Поведението на Живко Коцев е недопустимо, смята Бойко Найденов

Ако нивото е паднало дотук, жалко за тази държава, добави експертът
22

Премиерът в оставка Николай Денков сезира ад хок прокурора Даниела Талева по случая с главния секретар на МВР Живко Коцев. Докъде ще се разрази скандалът?

"Става въпрос за министър-председател в оставка, главен секретар на МВР, министри - хора на най-високите позиции на държавата. Ако това, което се представя пред широката публика, е нещо нормално, не съм съгласен", коментира бившият директор на Националната следствена служба Бойко Найденов в "Денят ON AIR".

При твърдения, че си участвал в престъпна дейност е нормално да се понесе наказателна отговорност, посочи той.

Още по темата
"Работил съм с няколко главни секретари на МВР. Ако нивото е паднало дотук, жалко за тази държава. Главният секретар на МВР добре трябва да знае как е разписана агентурната работа, оперативната работа, кой има право да върши такава работа. Абсурдно е той да води оперативна работа по този начин. Ако той е искал да разкрива контрабандни канали, е трябвало да постъпи по установения ред", обясни Найденов пред Bulgaria ON AIR.

Бившият директор на Националната следствена служба не вижда защо върху Даниела Талева "са се прехвърлили всички очаквания за решаване на проблемите на съвремието".

"Какво точно се очаква? Нищо. Странно е, че няколко дни след започване на такова разследване цяла България знае какво се разследва, кой се разследва - това е абсурдно. За каква следствена тайна говорим?", попита още той.

Найденов подчерта, че според него поведението на Живко Коцев е недопустимо: "Той е професионален ръководител на Министерството на вътрешните работи".

Той уточни, че е чувал няколко пъти името на обявения за издирване Никола Николов - Паскал.

"Беше издирван дълго време. След това мистериозно издирването му беше снето. Други хора са се занимавали с такъв вид дейност. Тогава установихме контрабандната дейност. Доказахме прането на парите. Не знам в този момент тези хора какви са - Стефан и Марин Димитрови. Ако те са криминално проявени, е неудобно да се снимаш с тях, неудобно е да се правят подаръци", посочи бившият директор на Националната следствена служба.

По думите му МВР трябва да осигури спокойствието за провеждането на изборите, а не да определя резултатите от изборите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 4 седмици
Рибата се вмирисва откъм главата !
16
0
 
2
 
! Отговори
Създаде си партия преди 4 седмици
Черепа, да бута Тиквата. Само, че математика не включи в уравнението лакомията и лицемерието на българина, като константи! И Кико и Коко го врътнаха. Ще има последици! Замесиха и президента като институция! И този дето я обитава в момента, и той се потдаде. Голяма мешавица стана! А драпат за изборна активност. Отвратително.
15
1
 
14
 
! Отговори
До Хо хо преди 1 месец
Това им изяде главите на тия мераклии за власт от ППДБ-то. Хем не са политици, хал-хабер си нямат от работата, която трябваше да вършат. Всичко правят както на Киро или друг скимне, крият се зад разни комсомолски лозунги от едни други вренена, говорят едно, правят друго, назначават не експерти, а роди, охрани, приятели на отговорни места и накрая една каша, дето дълго ще я сърбаме. Мерак голЕм, можене йок! Ама се взели насериозно!
14
0
 
21
 
! Отговори
Наблюдателен преди 1 месец
Когато вземаше подкуп часовник за 50 бона, нищо му нямаше... Тези наистина ни мислят за балами. Линч за престъпниците!
13
1
 
16
 
! Отговори
Галя от EmbassyTO преди 1 месец
Последно какво се случи с този оборотен образ - първо подаде оставка, после я оттегли, сега реши да ходи в отпуска в онова СПА? Цветнички живкини вълнения. Свикнахме вече. Моми ;)
12
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тоя умишлено ли прилича визуално на Алексей Петров?!
11
0
 
8
 
! Отговори
Нане преди 1 месец
Мъ па къ комплексарчето си показа часовничето.... Уау... ===)))
10
7
 
3
 
! Отговори
Цирк преди 1 месец
И това го казва, един от най зависимите и купени в миналото прокурори?!
9
0
 
13
 
! Отговори
Хо хо преди 1 месец
Ти да видиш, Денков задава 6 въпроса на съдия-прокурора все едно е на парламентарен блиц контрол. На разследващата съдия-прокурор се предоставят факти и доказателства, а немполитически небивалици. ***!
8
14
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Комунистите си умират до издигат на ръководни постове компроментирани и зависими хора,които после да яздят. Пример Лойко,лежал в затвора Панкрац,после въртял бухалка и хоп олала.
7
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
какъв Шенген бе,вижте се, и тия като ония .
6
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И Денков и Коцев се държат като страхливци. Има чисто външна прилика между тях - съсели.
5
1
 
24
 
! Отговори
Поведението на Денко преди 1 месец
Поведението на Денков и Коцев е неприемливо за обикновените хора, да не говорим за хора на висши държавни длъжности!
4
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Стефан писал на Живко смс "Липсваш ми". Работата става дебела. Поверието гласи когато си влюбен да не подаряваш часовник на любим човек, че е на раздяла и на лош късмет. Е, като не знаят поверията и си подаряват часовници - кой им е виновен?
3
8
 
8
 
! Отговори
Барчо преди 1 месец
МВР е мафиотска структура на 100 процента!Когато не им изнасят престъпления неразбират като крадливи ромки!
2
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
За какво става дума? За голите снимки с мъже или за снимките с часовник подарък за 50 бона?
1
1
 
22
 
! Отговори
Бай Ставри преди 1 месец
Бая работа ме чака. Предизборно.