Десните атакуват Тагарев: Авдеевка падна докато нашите БТР-и пътуват натам

А ако утре има десант на руски войски във Варна, пита депутатът Мирчев
Обновена: 19 фев 2024 12:23 | 19 фев 2024 11:25, Петър Бойчев
400
Десните атакуват Тагарев: Авдеевка падна докато нашите БТР-и пътуват натам
Снимка БГНЕС

“Ако утре има десант на руски войски във Варна и ние трябва да пренесем 100 броентранспортьора, 3 месеца ли ще ни трябват?” С тези думи депутатът от “Продължаваме Промяната - Демократична България” Ивайло Мирчев разкритикува в интервю за сутрешния блок на БНТ забавянето от Министерството на отбраната на предоставянето на старата неизползвана техника от МВР, за която парламентът взе решения преди три месеца. Позицията на Мирчев за БТР-ите бе акцентирана в официално съобщение на Демократична България по повод телевизионното му участие.

Мирчев обяви, че Националният съвет на “Да, България”, на който той е член, вчера е взел решение да поиска отчет в парламента от Министерството на отбраната за военно-техническата помощ за Украйна. “Дали Тодор Тагарев или някой администратор, но вече 3 месеца не можем да превозим 100-ина БТР-а. И не е поради липса на средства, те са над 300 000 евро и се плащат от партньорски страни. Освен това Европейският фонд за мир или САЩ ни компенсират заради тези БТР-и. Не мисля, че проблемът е в министър Тагарев, той е логистичен”, каза депутатът, който е член на парламентарната комисия по отбрана.

По думите му освен това можем да помогнем на Украйна с много снаряди, които са с изтичащ срок и трябва да бъдат утилизирани, което означава допълнителни разходи, а на тяхно място така или иначе трябва да се купят нови. А руският пробив при Авдеевка е заради липсата на въоръжение.

Само преди дни военният министър даде да се разбере, че дарените 100 БТР-и наистина още не са тръгнали за Украйна. Седмица по-рано той пусна пост със снимки със заглавие "Операцията е в ход".  Веднага след това стана ясно, че всъщност машините се събирали от различни места, за да бъдат транспортирани и снимките как машините се качват на платформи е от този процес.

Тагарев опита да оправдае ситуацията с това, че БТР-ите били на МВР и военните само помагали. От неговите думи стана ясно, че машините ще бъдат пратени с жп транспорт, но вероятно не през БДЖ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


400
Още по темата: БТРАвдеевкатагарев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
205
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
В Украйна се готвят за загубата на следните градове в Донбас. Има все повече доказателства за бягството на украинските власти и силите за сигурност от Покровск, Доброполие и Селидово.
204
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
до 220 Оня ден тук писах че упорството на наркомана за Авдеевка и неговото настояване на всяка цена градът да не падне ми напомни на Хитлер упорството, когато 300 000 германски войници..армията на генерал Паулус биват обкръжени край Сталинград и Сталин казва да се предадат. Хитлер казва: Да се бият до последно! И братушките като ги зачесват с кютюшите избиват 210 000 немски войника. Останалите 90 000 ги изпонавират в лагери. Едва 30 000 немски войника оцеляват от лагерите след ВСВ и ги пускат.
203
1
 
11
 
! Отговори
3 преди 3 месеца
за да разтегне силите на врага и да ги удари във фланга - предпочитайки статична отбрана.Но дори и да се прилага стратегия за активна отбрана, тя не прехвърля стратегическата инициатива на врага, както показа ВСВ. "Съветското командване можеше по желание да съсредоточи преобладаващи сили, за да пробие всеки участък от германските линии. Германските бронирани дивизии в крайна сметка щяха да бъдат изтощени, тъй като действаха като бронирани противопожарни бригади, бързащи от една кризисна точка до друга, за да спрат пробива.
202
1
 
11
 
! Отговори
2 преди 3 месеца
Но ако този подход не успя да спре Червената армия да превземе Берлин през 1945 г., може ли да спаси Украйна днес? пита военният наблюдател Майкъл Пек. Предполага се, че активната отбрана се осъществява от големи формирования - дивизии или армии, докато киевският наркокартел провежда операции в по-малки части. Германците водят активна защита чрез маневри и флангови атаки срещу настъпващата Червена армия. Но сега подобно маневриране е изключително трудно поради безпилотни самолети и ракети. Освен това Украйна, подобно на германците, очевидно не е готова да напусне територии, за да разтегне сили
201
2
 
11
 
! Отговори
Бай Дрън преди 3 месеца
На тия докато им пристигнат ефшестнайските, ще са си вече в Киев.
200
2
 
15
 
! Отговори
Къде са преди 3 месеца
Абе два месеца минаха! Къде са парите от САЩ, за един приятел питам ? Май като гледам половете преди изборите зад Океана, провоенната реторика на Байдън и демократите няма да сработи и скоро ще обърнат палачинката иначе дон Тромпети ще ги отнесе с 200, както обичаше да казва един наш виден "пълководец"
199
1
 
11
 
! Отговори
1 преди 3 месеца
Украйна използва стратегията на нацистка Германия на фронта, което доведе до нейното поражение Business Insider. Киев избра стратегия, която отразява германския подход отпреди 80 години. "След провала на лятното контранастъпление, изчерпването на боеприпаси и сили за отразяване на постоянни атаки от страна на Русия, командването на киевската хунта говори за преминаване към "активна отбрана". Те се надяват да блокират руския напредък, докато търсят възможности да отвърнат на удара и да си върнат позициите.
198
1
 
