Убийците на български студент в Лондон с доживотни присъди

Нападателите са на 14,16 и 17 години
22 дек 2023 20:33, Анисия Иванова
26
Убийците на български студент в Лондон с доживотни присъди
Снимка: БГНЕС

Трима младежи бяха признати за виновни за убийството на българския студент Габриел Стоянов в британската столица. 21-годишният ни сънародник почина миналия ноември, след като бе нападнат с нож на лондонската улица „Бромли роуд“, докато се прибира към дома си късно вечерта, предаде Нова тв.

18-годишния Алфи Кибъл и 17-годишното момче, намушкало Стоянов, са получили доживотни присъди, съобщи майката на Габриел – Марияна Петрова. Тя бе през цялото време в съдебната зала по време на продължилия с месеци процес.

Името на 17-годишното момче не може да бъде съобщено, тъй като е непълнолетен, както и на третия, участвал в нападението, който бе осъден на 6 години и 8 месеца затвор. Според съдебното решение Кибъл може да пледира за намаляване на присъдата след най-малко 14 г. и девет месеца зад решетките, а физическият извършител на убийството – след 15 г.

Стоянов се засича в автобус с нападателите си, които в този момент са на 14,16 и 17 години. Между тях възниква разправия, след което българинът слиза, а тримата продължават да се возят още две спирки. Стоянов и приятелят му, с когото е бил, влизат в заведение за бързо хранене, а нападателите отиват в дома на единия от тях и вземат бутилка, верига за мотор и нож. Въоръжени с тези предмети, те причакват българина на излизане от заведението и го атакуват.

Представени по време на процеса записи от улични камери показват, че студентът леко се стъписва, когато ги вижда, но продължава да върви към дома си. Първоначално е атакуван с бутилка от най-малкия, след това с верига от най-големия и накраят третото момче му нанася фатален удар с нож в гърдите. Тримата избягват, а Стоянов умира на следващия ден в болница.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
17
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 4 месеца
Това е правосъдие, не като наште *** съдии.
16
6
 
0
 
! Отговори
Проучвател преди 4 месеца
Студентчето е било пияно и се е избъзикало с едно от децата като го е щракнало с пръст по ухото и го е ударило в стомаха. Така че каквото повикало такова се обадило. Студентчето си го е търсело, но не е очаквало, че тиийнейджърите ще са толкова отмъстителни.
15
3
 
4
 
! Отговори
Бико преди 4 месеца
Пуснахме децата си по чужбина да учат и да ги убиват западни наркоманчета. Като че ли,не могат да учат в български ВУЗ.
14
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
А какво стана с арестуваните българи, работили в полза на Русия??
13
3
 
8
 
! Отговори
До 12 преди 4 месеца
Ко рече? Имам син който завърши училище на острова и сега е в колеж. На 14 годишна възраст половината му познати бяха на кока, кражби и 80% ходеха с ножове в джобовете.Тук споровете се решават (предимно от непълнолетни) с хладни оръжия, а те са доста. Просто медията не оповестява огромна част от престъпленията
12
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
След 15 години могат да искат предсрочно освобождаване, и повярвайте, ще ги пуснат.Един с 16 годишна присъда го пуснаха след 9.
11
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Анонимен 1 - Стоянов се засича в автобус с нападателите си, които в този момент са на 14,16 и 17 години. Между тях възниква разправия, след което българинът слиза, а тримата продължават да се возят още две спирки. Стоянов и приятелят му, с когото е бил, влизат в заведение за бързо хранене, а нападателите отиват в дома на единия от тях и вземат бутилка, верига за мотор и нож. Въоръжени с тези предмети, те причакват българина на излизане от заведението и го атакуват. (от статията по-горе)
10
1
 
10
 
! Отговори
Реалист преди 4 месеца
Ами за всички убийци присъдата трябва да е доживотна и без право на замяна - в грешка си, трябва да е смъртна присъда!
9
4
 
17
 
! Отговори
До 12 преди 4 месеца
Айде на бас! И тримата ги даваха бели англичани. Така, че губиш баса. Стига с тия градски легенди
8
8
 
5
 
! Отговори
Хюго Бос преди 4 месеца
На бас, че са черни или араби. Тук щяха да получат 15- 20 г. Тук за съжаление животът не се цени и затова престъпници и убийци получават смешни присъди.
7
1
 
12
 
! Отговори
Според преди 4 месеца
Economist's Safe index, Insider И Евростат Великобритания, Дания, и Германия и Белгия имат най-висок индекс на престъпления. На другия полюс е Испания с най-нисък, възможноста човек да бъде нападнат или наръган в Англия е 134% по висока отколкото в Испания и 72% повече от Холандия. Толкоз за Великобритания
6
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Ами за всички убийци присъдата трябва да е доживотна и без право на замяна, а при нас жертвата е два пъти жертва, единия път от престъпника и втория път от правосъдието ни.
5
1
 
2
 
! Отговори
Църпъров преди 4 месеца
Какво се има предвид миналия ноември? Тази година или миналата? Хронологически би следавло да е този ноември, поенеже е минал и е най-близо.
4
1
 
26
 
! Отговори
Сокола от Дръндар преди 4 месеца
Доживотна присъда е малко силно казано, но пак е по добре от нашто правосъдие. Тук за такова нещо малолетни ще лежат не повече от 3-4 години.
3
25
 
2
 
! Отговори
Малко се престараха преди 4 месеца
За Некакъв българин
2
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Да, явно занят що е правосъдие! Да предполагам ли какви щяха да са присъдите у нас? За 15г нищо. За 17г 5г условна.
1
5
 
9
 
! Отговори
Хелзинския комитет преди 4 месеца
Настояваме незабавно да освободите тазгодишните ни номинации за "Човек на годината"