Нинова: Колективен иск срещу повишените цени на мобилните оператори

Той ще е през Федерацията на потребителите
9 фев 2024 11:31, Елка Василева
36
Нинова: Колективен иск срещу повишените цени на мобилните оператори
Снимка: архив, БГНЕС

„Битката ни с несправедливото увеличение на цените на мобилните оператори продължава. Организираме колективен иск през Федерацията на потребителите.“ Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на брифинг в Народното събрание.

Още по темата
„Много хора нямат възможност да си наемат адвокати, да плащат разноски. Не им стигат парите да си платят телефоните, камо ли да водят дела. Затова организираме т.нар. колективен иск. Подготвили сме типова жалба, която ще качим и всеки може да си я попълни и да я подаде във Федерацията на потребителите. Няма да плаща такса. Ние поемаме отговорността да заведем колективен иск за обявяване на неравноправни клаузи в договорите на мобилните операторите, както и за обезщетение на тези, които вече са платили по-високите такси“, обясни Нинова.

По думите на председателя на Федерацията на потребителите Емил Георгиев българският потребител е най-изтерзаният в целия ЕС, за което обвини държавните органи и бездействието на парламента. Той припомни скорошния случай, при който се разбра, че председателят на Комисията за защита на потребителите е скрил 3 доклада и има съмнение за вземане на подкуп.

„С години Народното събрание не се съобразява с директивите на Европейската комисия. Там е записано, че при такива нелоялни търговски практики санкцията е минимум 2 млн. евро. При нас максималната санкция е 50 хиляди лв. Това е рай за всеки, който нарушава законите и директивите“, каза още Георгиев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
2
 
0
 
! Отговори
Приятел преди 3 месеца
Алоо, оператора смъквай цените надолуооо, Алоо, оператора Г-жа Нини Тино-Нинова е голяма работа, Правете каквото Ви Кажем Приветствие от Южен Хавай
14
1
 
2
 
! Отговори
Shark преди 3 месеца
До 8 И защо действията и да са популистки? Защо всичко, което се прави с цел да се иска някаква справедливост за хората се определя като популистко? Напълно е права и трябва повече хора да се включим и да ги притиснем тези мошеници. Значи какво излиза, всички сме недоволни от мобилните оператори, аз не познавам човек, който да не е имал проблеми с тях, а когато някой иска да се ангажира да ги възпре бива определян като популист!
13
2
 
0
 
! Отговори
Пак съм Приятел преди 3 месеца
С моето уважение към Г-жа Нини Тино-Нинова, искам да изразя личната си подкрепа, и съм дълбоко убеден,ЧЕ ТРЯБВА ДА се намалят цените за пренос на данни и съответни услуги от оператора, НО в СЪЩОТО време ние трябва да настояваме по високи заплати за хората заети в бранша, тоест хората работещи за оператора са доволни, а ОПЕРАТОРА да НЕ Се СТИСКА като ...хайде , че съм възпитан и културен!!!
12
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 11 - ами не плащай бе, тавариш! Гледането на телевизия не е задължително. Същото е и с ползването на телефон. Всяка частна фирма трябва да има свобода сама да определя ценовата си политика. Никой не ти е опрял пистолет в главата да плащаш нет на определен доставчик. Ето, и чичо Елон предлага сателитен интернет - плащай на него. Доставяй си сам нет и телевизия и не плащай на никой. Държавата ли е длъжна да ти плаща масрафа, за да гледаш евтино порноо?
11
1
 
1
 
! Отговори
Охх... преди 3 месеца
До АнонименА тогава другарЮ ми кажи що ме карат да плащам за всеки телевизор по 5 лв.? Не е е ли това дране на кожи...??? Все едно на енергото да плащам, че имам контакти във всички стаи...за къв комунизъм ми говориш изобщо?! И защо набиват задължително интернет в плановете на пенсиомерите, за да им надуят сметките, когато повечето от тях нямат смартфони.
10
2
 
1
 
! Отговори
Приятел преди 3 месеца
С моето уважение към Г-жа Нини Тино-Нинова, мога да подчертая, че СамО Тя, Г-жа Нини Тино-Нинова може да пуска обществен иск срещу съответната страна с такъв ОГРОМЕН Медиа ресурс.Важно е да се говори за нас и да се гледаме довечера по телевизията и да мъдриме новините за три дни напред.Г-жо Тино Нинова , Нини Тино Нинова, вие сте моя гордост, черпя ви едно кафе "Lavazza "
9
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Анонимен 5, ама разбира се бе... как не се сетихме! Ти не загряваш ли, че точно защото не можем си правят каквото си искат, а? Хайде малко по-реалистични представи да имаш за света! Не всички като теб използваме телефона си за да гледаме ФБ и да лайкваме на Марчето шuндата или на Драганака вечерята!
8
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Не мога да я понасям, но този път е права. Действията ѝ са популистки, зная. Обаче е време КЗП да бъде разтурена и създадена наново! Преди години КЗП работеше, ,но последните години яко са се облажили от лобита и подкупи. Ясно е, че има картел между трите мобилни оператора. Ясно е, че има нелоялни практики. И да, редно е да застанем този път срещу поредното дране на кожи.
7
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
А някои казват, че комунизма си бил отишъл. Утре госпожата може да призове за национализация на телекомите. Така ще сме си най-добре, ще си говорим безкрайно, а държавата ще плаща. Рай направо ще стане. Кога най-сетне ще спрем да избираме и вярваме на политици олигофреини и популисти. Цени не се борят с държавни декрети а със създаване на условия за свободна конкуренция.
6
1
 
2
 
! Отговори
Приятел преди 3 месеца
С моето уважение към Г-жа Нини Тино-Нинова, искам да подчертая, че тя винаги протестира с добри начинания, за доброто и просперитета на България, нО, какво става в действителност питам ??!?!Значи един обвинява някой обществено, този някой е много важен, съда си пие кафето и си мести т Аша ците, и на другия ден, дъ Game Starts Again.Важно е да се гледаме довечера по телевизията.Баси
5
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Хора спрете да им купувате и използвате услугите и продуктите няколко месеца и ще има рев до небесата
4
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
После се чудят защо хората емигрират. То не е само заради това. Примери с различни подобни неща има много.
3
1
 
6
 
! Отговори
Токмаков преди 3 месеца
А за кражбата на Булсатком! Ни дума ни стон.!?? 78 години грабителски мафиотски комунизъм.
2
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Нищо не стана пак ги дигнаха
1
0
 
10
 
! Отговори
Лукчо преди 3 месеца
Предният път кво стана,че не помня?