Отстраниха от длъжност трима гранични полицаи за убийството на Кирил Русев

Те са работили на ГКПП "Стрезимировци", откъдето минали обвинените за убийството
10 яну 2024 18:00, Красимир Ангелов
41
Отстраниха от длъжност трима гранични полицаи за убийството на Кирил Русев
Директорът на Главна дирекция "Гранична полиция" гл. комисар Антон Златанов. Снимка: БГНЕС

Трима гранични полицаи са отстранени временно от длъжност заради случая около убийството на Кирил Русев.

Със заповеди на директора на Главна дирекция "Гранична полиция" гл. комисар Антон Златанов са образувани дисциплинарни производства за извършено на 4 януари на Граничния контролно- пропускателен пункт (ГКПП) "Стрезимировци" нарушение на правилата за граничен контрол, съобщиха от МВР. Оттам допълват, че граничните служители са отстранени до изясняване на всички факти и обстоятелства по случая.

Още по темата
На 4 януари Петър Александров, обвиняем за убийството на Кирил Русев, преминава в Сърбия през ГКПП "Стрезимировци". Пътникът, който е с него, показва на граничните власти личен документ на Русев. След малко повече от час колата се връща през пункта, като този път пътникът вътре е другият обвиняем за престъплението Александър Кинов.

Двамата обвиняеми са опитали да си създадат алиби, както и да заблудят властите, че Русев е напуснал страната.

Както е известно, съдът остави за постоянно в ареста двамата обвиняеми, като определението подлежи на обжалване пред горната инстанция.

По-рано днес стана ясно, че със сигурност Кирил Русев е застрелян с едно от оръжията, които са иззети от къщата на Петър Александров, син на покойния бивш министър Стоян Александров.

На две от иззетите огнестрелни оръжия ще бъде направена допълнителна експертиза, за да се уточни с точност кое е използвано за убийството.

На този етап се счита, че най-вероятно физическият убиец на Русев е гробарят Александър Кинов, но трябва да се изготвят още две експертизи, включително и ДНК, за да се потвърдят данните от събраните до момента доказателства, предаде БНТ.
Освен двете огнестрелни рани, които са се оказали фатални за живота на Русев, по тялото му има наранявания в областта на главата и по китките.

Резултатите от аутопсията допускат извода, че Русев първо е бил завързан, а след това застрелян. За заема, който покойният Стоян Александров е отпуснал на застреляния Кирил Русев, има дълга съдебна сага. Още през 2010 година ипотекирания срещу парите имот на Русев е бил обявен за публична продан, но на търга се е явил само Стоян Александров и го е изкупил на значително по-ниска от пазарната цена. През съда тези действия са обезсилени и на свой ред Русев е завел граждански иск срещу бившия министър.

Стоян Александров почина през август 2020 година след инсулт.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Заглавието: Отстраниха от длъжност трима гранични полицаи за убийството на Кирил Русев. След което ги направили безгранични ли???
30
0
 
0
 
! Отговори
Българка преди 5 месеца
а синът му е станал убиец. Това представляват децата на тези мутри.
29
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Съдът ще реши дали правомерно са отстранени!
28
0
 
4
 
! Отговори
мвр-убийци преди 5 месеца
ОСТАВКИ! Реформа из основи!
27
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
А затвор защо няма за граничните?
26
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
после се чудим защо не ни пускат в Шенген
25
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Закривай това МВР.Язък им за гоулемите заплати, че е хиледи от тех на заплати плюс пенсия = 4-5000 лв. Кой работник взима тия пари , че и други с по 1-2 висши образования? МВР прави гаф след гаф.
24
2
 
12
 
! Отговори
Закривай милицията! преди 5 месеца
60 000 хрантутника на държавна хранилка! Вън от там пожарна, гражданска, ......
23
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
След дъжд качулка. Кой от двамата извършители е приличал толкова на убития, че е минал с неговата лична карта проверка в системата на малко КПП,където те гледат под лупа?
22
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Еееех, ако можехме... като мечките... Да се свием в един шкаф, увити в агнешки кожи и да отмъркаме цялата зима... Каква икономия на разходи и данъци... А като се събудим току-виж и политиците изтрезняли от еуфорията... Като няма публика защо ли да се хабят ?
21
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Анонимен 21 Аз пък ти казвам, че е по американски модел всичко. Какво си се запенил, виж какво става в USA, после давай оценки
20
0
 
15
 
! Отговори
матап: преди 5 месеца
Отстранили 3-*** от длъжност??? Ама защо тези не са вече в затвора? Отстраняването от длъжност не е наказание, извършили са крещящо закононарушение.
19
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Шенген на куково лято когато цъфнат налъмите на Денков.
18
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Шенген на куково лято когато цъфнат налъчите на Денков.
17
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Егати държавата !!! Убиваш човек, вземаш му паспорта и излизаш с него извън държавата !!! И после защо не ни искат в Шенген !!! ХАХАХАХА
16
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Ако държавата си вършеше работата, няма да има такива случаи. Никакъв Шенген!
15
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Тоя дето среди да пребиват с палки студентите зад Колоните, нещо голям шеф е станал.
14
1
 
19
 
! Отговори
1914 преди 5 месеца
Този отявлен НЕ-кадърник на снимката трябва да бъде съден и да лежи в затвора! Където и да го преместят само зулуми и батаци прави!
13
0
 
15
 
! Отговори
Мая преди 5 месеца
А полицайките Максим Каракаш ще ги вземе на работа срещу любовни вечери. Бизнесменът назначи една моя приятелка в една от фирмите му. Жизненият й стандарт нарастна, но почти всеки ден си лягаше с него. Бизнесменът е женен, но има формален брак и жена му не се бърка.
12
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Нали не мислите че е има терлик на държавна хранилка,еле пък първа категория лапач, който си изплаща кредита със смешната заплата. Всичко е само схеми, далавери и рушвети. Тези които разчитат само на заплатите си,са без кредити и със скромни автомобили,всичко друго е за панделата.