Румънци и българи са първенците в ЕС по пътувания през декември

Жителите на Малта също са в челната тройка
7 яну 2024 19:12, Анисия Иванова
20
Румънци и българи са първенците в ЕС по пътувания през декември
Снимка: БГНЕС/EPA

Румънците и българите са първенците в Европейския съюз по туристически пътувания в последния месец на годината - съответно 17 и 12,5 на сто от всички реализирани пътувания през годината. Това сочат най-новите данни на Евростат за декември 2022 година, цитирани от БНР.

Тогава жителите на Съюза са осъществили общо 92 милиона пътувания, което представлява малко под 9% от всички, направени през годината.

Експертите обясняват концентрацията на пътуванията в края на годината, особено вътрешните пътувания, с посещениято на роднини и приятели по време на Коледните и Новогодишните празници.

Наред с Румъния и България жителите на Малта също са в челната тройка и се открояват с най-много пътувания през 2022 година, концентрирани през декември -  близо 12% от всички

За разлика от тях пътуванията през декември представляват едва 5,2% от общите пътувания, направени от жителите на Гърция, както и 6% от пътуванията на жителите на Швеция.

От всички приблизително 92 милиона пътувания, реализирани от европейците в последния месец на 2022 година, огромната част - около 73 милиона, са вътрешни пътувания, което представлява 9% от общите вътрешни пътувания, направени през цялата година. А 19 милиона пътувания са в чужбина, което е 7% от всички пътувания зад граница през годината.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Аз пътувах веднъж до Турция само . Иначе бих пътувала много , много ама пари нема и сама не ми се ходи . По скоро мечтаем да пътуваме надалеч .
14
2
 
3
 
! Отговори
О па! преди 3 месеца
И кой сега е беден?
13
2
 
2
 
! Отговори
Е ми така е преди 3 месеца
И двата народа страдат от чувството за малоценност и затова обичат да се изхвърлят да ги видят другите как имат как разполагат не е само с пътуванията това
12
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
България и Румъния все още се държат и не са опоскани от марокански скакалци... Като дойдат тук и ще станем бедни! Всеки ще трябва да храни по 2 такива скакалеца за негова сметка.
11
3
 
2
 
! Отговори
Batman преди 3 месеца
И АЗ СЪМ ЕДИН ОТ ПОТЪРПЕВЩИТЕ, ГОЛАМ АД ЗА ЧОВЕК КОЙТО НЕ ИСКА ДА ИЗЛИЗА ОТ БЪЛГАРИЯ АМА НЯМА ИЗБОР, ПРАВИТЕЛСТВОТО КАЗА МИ ХАЙДЕ ВЪРИ ПО ЧУЖБИНА ДА ИСКАРАШ ПАРИ И ЕЛА ТУК ДА ТЕ КЪСАМЕ ОТ ВИСОКИТЕ ЦЕНИ ДЕТО Е КАТО СЪРВАЙВАР САМО КОЙТО Е В ГОЛЯМА ПОЗИЦИЯ ЩЕ ОЦЕЛЕЕ КАТО ОНЯ КМЕТ 7500ЛВ ЗАПЛАТА
10
4
 
6
 
! Отговори
преди 3 месеца
м0зак имате ли? Това са хора работещи в чужбина, и си идват от време на време. Вие да не очаквахте обратното, западно европейци да хукнат да работят в тоя турски нужник? Аз също ходя само по голяма нужда. Поздрави от един друг континент
9
2
 
2
 
! Отговори
Бочо преди 3 месеца
Нека да позная. Лоу кост полети до Италия, до Гърция с тааралясника или до Германия гурбет на черно. Да?
8
3
 
7
 
! Отговори
Георги Илиев Митев преди 3 месеца
Крадците и лъжците , замесените банкови чиновници и фуражки в корупционните схеми и практики си пътуват по целия свят за сметка на най-бедните и хората , които сме с нулеви доходи . Затова и ни крадат . Знайте , че не сте безсмъртни и парите откраднати от нас си ги носете в гробищата .
7
8
 
10
 
! Отговори
bbb преди 3 месеца
Манията за пътуване означава неудовлетворение от живота, болна суета и показност!
6
4
 
9
 
! Отговори
Тони преди 3 месеца
Ако продължават да ни управляват тези който могат да се сменят на 6 месеца,едни крадат после другите ще влезем и в Гинес
5
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Робите са се върнали да видят за два дни родата. Нищо повече.
4
4
 
12
 
! Отговори
нафърфорий преди 3 месеца
Щото болшинството от населението на Бг и Румъния са собственици на по един или два недвижими имота и не плащат по 1,000 плюс Евро месечно за квартира! -))))
3
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Е па кво да правят като немците по това време излизат 2 седмици в отпуск?
2
5
 
18
 
! Отговори
тъпомер преди 3 месеца
Глупости,просто не сме в Шенген и сме проследими за статистиката поради паспортните проверки.
1
4
 
8
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 3 месеца
Значи шенген по суша е с предимство