Гвоздейков уверява: Медицинският хеликоптер е абсолютно изправен

В момента се намира в процедура по издаване на летателна годност,
127
Гвоздейков уверява: Медицинският хеликоптер е абсолютно изправен
Снимка: БГНЕС

Хеликоптерът е абсолютно изправен, в момента се намира в процедура по издаване на летателна годност, която е част от процеса по сертификация, посочи министърът на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков в предаването "Тази сутрин" по bTV.

"Никой няма да допусне до полет хеликоптер, който има представените проблеми. Тези проблеми са отстранени още на място", заяви министърът и допълни, че истината е коренно различна от представеното в разследването и по темата трябва да се говори с факти.

Още по темата
Той обясни, че на 26 и 27 февруари екип от България, с инженери от „България Хели Мед Сървиз“ и хора от здравеопазването, са заминали за Италия за окончателно техническо приемане преди прелитането на хеликоптера в България. В групата са били двама подготвени експерти, пилотът Васил Вълков и главният инженер Трайчо Трайков, допълни Гвоздейков.

Министърът уточни, че екипът е забелязал нередности, които са констатирани в протокол, като на този етап хеликоптерът е още в процес на контрол и незавършено финално производство.

"Италианската страна приема този протокол, приема забележките и започва отстраняване преди полета", каза още транспортният министър и обърна внимание, че по тази процедура се разписват най-малко осем инспектори.

"Как си представяте италианската въздухоплавателна администрация да издаде разрешение за полет на хеликоптер, който не е в летателна годност. Това е пълен абсурд", заяви той.

По думите му забележките са „изключително незначителни“.

Попитан има ли хеликоптерът „черна кутия“, министърът показа кутията в студиото. "Ето това снощи е свалено от хеликоптера. Лично наредих на инженерния екип да свали кутията от хеликоптера, за да ви я покажа, тъй като заглавията във всички медии са, че хеликоптерът няма "черна кутия".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
На бутане пали ли....Значи няма акумулатор.Пробвайте с манивела.И изключете задължително от скорост.Да не се дигнете с манивелата...
12
0
 
5
 
! Отговори
Аз преди 2 месеца
Добре де, защо не изчакахте да се отстранят проблемите, да го получите тук и тогава да тръбите колко добра работа сте свършили????? Сега - сърбайте! Обществото е лъгано ежедневно през последните 30 и повече години, вие просто се присъединихте към тези които лъжат. Защо? За едно заглавие в пресата! така че сега - сърбайте!
11
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
"Как си представяте италианската въздухоплавателна администрация да издаде разрешение за полет на хеликоптер, който не е в летателна годност. Това е пълен абсурд"..................Аз си представям как се съгласявате да поръчвате хеликоптери с непълен пакет за да спестите някой лев. Това даже е факт.
10
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
И той е като моята кола Абсолютно изправна на документи.Обаче през ден съм под нея.
9
0
 
8
 
! Отговори
Олимпий Панов преди 2 месеца
Техниците казват едно, Папагала си знае неговото!Склонен съм повече да вярвам на човек с образование ,отколкото на Министъъра!
8
0
 
7
 
! Отговори
Хеликоптерист преди 2 месеца
От коя морга за хеликоптери са взели този ?
7
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Естествено , хеликоптер с една перка не може да лети .С такъв проблем не може да бъде допуснат до полет.
6
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Медицинският хеликоптер е абсолютно изправен, но е на куц крак. Съюзниците отново ни извозиха.
5
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Щом има дим, значи има и огън. Поредната издънка на либералите от ПП
4
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Що твърдиш, че е изправен след като не е минала процедурата по издаване на летателна годност ? Умни сте по целите глави бе един до един сте наредени умник-гений-умник-гений и край нямате.
3
1
 
6
 
! Отговори
Ъхъ ! преди 2 месеца
Много е важно да има "черна кутия" , защото този хеликоптер е предназначен да извозва политическите авантюристи при ежедневните им прищевки. Българинът отново ще плаща за капризите на политическите благородници на България ! Честита промяна , българи !
2
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Показал кутия ми тя може да е празна хаха като ви знам как лъжете
1
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
ИЗПРАВЕН Е НО ПРОБЛЕМИТЕ СА ОТСТРАНЕНИ НА МЯСТО