почисти след като приключат ремонтните работи, добави Свиленски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
3
 
1
 
! Отговори
Теодоро преди 5 месеца
Долу гнусните в и мазни продажни ръчички от ПСА !! СЛАВА НА РУСИЯ И ПРЕЗИДЕНТА РАДЕВ
54
2
 
3
 
! Отговори
Вaсил Лeвски преди 5 месеца
Оставeтe паметника на мястото си. Само отрeжeте главитe на войниците и им сложете по един Z на ръкавите.
53
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Комунизмът трябва да бъде осъден като своите първи братовчеди -- италианския фашизъм и германския националсоциализъм! Разпадането на съветския (конц)лагер беше фактическият крах на комунизма като тоталитарна държава, но идеологическата му отрова си стои непипната и ражда нови издънки на марксизма. Всичките тези зелени, ляволиберални, мултикултурални и пр. псевдодемократи са всъщност други клонове, пораснали от същия отровен корен. Комичните битки на Нинова срещу gendera са раздор в семейството.
52
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
ТИЯ В КРЕМЪЛ ЗАБРАВЯТ, ЧЕ ЗАЕДНО С ХИТЛЕР ЗАПОЧНАХА ВТОРАТА СВЕТОВНА ВОЙНА В ЕВРОПА ! ОКУПИРАХА ПОЛША И ФИНЛАНДИЯ ! ПОСЛЕ Унгария, Чехословакия и останалите окупирани от ИЗТОЧНИЯ ЛАГЕР, Афганистан, Сирия, Чечня, Грузия, Украйна, сега и в Израел чрез наемниците от Хамас ! ДА СИ ПЪРЦУНЯТ И ДА НЕ СИ ПЪХАТмуцуните В БЪЛГАРИЯ !
51
4
 
11
 
! Отговори
пасарела преди 5 месеца
Денков , изгони ги веднага , както те са правили с хората !!
50
4
 
3
 
! Отговори
Съвет за БСП преди 5 месеца
Целувайте мирижливите крачка на премиера наведени. Дайте му хляб и сол. Запалете кандилото. Подгответе ибpикa. И така.
49
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Талибаните ислямисти в Афганистан унищожиха будистките паметници и скулптури на хиляди години по същия начин, както Софийските талибани. Защото не съответстват на Неорелигията на неофашизма или ислямизма.
48
5
 
8
 
! Отговори
За наказание преди 5 месеца
Путин няма да пуска Кирил Петков в Сесесере-2. Кирил Петков пък тъкмо си купил ок инклузив почивка в Сибир
47
12
 
5
 
! Отговори
Истината преди 5 месеца
Не Ви искат паметниците искат, Ви земята на държавата и хората на държавата да експлоатират виж те Украйна вижте индианците в Америка къде са сега. Чичко долар ще Ви реши всички проблеми, а дано...
46
5
 
12
 
! Отговори
Падне ли паметникът преди 5 месеца
Пада главата на Жужака
45
13
 
3
 
! Отговори
Истината преди 5 месеца
Няма Съветски паметник няма и демокрация. Гответе се за национализация с такива управляващи друг изход освен чудо да стане и патниците да станат два. Новия ще е на Украинския Освободител Русия.
44
4
 
12
 
! Отговори
Mocha вън преди 5 месеца
И ще се оправим най-накрая! Това в България с руските паметници е лудост и няма еквивалент - дори в Сърбия - катедралата там е Свети Сава и главните им улици са на сръбски крале
43
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Левият сектор, който е на хранилката на Кремъл трепери от страх. Ще спрат рублите, или ще ги застигне проклятието "топъл чай".
42
5
 
15
 
! Отговори
troll- преди 5 месеца
Айде пак, руските подLоги ще се на$ерат да бранят своя поробител. Майка си и баща си не биха защитавали така, както русия, а за България да не говорим. Няма толкова ЖАЛКИ хора като така наречените русофили! Вечно наведени подLоги.
41
3
 
9
 
! Отговори
егати бсп егати нино преди 5 месеца
Да си видите колко сте кьопави и вие и предЦедателката ви , като оди каруцата у реката после кел файда . Кироасенщовщината ТРЯБВАШЕ ДА БЪДЕ ПРИКЛЮЧЕНА С ОЩЕ ПРИ ПЪРВОТО И ИЗМИТАНЕ ОТ ВЛАСТТА С УЛИЧАВАНЕ В ДЪРЖАВНА ИЗМЯНА , а вие допуснахте и онова нещо издънката на ДС да стане кмет с простотиите си .
40
7
 
3
 
! Отговори
Истината преди 5 месеца
Нямате договор с Русия за планова икономика и следва да няма и съветски паметници по английски тертип но нямате английска армия и английски съюзници за да се правите на англичани. Артисцизмът в политиката е твърде скъп дори фатален. Нямате нота за запазване на Съветски паметници то и Руското посолството не работи сега му е времето да демонтирате, и монтирате американски паметник на Рузвелт. Поне пишете в държавен вестник новото му място и нека отгатна ще съборите и парламентите и на Дондуков нов
39
12
 
4
 
! Отговори
Истината преди 5 месеца
За военните паметници не отговаря министър- прецедателя, а министърът на отбраната и министърът на културата. Петков и Шипка иска да събори да си направи вила но за паметниците с историческо значение имаше гласуван закон в парламента дали ще го спазят е друг въпрос и пак гласувайте утре и паметниците от гробищата ще демонтират за да Ви ги продадат пак. Който гледа отстрани ще помисли, че сте гласували за гробарите. Ще Ви изчакат някоя друга година и с ще гледате на модерните радари и ще усетите.
38
7
 
13
 
! Отговори
Серсема преди 5 месеца
Падне ли паметникът пада Русия.Ябадабаду!
37
14
 
6
 
! Отговори
Фитьо преди 5 месеца
Лоша поличба е ми каза духът на Нострадамус - падне ли паметникът пада Украйна.
36
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Талибаните от София нямат време. Бързат да унищожат антифашистки паметник преди Ротацията. За планове за сваляне с кран няма време и трябва да се мисли и изчислява. Най-лесно е с флекса някой софийски ромман да го окастри.