Викат Гешев и Пеевски на разпит по делото "Божанов"

Имената им били споменати пред свидетел като послание от Нотариуса
Обновена: 6 фев 2024 15:52 | 6 фев 2024 15:52, Петър Бойчев
22
Викат Гешев и Пеевски на разпит по делото "Божанов"
Снимка БГНЕС

Бившият главен прокурор Иван Гешев и депутатът Делян Пеевски вероятно ще бъдат извикани за разпит по досъдебното производство срещу застреляния Мартин Божанов-Нотариуса. Това обяви Илияна Кирилова, ръководител на Софийската градска прокуратура.

Тя уточни, че в справката на ГДБОП от края на 2022 г., по която започва разследването срещу Мартин Нотариуса за пране на пари и имотни измами, имената им не фигурират, но съдия Владислава Цариградска ги споменала в телевизионно интервю. Имената на Гешев и Пеевски са споменати от племенницата на съдия Цариградска пред нея като послание от Нотариуса. Младата дама е разпитана в прокуратурата, но не е казала нищо за двамата.

В разследването, което се водило в Софийската градска прокуратура срещу Мартин Нотариуса, имало заплахи към други магистрати. След убийството му съдия Цариградска и колегата й от Апелативния съд в София Цветко Лазаров също са разпитани, пише "24 часа".

"Делото е по инициатива на настоящето ръководство на СГП и на тримата наблюдаващи прокурори. То тръгна от справка на ГДБОП. Интересното е, че доста от нещата в сигнала са станали преди 7 години. Въпреки всичко делото се образува и започнахме разпити по отношение на лицата. По това дело присъединихме и изявлението на Ивайла Бакалова пред АКФ. Не й обърнали внимание в Специализираната прокуратура. Изискали сме файловете от АКФ. Извършена е гласова експертиза. Не може да се определи дали това е точно гласът на Божанов. Тук предстои още едно действие, което няма да споделя", каза още прокурор Кирилова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
0
 
! Отговори
Посолството : преди 2 месеца
"Няма страшно,само рутинна проверка и ей така за пред местните команчи,че взеха да не вярват в демокрацията и нашите трансатлантически ценности напоследък.Територията ни трябва,но може и без населението."
19
0
 
2
 
! Отговори
Чичолина преди 2 месеца
18 и 19,като чета е ясно,че ги викат за да кажат,че нищо не знаят и не познават Мартин Божанов След това следва Постановлението за прекратяване на наказателното производство срещу Мартин Божанов.
18
0
 
0
 
! Отговори
Алито от София преди 2 месеца
Защо ги викат като няма нищо срещу тях, само е споменато че са зад гърба на Мартин, и двамата са толкова нагли че може да обвинят следственире органи, гаранция има хора които знаят кои стоят зад нотариуса, но страхът мирише на ако, нищо няма да се разбере от тази история що кой знае колко хора са замесени и то само с измами и далавери,
17
0
 
0
 
! Отговори
Лукчо преди 2 месеца
И как ще връчат обвинителен акт на убития?Не съм гледал отдавна закона,но не вярвам,че са гласували изменения при които да се водят дела срещу посетени от дамата с косата.Така че,ако има съучастник КОЙ е ТОЙ?
16
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ако напишете, че Пеевски ще вика на разпит някой от прокуратурата ще звучи доста по-правдоподобно, отколкото обратно. Няма как подчинените да разпитват шефа си или ако го правят то е формално за пред оФцете.
15
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
На Пеевски може да му пръднат на ..знаете кое. Той има депутатски имунитет и никой никаде неможе да го вика. По скоро той ще ги привика на разпит в някоя парламентарна комисия.
14
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
ТЕЗ ДВАМЦАТА ОТИ НЕ СА У ЗАТВОРО??????
13
1
 
16
 
! Отговори
Мъка, мъка! преди 2 месеца
Бабата пак гледа, като недопила следобедната водка!ЕЙ пишман стана със слугинажа първо на Гешев, сега на другия милиционер и най-вече на оня дебелия намагнитен свиневъд!
12
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Пеевски чист и невинен еуроатлантик, виновни са руснаците и Радев
11
4
 
29
 
! Отговори
истина е преди 2 месеца
докато боко и шиши са на свобода ,никога няма да се оправи тази страна!
10
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Викнете ,прокурорите от Специализираната прокуратура те ще ви разкажат клас са яли и пили с кървави пари на ограбени хора.
9
1
 
14
 
! Отговори
маалатъ преди 2 месеца
Пеевски...!!! Ааа..., ся става ясну що е/////ничаръ е толкуз превъзбуден...
8
0
 
25
 
! Отговори
Онзи преди 2 месеца
Няма как, светилото на българската демокрация, г-н Шишевски, да е замесен в такова нещо.
7
0
 
11
 
! Отговори
Олимпий Панов преди 2 месеца
Викат ги,ама те не идват!)))няма ги в къщи!
6
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Дайте им един кокошкар, откраднал 10 лв., и вижте как бързо ще го осъдят и вкарат в затвора. Обаче над 200 имотни измами за неизвестно колко милиона лева не се пипат. Мотаят се, подхвърлят се, потулват се. Така е в Бг.
5
0
 
14
 
! Отговори
Те преди 2 месеца
В МВР,прокуратура и съд няма невинни,ясно е...
4
0
 
21
 
! Отговори
Шоу преди 2 месеца
На тези не им ли писна дани правят на луди?!Нищо и никога няма да се промени в съдебната система,докато няма големи чистки там.
3
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Дрън дрън празни приказки нито един осъден за корупция от десетилетия закривайте "съда" веднага и назначавайте международен такъв
2
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тая са влачеше с таз маска и на убийството на Трактора на Витоша :)))
1
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Амчи те са чисти и неопитнени само Радев им е виновен що ги закачат ората ?