Бивол помля кола на Околовръстното

Застрахователят отказва обезщетение
Обновена: 19 мар 2024 09:50 | 19 мар 2024 09:50, Стела Стоянова
59
Бивол помля кола на Околовръстното
Снимка БГНЕС, архив

Кола се удари в бивол, който необезпокоявано се разхождал край Северната тангента на „Околовръстното шосе" в София.

Инцидентът е станал на 11 март около 22 часа. Шофьорът и приятелката му удрят бивола. Двамата са с леки наранявания, но автомобилът им е помлян.

„Шофирах с къси светлини. Скоростта ми беше под 90 км/ч. Биволът изскочи изведнъж и нямаше как да реагирам, за да се предотврати катастрофата", обясни Мариян Иванов.

„На място дойде „Пътна полиция". Казаха ми, че няма какво да се направи, за да се открие собственикът на животното – разбирали от автомобили, а не от животни", добави той.

„Имах лека телесна повреда - наранявания в главата, комоцио. Имам медицинско", допълни Беатрис Драгоманова, която е пътувала в автомобила.

От застрахователната фирма отказват да изплатят обезщетение, тъй като катастрофата е с животно, а не с автомобил.

„Имаше и други животни, но не на магистралата, а отстрани", обясни Мариян Иванов.

От столичния район „Кремиковци" и от БАБХ коментираха за, че е проверена ушната марка на бивола. Тя се е оказала прекратена през 2021 година и не се знае кой е собственикът, съобщава bTV.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
2
 
! Отговори
Сашо преди 1 месец
Джигит! Сега да го глобят, осъдят и в затвора! Защото другият път може да не е бивол! Такива Господ трябва да ги прибира. На никого няма да липсват.
41
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А биволът имал ли е сключена застраховка гражданска отговорност и платена винетка?
40
0
 
5
 
! Отговори
??? преди 1 месец
Дали е бивол? В България има около 900 бивола и да нецелиш някой от тях е като да улучиш шестица от тотото.
39
1
 
3
 
! Отговори
хахах преди 1 месец
До Обективен няма такава компания, тоя няма каско....
38
2
 
15
 
! Отговори
Обективен преди 1 месец
Я напишете коя е застрахователната компания ,та да имаме едно наум.
37
2
 
7
 
! Отговори
az преди 1 месец
По принцип не е проблем да си вземе парите - само че от столична община и след едно дело дето ще се мотае 2-3г. След като оградата е нарушена , собственикът на пътя е длъжен да си я възстанови , иначе си носи последствията.
36
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Този ако продължава да кара така без да се съобразява със съмнителни обекти и дали ще може да спре навреме, следващия път може не бивол, а някое Емили-тротинетка да му изскочи и тогава ще е по-сложно...
35
2
 
8
 
! Отговори
Да беше преди 1 месец
прибрал бивола, вместо да се оплаква, поне малко щеше да си компесира загубите. На територията и да се оплакваш, няма кой да те чуе.
34
4
 
8
 
! Отговори
Аз преди 1 месец
Кремиковци бил столичен район. Само дето до там се пътува 30 минути с автомобил. Ceляцу, сър!
33
3
 
5
 
! Отговори
Застраховател преди 1 месец
Телешкото остава са шофера.
32
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
От статията разбираме, че не биволът е помлял колата, а колата - биволът. Шофьорът като е видял, че има и други животни, е трябвало да кара предпазливо, така както по правилник се преминава ако видиш група деца, защото винаги може да ти изскочи нещо пред колата, което няма да съобрази, че ти си "най-важният" на пътя и целия път е само за теб! Няма за какво да се оплаква шофера. Иначе като мачкат по-дребни животни дори и не спират...
31
5
 
9
 
! Отговори
Бегай, спасявай се! преди 1 месец
Няма да се учудя, ако в крайна сметка се окаже, че според нашите абсурдистански правила и закони водачът на автомобила дължи обезщетение на собственика на бивола, дори този бивол да е оцелял и да няма тежки контузии.
30
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До хахах (24) Ти не си чувал да има такава застрахователна компания, но някоя подобна може да се е пръкнала напоследък и нейният хитроумен адвокат да е извъртял така нещата при формулирането на подписания договор, че да се окаже, че компанията е длъжна да ти изплати обезщетение само ако угасналият вулкан Витоша се събуди, изригне лава и тя ти повреди возиилото. Не знаеш ли, че живееш в Абсурдистан, тук всичко е възможно. Това момче сигурно е млад аджамия и още не е наясно с Андрешковщините.
29
1
 
4
 
! Отговори
Има начин преди 1 месец
Как така, нямало какво да се направи? Ще конфискуват бивола и ще го дадат на пострадалите от произшествието. Не знам колко струва един бивол на Xaйвaн-пазар, но все ще бъде някакво обезщетение. Ако пък го направят на пържоли, кайма и суджуци, ще напълнят три фризера и цяла година няма да им се налага да купуват месо.
28
0
 
8
 
! Отговори
Не само биволи, преди 1 месец
И коне се мотаят по пътното платно около София, дори и в периферията на самия столичен град. През деня ще ги видиш, но нощем? Те не носят светлоотразителни жилетки, а МВР има инструкции "да не притеснява ц. (бхаратците)". Това беше оповестено от медиите още през 90-те години. С две думи, знае се от коя порода са собствениците на шляещи се без контрол дoбuчeтa, но от Европа има указания да не бъдат притеснявани. Българинът, нали е бyдaлa, пак ще бачка извънредно, за да си купи нов антомобил.
27
0
 
6
 
! Отговори
Хаха преди 1 месец
То софето станало като дивия запад 1870 от всякъде прииждат изпадняци привлечени от надеждата за бъзо забогатяване, а там ги постещат бизони, каубои и индиянци :) остава да пуснат пак частните шерифи да кръстосват и раздават правосъдие яхнали 6-литрови черни коне, както беше през 90те
26
3
 
12
 
! Отговори
ХАХАХАХАХАААА преди 1 месец
С Терзиев вървим напред!!!
25
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Уволнете ченгетата. Като не разбират да работят друго.
24
4
 
4
 
! Отговори
хахах преди 1 месец
коя е тази застрахователна компания която няма да ти изплати обезщетение ако имаш Каско и всички документи са наред, не мисля че има такава, тоя сигурно няма Каско, не съм чувал да има някоя компания ограничение ако удариш животно и да не ти плаща.
23
0
 
6
 
! Отговори
позор преди 1 месец
До Фед Красивияте такива са повечето Българи като теб, нямат никаква представа за какво е застраховката ГО , обаче изказват мнение че и глупаците + набили