Абитуриенти даряват кръв за първи път

Кръводарител може да бъде всеки здрав човек между 18-65 г.
28 мар 2024 16:00, Инна Ангелова
5
Абитуриенти даряват кръв за първи път
Снимка: БГНЕС

За шеста поредна година УМБАЛ-Бургас организира инициативата “Това не си го правил”, в която абитуриенти даряват кръв за първи път. 43 дванадесетокласници се включиха в кампанията.
 
Кръводаряването е разрешенено след навършвне на пълнолетие. Болницата за поредна година провокира младежите да започнат пълнолетието си като извършат добро дело. Вече има училища, които не пропускат нито едно издание на "Това не си го правил" - там кръводаряването от завършващите е традиция, припомнят от УМБАЛ - Бургас.

Първата гимназия, с която инициативата стартира тази година, е Професионалната гимназия по механотехника и електроника. Кръводарител може да бъде всеки здрав човек на възраст от 18 до 65 г. Един дарител може да спаси живота на трима души.

Боримир Байчев е само на 19 години, но вече дарява кръв за трети път. За първи път е участвал в кампанията миналата година при дипломирането си, сега се връща отново като студент. “Правя го, защото знам, че много хора имат нужда”, каза момчето.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от Общество
Рециклирането в България не е на нивото на ЕС
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
Търсят се наивници преди 4 седмици
Чудят се какво още да ограбят от децата: Най-напред - да даряват в името на някаква кауза онези ПАРИ, които родителит им са отделили за техния абитуриентски бал и вместо бал - танци в ежедневно облекло във физкултурния салон на училището и не се знае каква част от пожертваните пари ще идат в нечий джоб; после проагитираха дългокосите да дарят КОСИТЕ си за перуки на деца, претърпели химиотерапия, но не се знае при кои перукери ще отидат най-хубавите коси; сега пък далавера с КРЪВТА им!
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
А въобще някой иска ли вакса а графенизирана кръв
3
2
 
0
 
! Отговори
36 годишен цървул преди 4 седмици
Преди 20г даваха по 8 лева на дарена кръв.Срга сигурно е малко повече .Все пак трябва да си платят бялото и марихуаната в ноща на бала
2
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Едва завършили и вече започват да ги източват по всякакви начини... Такъв е животът на стоката в човечарниците...
1
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
слава украину :)))