Нинова: Денков да обясни ще предоставяме ли военни на Украйна

Тя поиска спешно изслушване на премиера в НС
27 фев 2024 14:52, Стела Стоянова
127
Нинова: Денков да обясни ще предоставяме ли военни на Украйна
Снимка БГНЕС

Внесохме в Народното събрание искане за спешно изслушване на министър-председателя Денков във връзка с изказването му, че България е готова да обсъжда двустранно споразумение за сигурност с Украйна. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова, предаде БГНЕС.

"В контекста на срещата на европейските лидери в Париж, разчитаме като готовност да се предостави войска. Знаете, че в Париж президентът Макрон направи изявление, че макар и да не е постигнат консенсус сега и веднага, в бъдеще стои открит въпросът за предоставяне на жива сила по двустранни споразумения между държави - членки на НАТО и Европейския съюз и Украйна", каза Нинова.

Лидерът на социалистите допълни, че такава новина беше потвърдена и от премиера на Словакия Роберт Фицо, който "също каза, че макар и да не е постигнат консенсус, такава тема се обсъжда и го побиват тръпки от документите, които чете".

Нинова обяви, че от БСП искат да знаят защо Денков прави тези изявления, от името на кой орган е упълномощен да прави такива изявления, и какво има предвид.

"Призоваваме и всички други опозиционни парламентарни сили категорично да се противопоставим на това, и българските граждани призовавам за категоричен отпор на каквото и да е, дори и евентуално решение за предоставяне на български войници и жива сила в Украйна", призова тя и допълни, че за БСП това означава въвличане пряко на България във война.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Хаха то преди да падне Украйна май ще падне Европейския съюз и Денков в каква зона ще ни вкарва, да го питам тогава,
44
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Той Денков какво да обясни, ако не е питал Пеевски? Питайте направо Пеевски. По-бърже ще стане.
43
0
 
23
 
! Отговори
птур преди 2 месеца
Колко от пишещите са били в казарма и готови ли са да се бият за американците срещу Русия? Аз съм служил в редовете на БА, но бих защитавал само България.
42
0
 
17
 
! Отговори
Българин преди 2 месеца
Мишока Денков си позволи да подари Меча на Хан Кубрат на Зеле да си го монтира от.зад.Арогантността, лицемерието и лъжата може и да му донесат доларчета, ама ..в затвора.
41
0
 
10
 
! Отговори
ЛИЛИ преди 2 месеца
ВОЙНИЦИТЕ НА УКРАЙНА СА ТЕЗИ КОЙТО НЯМАТ ПАРИ ДА СЕ ОТКУПЯТ МИСЛЕТЕ ЗА БЪЛГАРИТЕ КАКВО СЛЕДВА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
40
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тагаренко преди месец-два каза при Цветанка Мингилизова, че въпросът за пращане на войски въобще не стои. Ще излезе, че е излъгал. Възможно ли е такова нещо? От тоз честен човек.
39
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ако Ботев се бе родил 150г по-късно. Какво щеше да прави днес?а) ще се бие на страната на рЪфЪб) ще се бие на страната на Украинав) ще си пие ракията пред блока
38
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Той докато обясни те шефовете му напълниха памперсите и сега реват че няма да пращат.
37
2
 
6
 
! Отговори
маалатъ преди 2 месеца
Бг има около 23,000- на армия барабар със Секретарките и личните шофьори на генералите ни с лампази! Ако утре това мешесто реши да прати бг войници в 4.0.4, то 99% от българските военослужещи шъ си подадат оставката! -))))
36
5
 
1
 
! Отговори
ДАНС преди 2 месеца
Нинова да обясни тя ли е Червения Пират или май беше Червен Чорап?!
35
0
 
4
 
! Отговори
1Наум преди 2 месеца
ГАД ***!
34
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Нали русофобите мечтаят да избиват руснаци. Май ще им се отвори парашута. Но и памперси ще трябват, за да не оцапате всичката околност в кафяво.
33
0
 
5
 
! Отговори
*** преди 2 месеца
Разписаният план на Агенда 2030, не се случва, всичко се обърква...и затова се правят всякакви опити да се предизвикват епидемии, военни конфликти и икономически кризи...
32
0
 
11
 
! Отговори
Наблюдател преди 2 месеца
Плямпа си само Денков, хора в Украйна няма да пратим, защото това ще е политическо самоубийство за този който, го направи.
31
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
То ние имаме няколко хиляди човека армия и то половината са само генерали, адмирали, полковници, контраадмирали и т.н. Направо на мобилизация отива работата. Иначе няма да има кой да пратим.
30
0
 
15
 
! Отговори
Хай преди 2 месеца
Част от военнолюбците тук са хора с прихически отклонения. Шизофреници и инвалиди, алкохолици и тъжни хора. Седящи в някоя мизерна панелка и това е единтсвената им гордост в живота, да призовават към война и да обиждат, знаейки че никой няма да прати тях. Познавам такива. Моля не им се връзвайте. Нормалните хора знаем какво мислим за тази простотия.
29
0
 
19
 
! Отговори
Хайде заедно преди 2 месеца
Време е за махане на това правителство. Изтегли от наше име и открадна огромни кредити, съсипа бизнеса и народа,олужи на Украйна. Съд и затвор за Киро Рома, шопара, Тиквата и Христо И.
28
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Аз съм за да пратим всички евроатлантици, начело с ония в парламента.
27
7
 
1
 
! Отговори
Миришеш на пръст преди 2 месеца
До Анонимен Кой ще ги рита,патериците на Корни ли?
26
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Създаването на еесовска коалиция за нанасяне на удари срещу Русия е самоубийство.