Василев моли МЕТА: Спрете руската пропаганда преди евроизборите

Българската делегация бе посрещната с баница и сарми
9 фев 2024 12:47, Петър Бойчев
261
Василев моли МЕТА: Спрете руската пропаганда преди евроизборите
Снимка: Министерство на финансите

Борбата с дезинформацията и манипулираното и подвеждащо съдържание обсъдиха на среща във Вашингтон финансовият министър Асен Василев, министърът на икономиката и индустрията Богдан Богданов и ръководители на глобалната компания "Мета" (Мeta), която е собственик на социалните мрежи Фейсбук, Инстаграм, Уотсъп. Това съобщиха от Министерството на финансите (МФ).

"Спрете руската пропаганда и го направете преди европейските избори. Тогава ще видите качествена промяна в отношението и на потребителите на Фейсбук, и на регулаторите в ЕС", каза министър Василев на срещата, посочват от МФ. Той даде примери как съдържание, което е проевропейско, се сваля от социалната мрежа по сигнали на тролове, докато дезинформацията се разпространява. България изразява дълбока загриженост от руската дезинформационна кампания, насочена към подкопаване на доверието в европейските институции, САЩ и НАТО, каза Асен Василев.

На срещата от "Мета" са представили новите модели изкуствен интелект AI, които позволяват разпознаване и премахване на манипулирани изображения и подвеждаща информация.

В съобщението се отбелязва още, че в "Мета" са посрещнали българските министри с традиционните принцеси, баница със спанак и сарми.

Във Вашингтон министър Асен Василев проведе среща и с ръководството на "СпейсЕкс". Той отправи към тях покана да посетят България наесен. Вицепрезидентът на компанията Тим Хюс прояви голям интерес към страната ни, особено в контекста на вече потвърдената визита в България на администратора на НАСА Бил Нелсън през октомври 2024 г., се посочва в съобщението. Отбелязва се също, че "СпейсЕкс" и НАСА работят заедно по космическата програма, която трябва да върне човечеството на Луната и да го отведе до Марс.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


261
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
164
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Какво е традиционните принцеси?
163
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Е то за всичко ли , все ни е виновна Русия , защо не се погледнат тия които ни управляват , колко примитивни неграмотници са !?
162
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До ха-ха...Човекът е , АСфалТО Риос !
161
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Комунизмът си отиде , фашизмът се завръща .Някой вижда ли разликата ?На времето ни учеха , че :''При капитализма , човек за човека е вълк ". Сега се разбира че е вярно .ОГЛЕДАЙТЕ СЕ ОКОЛО ВАС , ОКОЛО РОДНИНИ , БЛИЗКИ , ПОЗНАТИ , ИЛИ СЛУЧАЙНИ МИНУВАЧИ !!!Къде остана човешкото , в ''човека'' , има ли човеци около нас ???
160
1
 
10
 
! Отговори
Стига с Русия преди 2 месеца
Тоя да погледне и да види какъв бър дак направи държавата ни. За некадърността си търсят друг виновен.
159
0
 
8
 
! Отговори
ха-ха преди 2 месеца
Шотландецът с дългата коса в средата , как се казва ?
158
0
 
16
 
! Отговори
Шаши преди 2 месеца
Тези си мислят, че са в детската градина. Не искам това, не искам онова. Отиват към репресии и тоталитарен режим. А ние си мълчим. После ще ревем, ама тайно. Да не ни затворят в демократично Белене
157
1
 
17
 
! Отговори
мак преди 2 месеца
Има и други пропаганди, на ес, на украйна, но само руската е вредна. Екскурзиантите да спрат най-сетне да обикалят света, или да го правят за собствена сметка.
156
2
 
22
 
! Отговори
Bad Face преди 2 месеца
Така нареченият "колективен Запад" още не разбира , че се самоуби, разбивайки се в Русия
155
1
 
14
 
! Отговори
хахахахах преди 2 месеца
с простотиите баш на тва окекерено мОмче лие,момиче ли е...не се нуждаем от руска пропаганда за да ги намразим
154
0
 
15
 
! Отговори
и защо, бе Пенке преди 2 месеца
Я па тоя!!! Май се усетиха, че на европейските избори лошо им се пише и искат да. си осигурят служебна победа като ни заливат само с тяхната пропаганда! Юнакът не е схванал, че когато нещо е забранено, то е по-интересно и хората са склонни да се интересуват от него, за сметка на "официалната" пропаганда. ***!
153
0
 
12
 
! Отговори
Мите преди 2 месеца
ЦЕНЗУРИРАЙТЕ БЕ, ЕЕЕЕЕЙЙЙЙ....ВИЕ за демократични ценности не сте ли чували нещо бе?....Каква е таа демокрация без цензура?
152
0
 
9
 
! Отговори
ЕВРОАТЛАНТИК преди 2 месеца
Тц тц тц. Мислете го но поне него казвайте че освен че вие станахте за смях ами и ние които гласувахме за вас също станахме за смях.
151
0
 
12
 
! Отговори
аьаьаьаь преди 2 месеца
Да спрем Американската пропаганда викам.Ще оставим само Българската
150
0
 
8
 
! Отговори
Bad Face преди 2 месеца
Арестович: Как да гледаме интервюто с Путин, така че да не ни помислят за недемократични в сайта на Явор Дачков
149
0
 
2
 
! Отговори
Bаd Fаce преди 2 месеца
IIIII
148
0
 
2
 
! Отговори
Bаd Fаce преди 2 месеца
Bad Face
147
1
 
17
 
! Отговори
жива цензура преди 2 месеца
Г-на оправдава парите на българските данъкоплатци за безплатната екскурзия зад океана с безсмислени призиви! Кой ще му обърне внимание на този ***!? Нали, уж, живеем в демократичен свят!? Трябва да се чуват всички гледни точки. Защо да не чуваме и руската страна, след като ежеминутно ни заливат с украинска, американска и европейска пропаганда и прочие бълвоч!? Всеки сам трябва да може да си прави изводи и да е свободен да харесва, когото си иска.
146
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Арестович: Как да гледаме интервюто с Путин, така че да не ни помислят за недемократични. Прочетете на glasove
145
2
 
18
 
! Отговори
Ивелин Михайлов преди 2 месеца
А за американската пропаганда ще помоли ли ;)