Оперират пострадалия край Боянския водопад в Пирогов

Той има множество травми по тялото
14 яну 2024 17:10, Нели Христова
12
Оперират пострадалия край Боянския водопад в Пирогов
Снимка: БГНЕС

Пострадалият при Боянския водопад е приет в "Пирогов" с политравма, в момента е в операционна зала, съобщиха за БТА от пресслужбата на лечебното заведение.

По информация от "Спешна помощ" в 9:09 часа е получен сигнал за паднал човек в района на Боянския водопад в природен парк "Витоша" и веднага е отишъл екип. Пострадалият е транспортиран в "Пирогов" в много тежко състояние, с травматичен шок.

Той е намерен в съзнание с множество травми по тялото, съобщиха за БТА от Планинската спасителна служба (ПСС) при Българския Червен кръст.

 Спасителната акция е започнала тази сутрин след сигнал за паднал катерач.

След като е открит, мъжът е обездвижен, свален е със специализиран транспорт и на Копитото е предаден на линейка, която го е откарала към болнично заведение към 12:05 ч., уточниха от ПСС. Сред спасителите е имало реаниматор, който е останал с пострадалия в линейката. Акцията е приключила за планинските спасители към 13:45 ч.

Планинските спасители припомнят на туристите да не поемат рискове в планината. Да тръгват добре подготвени, да не навлизат в опасни склонове, тъй като в момента има вятър в планините и сериозен пренос на сняг.

Спасителите призовават да се използват зимните маркировки задължително и туристите да имат предвид, че е доста студено в планината. Силният вятър усилва усещането за студ и трябва да се носят топли дрехи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
не им преди 3 месеца
,,препоръчвам,, а им пожелавам там да остават
10
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Какво им става на тези хора?! С кой акъл правят тези щуротии посред зима?! И после други хора трябва да рискуват живота си за да спасяват тезиоткачалници
9
1
 
0
 
! Отговори
До 2 преди 3 месеца
Не, човека е паднал на ледени катерене по замръзналия водопад, паднал е от 15 метра, но условията за ледено катерене не са добри. Всеки ден се отчупват големи фрагменти от водопада а отдолу все пак още тече вода. Има счупено всичко, таз, гръбнака , крака и ръце
8
1
 
2
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 3 месеца
Само мъчат чиляка, що не го оставят да си умре на спокойствие?
7
3
 
5
 
! Отговори
И сега преди 3 месеца
Кой ще плаща разноските по това айролипи.
6
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Момина скала е на друго място.
5
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Интересно че не само един, ами втори е тръгнал рано рано за Боянския водопад все едно ще качва Мусала. Какъв късмет.
4
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
БОЯНСКИЯ ВОДОПАД В ПИРОГОВ!В ПИРОГОВ ОПЕРИРАТ,ПОСТРАДАЛИЯТ КРАЙ БОЯНСКИЯ ВОДОПАД!Моля върнете парите за вашето образование, обратно в бюджета! ТОВА СА МОЙТЕ ДАНЪЦИ!НЕ СЪМ СЪГЛАСНА ДА ПЛАЩАМ ЗА СУБСИДИИ НА УНИВЕРСИТЕТ ДАВАЩ ДИПЛОМИ НА НЕГРАМОТНИ!ВРЕМЕ Е ДА ИСКАМЕ СРЕЩУ ДЪРЖАВНИТЕ ПАРИ РЕЗУЛТАТИ!В ОБРАЗОВАНИЕТО, МЕДИЦИНА ОТБРАНА..
3
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Да бе на дивана седяло не би чудо видяло. Посред зима на що хора работа в студа е отворил да го спасяват. Ползвайте ги тез глави. А то дори за равновесие не могъл. Сега имала гърбина да пати, ако изобщо прескочи трапа. Катераческите му години бързо свършват. Животът е един.
2
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
той ако е тръгнал от момина скала надолу, то там е сигурно 80 градуса наклони е супер тегаво и през лятото а какво остава за зимата....не съм сигурен че точно зарад маркировките е паднал....
1
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
В 8 часа тръгнал - в 9 часа вече паднал и са пребил :)))

Спонсорирани публикации