Потвърдиха коклюш при 20-годишен мъж от Хасково

Той е имал завършен имунизационен цикъл
19 апр 2024 17:30, Анисия Иванова
28
Потвърдиха коклюш при 20-годишен мъж от Хасково
Снимка: БГНЕС

Потвърден е първи случай на коклюш на територията на област Хасково. Това съобщиха за БТА от Регионалната здравна инспекция (РЗИ).

Става дума за мъж на 20 години от Димитровград, който е със завършен имунизационен цикъл, като заболяването е установено с PCR тест.

Пациентът от доста време е с кашлица, но се е лекувал в домашни условия, уточни директорът на РЗИ д-р Станамира Тананова. Проведено е епидемиологично проучване.

Днес на брифинг в Министерския съвет държавният главен здравен инспектор д-р Ангел Кунчев каза, че не очаква масово разпространение на коклюш при хората в по-напреднала възраст, а голяма част от заболеваемостта е до 18 години.

Днес стана ясно, че две бебета от Кюстендил са починали от коклюш, децата не са били във възраст, в която е можело да им се приложи ваксина.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още по темата: Хасковококлюш
Още от Образование
Една легенда се завръща: "Яйцето" в СУ живее нов живот
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Мaлцинствата не искаха да се ваксинират навремето.
24
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Само дето вече не са единични, а над 200 случая.
23
1
 
4
 
! Отговори
Ванката преди 1 седмица
Винаги е имало единични случаи на болни от коклюш, нищо ново - просто сега ни заливат медиите с информация за всеки болен.
22
1
 
5
 
! Отговори
до 23 преди 1 седмица
след колко Бустера викаш - се получавало Имунитет?!
21
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ваксината не трае цял живот. Трябва явно реваксинация, щом като заради неваксинираните от махалата деца, сега ще пламнат всички.
20
2
 
6
 
! