Д-р Миндов: COVID-19 настъпва, хората не се тестват

Липсва важно лекарство за коронавирус, отчете той
Обновена: 5 яну 2024 11:39 | 5 яну 2024 11:35, Красимир Ангелов
143

От началото на новата година отчитаме ръст при грипните заболявания. Заедно с това се увеличават и случаите на Ковид-19. В Гърция въведоха допълнителни мерки заради високата заболеваемост.

"Това, което се случва в Гърция, се случва и при нас, но при нас не се говори. Имаме 9 починали за 24 часа, министерството изказва съболезнования. Министерството на здравеопазването трябва да вземе мерки, поне в заведенията за извънболнична помощ да има заповед по региони да се влиза с маска. В коридорите, ако има двама съмнителни с Ковид-19, други са дошли за лекарства, но са заедно, в болниците поне правят тестове - първото, което правят там", коментира общопрактикуващият лекар д-р Георги Миндов в студиото на "България сутрин".

Още по темата
Той заяви, че все още в България липса лекарство за лечение на Ковид-.19, което се прилага в други страни и по време на пандемията вдигна на крак американския президент Джо Байдън за два дни. Лекарят уточни, че то може да бъде животоспасяващо за пациенти от рискови групи, каквито са хората с диабет.

"Обаждат ми се притеснени хора, млади, питат какво да вземат, мога ли да си го купят. Лекуваме ги по рецептата на Мангъров - чайчета, билки и витамини. Първата борба, която водя, е да убедя пациента, че трябва да си направи тест, грип ли е Ковид ли е", заяви д-р Миндов пред Bulgaria ON AIR.

Неговата практика показва, че при ваксинираните пациенти няма случай на разболяване. Като проблем той посочи, че много хора остават недиагностицирани и не се лекуват.

"Има много хора, които се затварят вкъщи, боледуват, не се лекуват, връщат се в обществото и разнасят зараза. Грипът е по-малък още, далеч сме от епидемичните нива. Доста ваксини се сложиха противогрипни, което се отразява. Но Ковид-19 бавно пълзи нагоре и набира сила в нашия регион", отчита общопрактикуващият лекар.

Д-р Миндов припомни, че преболедували коронавирус или ваксинирани през 2022-2021 г. вече нямат имунитет и препоръча да си поставят ваксина.

"При възрастен човек с температура над 38 градуса - мислете за Ковид-19", призова медикът.

По отношение на бума на заболели от морбили в Румъния, той заяви, че у нас няма регистриран случай, но има пропуски във ваксинациите. Затова има открити кабинети, в които се поставят ваксини.

Гледайте целия разговор във видеото

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Германец - "-- А в някоя положителна класация кога?" Май скоро няма да е ,с това мислене и постоянно разделение на народа ,няма да стане .Но явно умишлено се прави .По-лесно се управлява разединен народ отколкото обединен .
37
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Само лажат
36
3
 
10
 
! Отговори
айде стига преди 5 месеца
Що руснаците не фащат ковид?!?!
35
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
При издаване на визи за САЩ ще се проверява за наличие на чип на Пфайзер. Ако нямате, сори. Няма виза, няма свобода и демокрация. Ако имате, може и да си помислят...
34
13
 
6
 
! Отговори
C19 преди 5 месеца
Ковид мерките се завръщат дами и господа!Пак ще ни затворят! Пак ще бъдем онлайн. Пак ще носим маски!
33
23
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Време е да се въведат задължителни МАСКИ
32
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Анонимен 23, изкарах и трите варианта. Един преди ваксините, два след ваксините :) Никаква разлика. нито беше по-леко, нито по-бързо. Ваксините за К19 са си чиста проба измама за пари. Маските доказаха, че не работят. Здрави хора нямат нужда нито от маски, нито от ваксини. Старите и болните е друга тема!
31
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Миндов недей да всяваш паника ... и между другото , ти набоден ли си с файзерче ?
30
4
 
7
 
! Отговори
Германец преди 5 месеца
"И преди Ковид ,пак си бяхме на първо място" -- А в някоя положителна класация кога?
29
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Най-интересни са ми тия, които се качват на потънала лодка. Нито един участник в геноцида с фалшивия вирус няма да бъде забравен! Възмездие ще бъде раздадено!
28
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Манджата се претопля.
27
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Ковида го оставете...тия ще плямпат за него докато са живи и че има опасност да се заразим. Аз по-добре да вдигна наздравица за оня ултрас на Левски дето братушките го утрепаха като куче в Украйна. Наздраве!
26
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Германец - "Не всички, но сте на първо място в Европа .." - И преди Ковид ,пак си бяхме на първо място .Не сме го изпускали ,но не е благодарение на Ковид .....
25
11
 
7
 
! Отговори
Германец преди 5 месеца
На второ място в света след Перу сте. Не е трудно да се провери. https://en.wikipedia.org/wiki/COVID-19_pandemic_death_rates_by_country. Айде носете ми сега вода от девет кладенеца да ми докажете, че това е някаква конспирация срещу великата ви държава :)
24
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Георги Миндов - най-новия клиент на трибунала.Влиза в списъка от раз.
23
5
 
11
 
! Отговори
Антиваксър преди 5 месеца
до 30 И как ще ме окоси ковида, като аз още по-миналата година го изкарах за 3 дни???. След това нарочно съм се срещал с хора заразени доказано с ковид и не ме хващало повторно. Мангъров си го каза човека за естествения имунитет, но плашливите мишченца масово се набодаха. Хак да им е сега с тази отрова в тялото. Доста и хвърлиха топа от тия ваксини. Продължавайте да се бодете, мишкииии...
22
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
И като се тестват какво, по друг начин ли ще ги лекувате. Добре че не се тестват, че вие само гледате как да се увеличи бройката и пак маски и тъпотии, ама народа захитря!
21
21
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
абе добрата новина е че ковид ще окоси антимаскърите и щат не щат ще си остант вкъщи или в болниците и няма да се пречкат
20
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Минджов защо не е тръшнат от ковид :)))
19
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
От лъжите ви че всички починали от грип затова искат да ви съдят Но парите трябва да ги вземат от мощениците като теб с не от обикновените хора