9
 
! Отговори
1 преди 3 месеца
Авдеевский коксохим: Целият свят "не разбра маневрата"... Защо ли, никой в ​​експертната среда на Запад не разбра това. Какви по-изгодни позиции има за зомбитата на киевската хунта западно от Коксохим? Никакви, само пусти донецки полета? "Като се има предвид, че те планираха да "изтеглят части от града и да преминат в отбрана на "по-изгодни позиции", това предприятие е може би най-укрепената позиция в района (военен наблюдател на Bild Юлиан Рьопке) . Коментар. Всъщност всичко се обяснява много по-просто. 3-та щурмова бригада на азовците се оказаха щурмовици, които напуснаха изгод
197
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
А Мирчев и Тагарев кога ще бъдат на фронта в Украйна, а!? Кой по-добре от тях ще ни защити от Путин, а!?
196
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
"Планирано изтегляне": 850 души са загубени от киевският наркокартел само по време на бягството от Авдеевка. В украинските публични мрежи започват да се появяват цифри от "катастрофата в Авдеевка". Депутатът Пьотр Дербал съобщава, че по негови данни по време на изтеглянето (или по-скоро бягството) на зомбакнацистишена от Авдеевка са били "загубени" около 850 зомбита, включително 350 ранени, които са били изоставени поради невъзможността да се евакуират . Всички те са или пленници, или мъртви. Това са само загубите ПРИ БЯГСТВОТО!!!
195
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Конфликтът между Зеленски и Залужни беше една от причините за предаването на Авдеевка - Bild. "Вместо да се оттегли в средата на ноември, както поиска Залужни, самият президент отиде в града в края на декември", пише анализаторът на изданието Юлиан Репке. Според него политиците и военните са имали различни подходи към проблема с Авдеевка и спорът им ескалирал именно заради нападението над това селище. Репке твърди, че Залужни е искал изтеглянето на войските, за да предотврати втори Артемовск, а Зеленски е настоявал да защитава аванпоста на фашистите в Донбас "до последната минута".
194
0
 
13
 
! Отговори
2 преди 3 месеца
В ДНР зомбитата на киевската хунта вече нямат такива укрепени позиции, каквито бяха в Авдеевка, с изключение на Славянско-Краматорската агломерация, която би била доста трудна за фронтален щурм предвид релефа на терена, по-специално възвишението Карачун. Ударът по фланговете на тази агломерация изглежда по-логичен, но за това руските войски трябва да проникнат в Харковска и Днепропетровска област.
193
2
 
16
 
! Отговори
Ще има стена преди 3 месеца
Мирчев, свърши се, приятелю. Няма никакъв шанс укрите да изтласкаг руснаците в пределите преди 24.02.2022 без директна намеса на НАТО. Което с други думи означава световна война. Може ли тоя свят да издържи световна война - НЕ! Струва ли си заради локален конфликт да се стигне до директен сблъсък на Великите сили - НЕ! Иска ли САЩ директна, а не прокси война с Русия - НЕ! Има ли интерес Запада от стокообмен с Русия - ДА! За съжаление Украйна беше употребена от САЩ ако мине - мине, ако не мн здра
192
1
 
10
 
! Отговори
1 преди 3 месеца
ВС на РФ освободиха селището Ласточкино в посока Авдеевка - съобщават военни кореспонденти. Информацията не е официално потвърдена, но е логично. След като напусна Коксохим, зомбакнацистишена избяга от полетата на запад и югоизток от Авдеевка, което го постави в трудно положение. Така ВС на РФ продължават да надграждат успеха си, като навлизат в оперативното пространство отвъд Авдеевския укрепен район.
191
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Днес почитаме Левски! Може да се получим от неговия завет и вместо пак да чакаме някой да дойде, то по добре ние да им изпратим, магарев, кирчо, кокорчо, тиквун, мравояда иванов, паси, инджев, дайнов, пpaceтатa пеевски и мирчев, и оня чехлю където се правеше на президент.. Така като се замисля доста влакови композиции можем да изпратим към тундрата..
190
1
 
10
 
! Отговори
2 преди 3 месеца
И опитите на Украйна да завземе фланговете около Бахмут зациклиха. Инициативата премина към Русия"-съобщава още NYT.
189
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
От нискочелест като Мирчев какво очаквате да изръси? Да не дава Господ!
188
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
БТР-те щяха да помогнат на украинците единствено да избягат по-бързо от Авдеевка.
187
0
 
11
 
! Отговори
1 преди 3 месеца
Русия напредва на пет фронта едновременно. Сега е най-опасната ситуация от началото на войната - NYT. Изданието пише, че става дума за Авдеевски, Мариински, Роботински, Кременски и Бахмутски направления. По този начин руснаците се опитват да върнат териториите, окупирани от зомбитата на киевският наркокартел по време на контранаступа. Освен това в материала се отбелязва, че ВС на РФ са съсредоточили до 40х. военни в района на Мариупол и около 110х. край Купянск и Лиман. "Превземането на Авдиевка е първата значима победа за РФ от 05.23г., когато освободиха Бахмут...
186
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Централното командване на САЩ (CENTCOM) съобщава за първи път за унищожаването на йеменски подводен дрон. Появата на подводни дронове в арсенала на хусите е изключително сериозна новина, с големи негативни перспективи за корабоплаването в Червено море.