Доц. Ташев: Със смешни аргументи свалят Паметника на Съветската армия

Паметникът е на една окупаторска армия, отбеляза той
15 дек 2023 21:38, Красимир Ангелов
52

Още в началото на септември 1944 г., след като Хитлер не успява да направи военен преврат в България, германските войски започват да напускат, а малкото останали са разоръжени от българското фашистко правителство. България е свободна и независима държава. Не се налага идването на Червената армия. Паметникът е на една окупаторска армия. Това коментира ръководителят на департамент "Демография" в ИИНЧ към БАН доц. Спас Ташев в студиото на "Денят ON AIR".

По думите му до скандала с монумента се е стигнало след поредица от грешки.

"Смешен, дори ироничен е аргументът, че се появили пукнатини и затова трябва да отстраним паметника. Виждам идейната безпътица на българските управляващи. Провокира се видимо недоволство", заяви гостът.

Той анализира и последните новини около европътя на РСМ.

"Скопие свенливо говори, че са тръгнали по европейския път, но никой политически фактор няма желание да направи първата крачка. На срещата ЕС - Западни Балкани Ковачевски каза, че срещу европейското членство на Северна Македония действа коалиция, ориентирана към Москва.

"Албания не иска да бъде отделена от Северна Македония и да тръгне самостоятелно по своя европейски път. Албанците са сериозен геостратегически фактор, биха съдействали за промени в Северна Македония, за да продължат заедно", каза доц. Ташев.

Във връзка с отношенията между България и РСМ той е уверен, че европейските ни партньори разбират, че проблемът не е в нас.

"Преди месец имаше среща, на която присъстваше Антъни Блинкен. Не чух сериозна критика към РСМ, но от членове на неговия екип имаше критики за политиката на Скопие. Посланикът на Нидерландия е много критичен, че правителството на РСМ лъже своите европейски партньори, опитва да усвоява средства за псевдореформа, разбират, че РСМ е застинала на ниво предперестройка", каза още доц. Ташев.

Гостът допълни, че България остава неразбрана или разбират позициите и аргументите ни с години закъснение.

Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
2
 
4
 
! Отговори
капитол преди 4 месеца
Комунисти вън!
38
4
 
6
 
! Отговори
Иванов преди 4 месеца
Май ти си смешен доцент,аргументи колкото искаш ще ти извадя и всички до един са неоспорими факти и причини да бъде унищожен а не реставриран и местен я музей,жалък ***
37
3
 
11
 
! Отговори
??? преди 4 месеца
Този Ташев за бaлaми ли ни смята? Според неговите думи, ако Хитлер беше казал, че излиза от войната, когато Червената армия стига до Германия, то не би имало причина Червената армия да влиза в Германия. През септември 1944 Червената армия стигна до България и нашите политици чак тогава започнаха да осъзнават на Айви пачи яйца са насадили България.
36
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Анонимен38 . Като стане напечено се покрива за неколко дни,народа се успокоява и той отново пак се появява. Този филм го гледаме вече 15 години, но на народа не му умръзва, обича си ги тези филми макар гладен , беден и болен.
35
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
на радой му прочети венцехваленията за партията от по ранните книжки
34
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
един историк не се изказа за ПСА , нпо демографи , кулутуролози , прайдове
33
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
той ако беше жив р.Ралин , щеше да перифразира текста навсякъде където е Русия слагаш САЩ ивместо путин бадън и става актуално
32
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Сигурно е смешно, колко хора са избити след 9 септември!?
31
7
 
19
 
! Отговори
Toni Ivanov преди 4 месеца
До #19. Достоен украинец ли търсиш от Трети украински фронт? Те сега са в България като бежанци,а не като червеноармейци,ти кой от тях харесваш? Нагли и безпардонни искащи да живеят по хотелите вечно за наша сметка. Подслон се дава на бежанци за няколко месеца докато стъпят на краката си и толкова.
30
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
А къде е тиквата тези дни?? ----////------ Той веднъж каза "Този паметник отдавна трябваше да е махнат". Сега, разбира, дрънка друго, но той е ясен, че един селски ть пак, който се опитва да го играе велик политик, защитаващ разнопосочни позиции. Само че му се получава само клоунадата.
29
11
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
И сега като резнаха на Мочаааа Кочааа къде ще се въргаля словоча фен на Путкан? Горките фенове на мъжеложството, къде ще се мляскат мумика с мужик по светлият пример на комунистическите вождове? Премахването на тотема на Масква е расизъм срещу феновете на еднополовата любов.
28
0
 
6
 
! Отговори
Сата НАТО преди 4 месеца
До 33..... това е вярно, но все пак махането на *** е полезно. А констутитйционните поправки са нелегитимни и могат да бъдат оспорени.Когато гората се опарят и се сетят, че са били прецакани. Сами виждате, че сега и да им говорите, не вдяват.
27
6
 
13
 
! Отговори
Ала бала преди 4 месеца
Баце може да е всякакъв, но за едно е прав, че нищо не става от нас. Щом търпим безочливо всичко това, значи си го заслужаваме. Да ни е честито.
26
12
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Софийските прайдовци свалиха миньора, който работи срещу Зелената сделка и майката, която не иска да е Родител Едно. Новата модерна евролява скулптура ще бъде на Емили Тротинетката, Преслава и Феномена Пеевски.
25
7
 
29
 
! Отговори
Димка преди 4 месеца
Циркът с паметника е за отклоняване на вниманието от похищението на Конституцията! Там нещата не са скандални, а ФАТАЛНИ! До сега овладяваха държавата, сега директно я крадат! Да пипаш ОБЩЕСТВЕНИЯ ДОГОВОР като цялата "сглобка" са избрани от под 25%, а одобрението им е под 10%, предлагайки ПРОТИВОКОНСТИТУЦИОННИ, некомпетентни и нагли неща е ужасяващо! Трябваше им нещо скандално и то неотложно, за да се отмести вниманието. За това го направиха спешно и брутално! За да издазни максимално и да мине!
24
0
 
1
 
! Отговори
Професор преди 4 месеца
***.
23
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Да бе...45 години направо умирахме от смях..Тодор Живков много ни разсмиваше.После изкара един свой пазвантин от пожарникарското училище , та големи вицове ни разказваше Направо ни разля 12 години.Въобще ние българите , много обичаме да се смеем.На чужденците , дето са вече далече пред нас.Със два пъти по големи пенсии и седем пъти нашите заплати...Голям смях..
22
5
 
15
 
! Отговори
Павел Буре преди 4 месеца
Ташкович е екперт по всичко, същия Нойзи, две противни муцуни
21
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Монголите при Ивайло , не са могли да превземат България.Обаче при Бащицата на Путин , са го направили.За цели 45 години.Намерили един дървен философ , Гошо Тарабата за слуга и управник .Комуто задача била да проучи българското население , че всъщност те са македонци.Че миналото им е монголско .И трябва непременно да се побратимим с братския монголски народ от братския Изток.Когото казва ,,славяни"
20
11
 
17
 
! Отговори
Спеца преди 4 месеца
Интересно как се вписва в писанията на тоя толкова учен доцент от БАН участието на наша армия в състава на Трети украински фронт , начело с генерал Стойчев?Как може да се пишат разни глупости и да се маскари паметта на нашите войници воювали заедно с Червената Армия срещу Хитлер!Паметника е за жертвите и победите на участниците във Втората Световна!Къде акъл в нашите толкова учени , управляващи глави!