В РСМ поддържат илюзията за предоговаряне на условията на ЕС

Милотинова: Политиците им не смеят да кажат истината
Обновена: 12 апр 2024 18:59 | 12 апр 2024 14:48, Александър Попов
10
В РСМ поддържат илюзията за предоговаряне на условията на ЕС
Снимка: Bulgaria ON AIR

В Република Северна Македония е в ход кампанията на кандидатите за президент. Те ще се борят за доверието на избирателите на 24 април. 17 партии и коалиции пък са заявили участие в предстоящия парламентарен вот, който е насрочен за 8 май. В кампанията много често се споменава и страната ни.

"Колкото повече се злоупотребява в предизборната кампания с темата "България" от македонските политици, толкова по-трудни ще стават разговорите след това", каза пред БНР журналистът Милена Милотинова.

"За огромно съжаление, кампанията започна с антибългарски послания. Те са основната опорка на политиците. Говори се за български диктат, за предоговаряне на условията с ЕС и неизпълнение на преговорната рамка, в която е записано, че българите трябва да бъдат вписани в Конституцията на Северна Македония. Всичко това поддържа една илюзия, че има основа за предоговаряне. Така македонските политици отдалечават обществото си от ЕС. Затова тази илюзия е твърде опасна", смята Милотинова.

Според нея македонските политици нямат смелост да кажат как стоят нещата, а те са твърде прости – има преговорна рамка, която е одобрена от страните членки на ЕС и от Северна Македония.

"Вписването на българите е незаобиколимо условие. ВМРО-ДПМНЕ отсега декларира, че няма да има конституционни промени. Ако Македония още малко се забави с изпълнението на това условие, Албания може да започне преговори сама. Тази двойка може да бъде разделена", заяви Милотинова и допълни, че е наивно е да се смята, че Скопие може да поставя условия на Брюксел.

"За пореден път се доказва, че не България има проблем с Република Северна Македония, както се опитват някои политици в Скопие да втълпят на избирателите, а Северна Македония има проблем, който е вътрешен за самата държава, създаден е от нея и те се опитват да го интернационализират, но без успех. Това може да им изиграе лоша шега", каза още журналистът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още по темата: Милена Милотинова
Още от Общество
Над 50% от българите: Държавата да вземе мерки срещу скъпия живот
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
2
 
0
 
! Отговори
Темата РСМ преди 3 седмици
За българите вече е приключена. Защо разлайвате кучетата?
8
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
От сглобката им клекнаха за ветотосега ще си правят каквото си искат.Да не се забравя кой предаде България. Пп-дб,Герб и Дпс.
7
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
ХараКиро ни предаде за Северна М, ама тия от Северна М са такива неадекватни, че не се възползваха от предателството му. Хахаха. ХараКирето изгоря за нищо.
6
6
 
4
 
! Отговори
още истина преди 4 седмици
Вмъкването на българите в македонската конституция няма да реше проблемите на българите в Македония, но в очите на света България и РСМ вече не сме само ние варварите ,които признават държавата , но не и езика, културата и нацията. Добре,че бе правителството на К. Петков, което за 6 месеца реши проблема с нашия имидж пред света. Отново руската агентура в България и РСМ са в основата на нашите проблеми....
5
0
 
2
 
! Отговори
Loyko преди 4 седмици
Истината трябва да се трие по най бързия начин. Нещастници пълни.
4
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Понеже нашите политици само с истини ни заливат. Но поне тия ги лъжат по-отскоро, а у нас цели поколения израснаха с илюзии и лъжи.
3
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Изкарват го сега това вписване като голям компромис от тяхна страна! Така искат да ни блокират да не повдигаме въпросите за комунистическите им фалшификации за паметта на революционерите и възрожденците- до един ясно определили се за българи, при това патриоти! Това няма да мине, освен ако не са някакви канадски кикита, но късмет е, че те се вълнуват повече от контрабанда и кражба на фондове от плана за възстановяване и ще ги изловят скоро! Корупцията им ще ни спаси!
2
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Госпожо Милотинова, разберете го вече, РСМ не вълнува никого вече.
1
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Много са досадни тия северно македонци ...