Киселова: Парламентът ще се използва като предизборна платформа

До изборите президентът ще се разграничава от правителството
18 апр 2024 11:33, Стела Стоянова
7
Киселова: Парламентът ще се използва като предизборна платформа
Снимка БГНЕС

До изборите президентът ще се разграничава от правителството и сигурно ще издаде укази за смяна на двамата министри. С промяната в правилника за дейността на Народното събрание, с която в петък ще има парламентарен контрол и министрите ще бъдат изслушвани, Народното събрание ще се използва като предизборна платформа - това ще са неприятни заседания за избирателите.

Това каза по Нова телевизия преподавателят по конституционно право в Софийския университет доц. Наталия Киселова. 

"Всички тези временни кабинети се назначават и функционират, когато не са назначени от президента, се назначават и функционират по силата на някакъв базов консенсус между политическите партии. При формирането на кабинета Главчев заяви, че формирал политически балансиран кабинет. А това означава, че има политически представители, но има баланс между различните партии. Убедена съм, че Главчев се е допитал до тях", коментира политологът проф. Румяна Коларова.

Според нея, дистанцирайки се партиите от кабинета, се проваля конституционният модел. Тя е категорична, че ако бъде блокирана смяната на външния министър, няма да има проблем за провеждане на изборите, защото не той ги организира, а Иван Кондов, който е с ранг на посланик.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от Образование
Една легенда се завръща: "Яйцето" в СУ живее нов живот
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
На лицето и е изписана думата ДИАРИЯ
6
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Тази женица защо не си върви на село да прекопае царевицата и да нахрани кокошките, а обикаля по студията да ръси мозък?
5
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Стамат - Нека не ти е жал. Тази "женица" хич не е невинна душица, която си просто си "казва професионалното мнение".
4
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Тази дребнава, но изключително корумпирана женица, кога ще спре, да е фактор?
3
0
 
3
 
! Отговори
Само да вметна преди 1 седмица
То и това беше " идеята" на ГЕРБ и " компания"! Едва сега разбираме,колко е Било спокойно при служебните кабинети! Натирват всички и хлопват вратите на НС! А сега си правят Пиари и се месят в Служебният кабинет!!
2
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
АКО БЕШЕ ПОДПИСАЛ ВЕДНАГА, НЯМАШЕ ДА ИМА НИКАКВИ СКАНДАЛИ.... АМА ЯВНО ЦЕЛТА НА ПУТИН Е ДА РАЗДЕЛЯ И ОТСЛАБВА БЪЛГАРИЯ - РЕДОВЕН ЧЛЕН НА НАТО...
1
0
 
6
 
! Отговори
Стамат преди 1 седмица
Става ми тъжно за тази жена. Викат я по всякакви телевизии да "облича в научни дрехи" поведението на малограмотни, с ниска правна култура хора, облечени във власт, които не знаят какво правят, но са сигурни, че са най-доброто нещо след нарязания хляб и топлата вода.Като да се опитваш да обясниш как в това, че бебето се е наакало има някакъв смисъл.

Спонсорирани публикации