Българите рязко намалиха пазаруването на дрехи

Купуват се и по-малко компютри и мобилни телефони
6 апр 2024 12:03, Елка Василева
70
Българите рязко намалиха пазаруването на дрехи
Снимка: архив, БГНЕС

Рязко намалява купуването на дрехи, става ясно от данни на Националния статистически институт. През февруари оборотът в търговията на дребно с текстил, дрехи, обувки и кожени изделия намалява с 10,8% спрямо същия месец на миналата година, пише „Труд“.

През пет от последните шест месеца има сериозен спад на продажбите на дрехи. Причините за това са много. От една страна поскъпването на храните ограничава парите на хората, които могат да харчат за дрехи. Освен това високите цени на самите текстили и кожени изделия кара много хора да носят старите си дрехи.

Продажбите на компютри, лаптопи и мобилни телефони през февруари са с 2,6% по-малко спрямо същия месец на миналата година, показват данните на НСИ. Явно покачването на разходите за издръжка на живота води и до ограничаване на покупките на техника и хората по-дълго време използват старите си телефони.

Общо търговията на дребно през февруари нараства с 3,2% спрямо същия месец на миналата година.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от Общество
Ривка и Шабтай: Българският народ ни спаси, в България се чувстваме у дома
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
0
 
0
 
! Отговори
13,52 а да и 48 преди 3 седмици
Нещо много злобнички едни такива с комплекси за малоценност са почти 90% от нашенци те в България. Както и споменах по долу Норвегия дава повече пари а и Австрия ми изглежда по чисто от the usuall Bri'ish plunkers iniee. Може би ще отида на почивка в US And A да видя как е там по курортите.
67
0
 
0
 
! Отговори
От 13,52 преди 3 седмици
Ами не прибрах се да си почина година а доколкото в Британия не съм живял в една стая с румънци и ако това са твоите приживявания не си мисли че всички са льохмани като теб. Живях си живота там самостоятелно не с 100 човека в къща както много други нашенци. Имах си кола не трошка имах си каквото си искам за нормален живот. Сега съм тук защото започвам работа за Норвежка компания в Австрия и уча немски и обикалям из България и Европа.
66
0
 
1
 
! Отговори
Хе хе хе хе преди 3 седмици
До 53: Офф да пак излъгах. Не са 2 евро а 2.85 на час. Ама голяма заплата бря.
65
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
до поздрави от Острова: нямам против да се вдига минималната заплата, но винаги когато тя се вдигне, сякаш автоматично се вдигат много други неща, най-вече такива от първа необходимост. Нямам наблюдения как е в чужбина.
64
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Това е нищо! След време като надуят цената на тока, ще видите тогава какво е ПАДАНЕ НА ПОТРЕБЛЕНИЕТО на много стоки и услуги, които не са от първа необходимост.
63
0
 
0
 
! Отговори
До поздрави преди 3 седмици
Бел съм на острова и според мен минималната трябва да е 10 хиляди, а средната 30 хиляди, но там никой не дава такива заплати.
62
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
ТРЯБВА ДА СЕ ЯДЕ
61
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
У ТКЗС-то ходят с дочени дрехи и гумени ц.ървули :)))
60
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
У ТКЗС-то ходят с дочени дрехи и гумени *** :)))
59
3
 
22
 
! Отговори
поздрави от Острова преди 3 седмици
Идвам си в България от време на време. Според мен са нужни около 800-900 лв. на месец на човек само за храна. Добавете транспорт, отопление, данъци, застраховки, почивка и забавления, ипотека, зъболекар, спестяване... Минималната заплата в България трябва да е около 2500 лв. Средната - около 3500-4000 лв. Къде отива разликата? Обират ви!
58
1
 
11
 
! Отговори
Трифон преди 3 седмици
Не просто съм решил да икономисам от това и от други неща. Жените да си се контят. Иначе ако всички почнат да икономисват като мен економиката ще замине за 2 месеца.
57
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Трифон Е щото размишленията ти са като на предал се пенсионер на доизживяване.
56
0
 
10
 
! Отговори
Трифон преди 3 седмици
Ако искаш да те забележат си купи джип и отваряй кесията яко. Тия игри със забелязването съм ги играл. Ба що реши че съм дърт :))
55
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До 52 Викаш доста години живя в западна европа в една квартира с куфар под леглото с двама румънци в стаята. Ама реши да се прибереш и да си оправиш развалените зъби със спестените пари, нали?
54
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До 52 Що ме докладва бе доносник? Нали каза спорт директ? Забравил ли си? Проверих. Е лъжеш. Жалък доносник си ти.
53
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До 52 Минималната заплата в БГ междувпрочем е 470Е. Какви 2Е ти се привиждат лъжлив смотаняко?
52
9
 
6
 
! Отговори
13ти преди 3 седмици
До 48: Ооо да. Аз определено лъжа. Доста години живях в западна Европа и знам какво е промоция. Там ги намалят в Спекулантия ги овеличават и по някое друго форум че на мама и тати дришлянко пише ли брише. Знаеш ли какво? Вземи ми нацъкай още 20-39.минуса и на тебе полюса та да върнеш 3то милиона избагали зад граница и като цъкаш може и да вдигнеш на руската гоберня минимална заплата от 2 евро на 15. Или ще ме питаш кой взима такива пари а?
51
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Трифоне, ти вече си дъррт човек, не ти трябват нови дрехи, няма кой да те забележи. Ама има и млади хора, които искат да изглеждат добре.
50
1
 
20
 
! Отговори
Трифон преди 3 седмици
носете си дрехите до скъсване, скоро одърпаното може да е модерно. Аз съм намалил покупките на дрехи от 10 г и си живея, не че нямам пари но оти да ги давам за дрехи.
49
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
С мафията на власт скоро ще намали на ток, а след това и на храна.

Спонсорирани публикации