Габриел за "Русия 1": Визата е издадена от друга държава

Чака се докладът на ДАНС
28 дек 2023 15:41, Петър Бойчев
112
Габриел за "Русия 1": Визата е издадена от друга държава
Снимка: БГНЕС

"Изчакваме пълен доклад. По предварителна информация знаем, че визата е дадена от друга държава-членка". Това обяви Мария Габриел по време на брифинг. Тя уточни, че жената, която влязла в България с тази виза, е придружена от други двама, които са европейски граждани, за които няма как да важи какъвто и да е санкционен режим.
"За мен е важно да получим пълен доклад от службите и, ако някъде може да реагира външно министерство, то по-скоро е към дипломатическата служба", заяви Габриел.

Премиерът Николай Денков уточни, че това, което е забранено за ЕС е разпространението на съответния канал "Русия 1", няма забрана за дейността на журналистите от съответните медии.

"Ще разгледаме внимателно дали това, което е направила излиза от границите", каза Денков.  

По-рано днес депутатът Делян Пеевски изпрати сигнал до министъра на вътрешните работи и председателя на ДАНС за незабавно установяване на това как на територията на България е допуснат да работи екип на забранената в ЕС телевизия “Русия 1”. Приемам като провокация към правовия ред и зачитането на европейските ценности и санкциите срещу Русия, възможността екип на медия, забранена за излъчване на територията на ЕС, рупор на руската военна машина, да излъчва от центъра на София, се казва в сигнала на Пеевски, цитиран от пресцентъра на ДПС.

 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
2
 
39
 
! Отговори
тя преди 4 месеца
Дебелия само души ,дали няма нешо руско в държавата за да предизвика ДАНС !
9
5
 
40
 
! Отговори
Защо преди 4 месеца
Пак станахме за смях по света,дасе ограничават журналисти в ЕС.
8
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До ДанъкоплатецКво те кара да си мислиш че имаш мнение, хахахахах?
7
3
 
36
 
! Отговори
Ужас преди 4 месеца
Какво крие сглобката на посолството от журналистите?!
6
41
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Няма какво да получите от нашите служби, защото същите чинно докладват всичка на Кремъл.Не държава, а руzка губерния сме ние.Така ще е докато от службите не бъдат окончателно изритани рудофилските по.длоги
5
43
 
12
 
! Отговори
doctor.no преди 4 месеца
До Данъкоплатец- Волгин да се махне от БНР и да си изказва мнението като гражданин
4
3
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
T.e. ШОПАРА Пеевски дори не знае точно какви са санкциите срещу руските медии! И този "човек" (дефакто ***) ни промени нашата конституция!!!!!
3
10
 
52
 
! Отговори
Данъкоплатец преди 4 месеца
Леле, тия наште откачалки се оляха. Не дай си боже, питали български гражданин да си каже личното мнение. Очаквам скоро да ни забранят и правото да имаме мнение, камо ли да го изкажем. И за тия щуротии ние като данъкоплатци плащаме на тази кокошка и на онова прасе.
2
13
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Т.е. други държави от ЕС нямат проблеми да издават визи за руски журналисти, но ние щото се правим на по-католици от папата и по-***.ерасти от най-големите ***.ерасти не можем...
1
10
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Габриела Жираф пак се изказа