Няма кой да съди насилника на Дебора, всички 17 съдии си направиха отвод

И последният възможен съдия в Стара Загора с отвод
Обновена: 9 яну 2024 15:57 | 9 яну 2024 15:56, Петър Бойчев
269
Няма кой да съди насилника на Дебора, всички 17 съдии си направиха отвод
Снимка БГНЕС

И последният съдия, който можеше да разгледа делото "Дебора" в Районния съд в Стара Загора, си е направил отвод днес по обяд. Това съобщава "Сега" след проверка в регистъра на съда.

Вече седмица от там не отговорят с какви точно мотиви са направени масовите отводи. След като всички районни съдии в града се отказаха, ще трябва да бъде определен друг равен по степен съд, който да разгледа процеса срещу Георги Георгиев. Вероятно това ще бъде Районният съд в Пловдив.

Обвинителният акт срещу Георги Георгиев беше внесен в Районния съд в Стара Загора на 15 декември. Оттогава до днес последователно отвод си направиха всички 17 наказателни и граждански съдии. От публично достъпните данни става ясно, че всички те се позовават на текста от НПК, който казва, че "не може да участва в състава на съда съдия или съдебен заседател, който поради други обстоятелства може да се счита предубеден или заинтересован пряко или косвено от изхода на делото".

Какви са тези "други обстоятелства" обаче е неизвестно. 26-годишният Георги Георгиев ще отговоря по три обвинения, след като 5 месеца по-рано обществото беше "взривено" от бруталността на престъплението и неглижирането на случая от властите.

Първото обвинение срещу Георгиев, който в момента се намира в ареста, е, че на 26 юни с особена жестокост и по особена мъчителен за жертвата начин чрез нанасяне на удар с юмрук в главата и 18 порезни рани с макетно ножче е причинил на 18-годишното момиче двустепенна средна телесна повреда и я е обезобразил.

За това престъпление НК предвижда от 2 до 10 години затвор. Второто обвинение е, че на 26 юни е принудил пострадалата да претърпи нещо противно на волята си, като е остригал с електрическа машинка част от косата ѝ, като употребил сила, удряйки я с юмрук в лицето. Наказанието за това е до 6 г. затвор.

Същото наказание НК предвижда и за третото обвинение на Георгиев - че в периода от април до 25 юни т.г. 6 пъти се е заканил с убийство на Дебора.

Съдиите, които приеха, че поради някакви обстоятелства може да се считат предубедени или заинтересовани пряко или косвено от изхода на делото, са Росен Чиликов, Блага Бозова (тя е и председател на съда), Тодор Минов, Христо Ангелов, Дарина Крумова-Стоянова, Димитър Манджуров, Иван Режев, Олга Златева, Таня Илкова, Свилен Жеков, Антония Тонева, Неделина Минчева, Александър Георгиев, Велина Пенева, Женя Иванова, Генчо Атанасов и Ваня Тенева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


269
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
7
 
16
 
! Отговори
до 13 преди 4 месеца
А, дойде и дълго-очакваният коментар на Възрожденеца. Викаш не е като в Русия, където канибализират жените.
12
8
 
33
 
! Отговори
д преди 4 месеца
СТРАХЛИВЦИ, ЕДИН ДЕН ДЪЩЕРЯ ВИ ТАКА ЛИ ЩЕ Я ОСТАВИТЕ ДА Я НАСИЛВАТ
11
14
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Като гледам сегашната ''визия'' на Дебора, мисля че може да го вземе тоя направо обратно като главен герой в бъдещия й чалга клип.
10
5
 
51
 
! Отговори
ДА НАПУСКАТ преди 4 месеца
Всички мишки които отказват да изпълняват своите задължения, да бъдат УВОЛНЕНИ и повече да не могат да заемат държавна работа. СРАМ за теязи ***
9
3
 
45
 
! Отговори
баба мара преди 4 месеца
защо отвод веднага да напускат системата те не са за нея
8
3
 
70
 
! Отговори
Възмутително преди 4 месеца
Като нямат тoпки, да ходят да редят стелажи в Лидъл или нощна охрана някъде, ако имат книжки може шофьор на такси. Как може такова нещо??? А ако си дам отвод от някаква задача, свързана с работата ми, шефът ще ме уволни.
7
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Да не се окажат тези съдии клиенти на Дебора и Георги Георгиев?
6
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Че те убийци с джипове в нашата държава пускат на свобода срещу подписка, тоя ли ще го осъдят? Буахахаха
5
3
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Прокуратурата и съда трябва да бъдат уволнени веднага до един и заменени с чужденци, къде го дават така да не можеш да осъдиш нито един човек от десетилетия взимат заплати, подкупи бонуси постоянно са отпуска служебни коли телефони и други нека дойдат чужденци да могат да си изкарат поне заплатите , а милиционерите като видят черното бмв на подземния свят се покланят до земята.
4
6
 
38
 
! Отговори
гербава работа преди 4 месеца
Оказа се ,че Жоро-макетното-ножче е нарко-дилър и сводник на гербавите групировки в Стара Загора. Гербавата мафия си пази своите.
3
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
''на 26 юни е принудил пострадалата да претърпи нещо противно на волята си''Тези статии се пишат като от някой второкласник. Толкова беден, елементарен речник. Потрес.
2
6
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Ей това е ''държава''. Няма ли Върховен Съд, който да ги изключи до един, както се прави в случая в нормалните държави?
1
7
 
52
 
! Отговори
Гьонова преди 4 месеца
Такова хубаво платежоспособно дете, как да го съдиш! Винаги е готов да почерпи!