Васил Терзиев: ПСА няма да бъде унищожен или претопен

Монументът се демонтира парче по парче, както е бил сглобен
16 дек 2023 13:57, Елка Василева
132
Васил Терзиев: ПСА няма да бъде унищожен или претопен
Снимка: архив, БГНЕС

Паметникът на Съветската армия се демонтира парче по парче, както е бил сглобяван някога. Той няма да бъде унищожен или претопен. Ще се запази. Това коментира пред bTV кметът на София Васил Терзиев.

Още по темата
Той коментира и какво би искал да има на мястото на монумента.

„На мястото на монумента трябва да  е нещо, което да ни обединява, нещо, което показва нашия стремеж, показва нашите ценности. Нещо, което ни кара да се чувстваме заедно като общество, а не нещо, което постоянно ни разединява“, заяви кметът на столицата.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Сегашните пъзльовци не посмяха да присъстват на демонтажа на Паметника.Накрая, след като съборят и разрушат всичко, ще започнат да строят общия ни надгробен паметник.И какво ще напишат на него?Ето нещо подходящо:Никой не се е лигавил повече от нас с Историята.Затова сме тук.***Кеворк Кеворкян
86
0
 
0
 
! Отговори
Мишо преди 4 месеца
Млъкни ***!
85
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
На мястото на монумента трябва да има дървета и трева! Тая Княжеска градина е била предвидена за зелена площ за разходки за град с население 1/10 от сегашното. Стига сте застроявали и бетонирали зелени площи!
84
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Това агентa на рускoтo ДС ли ни го понася да че ще ни "оправи"!?
83
0
 
0
 
! Отговори
мекия преди 4 месеца
Не ме интересува какво ще го правите , интересува ме вашето нищожество и мерзост .
82
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Той и бившиат комунист Гномоватанасов заклеймява в момента комунизма, дето не го е имало у нас. При една промяна на обстоятелствата, до задъхване ще плюе по днешната дУмокрация. Е, такива ни налазиха да ни управляват. Ама, кой ги избра?
81
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
паметник на джендармерията начело с Васко и един морков изотзадце
80
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Нямате срам,дядо тие строил паметника ,сега станахте евроантлантици и гътате паметници
79
3
 
4
 
! Отговори
До 94 преди 4 месеца
И какво е общото между Ссср и Франко
78
4
 
11
 
! Отговори
До 92 преди 4 месеца
Точно в Испания са доста, даже и на Франко паметника не са бутнали въпреки милионите избити от него.
77
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Пътя на светлината бе в чест на Ханука ли беше. Едно нещо никога няма да видите: Комунист да постила червеният килим по който да върви евреин и разпръсква златни монети, а зад него да върви арменец да събира монетите и да му ги връща, а грък да им ръкопляска.
76
7
 
4
 
! Отговори
Додж фен преди 4 месеца
Покажете ми един съветски паметник в Испания Португалия Франция или в Англия.
75
4
 
9
 
! Отговори
И преди 4 месеца
И този е с поглед на психопатд
74
4
 
9
 
! Отговори
подмяна преди 4 месеца
и какво ще е това нещо, което да обединява стремежите и ценностите ни? златна тоалетна чиния? 65 инчов телевизор? ваучер за ол-инклузив почивка на банско на цена 2 средни работни заплати? братя и съпрузи се трепят всеки ден - говорите ми за ценности и стремежи. вулгарни и алчни хора какво да ги обединява?
73
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Министерството на културата е разпоредило на 14 декември незабавно да спре демонтирането на фигури от Паметника на Съветската армия. Това става ясно от документ, с който "Гласове" разполага и който публикуваме тук.
72
5
 
8
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 4 месеца
Не съм фен на украинските паметници, нито пък ми харесва факта, че украинците и техния Трети Украински фронт през 1944 са превзели цяла България за нула време, но според мен всеки един паметник е някаква ценност. А дали на някой му харесва или не тази ценност си е негов личен проблема. Като не му харесва паметника да отиде да живее в Пловдив или Пазарджик или Перник.
71
6
 
5
 
! Отговори
България е преди 4 месеца
Старчески дом за дърти комунистически пръ д ни!
70
9
 
4
 
! Отговори
ПушетеКурацРус0роби преди 4 месеца
България ще се оправи когато всички болшевици се засерат у Варашевци и когато комунистическите паветници се осквернят с флексо до един и после се претопят!!!
69
2
 
1
 
! Отговори
Австриеца преди 4 месеца
82 Там матеряла е друг не е рош като в Бе Ге там служат за тазидание!Нещо като тикога повече сталинисти престъпен режим!Не са като в БеГето Юготеми на русор0бските сектанти!И там ги боядисват в цветовете на Украйна и са писали на табели че комунистическия режим е престъпен!!!
68
5
 
7
 
! Отговори
анализатор преди 4 месеца
Е-й-й-й-й,само заради ликвидирането на банкянската разбойническа организация,гласувах ва ПП.Но вие се оказахте пълни безхаберници.А ти,човеко,като знаеш от какво семейство произхождаш,и волю или неволю,си се се възползвал от достигнатия семеен стандарт,защо вършиш недомислия?Нима не знаеш,че рано или късно,животът всеки слага на мястото му.Някои действия на общината и правителството,имат налуден характер.Казвам го така,защото сте едно цяло.Но идва време,и народът ще отрезнее.А, тогава?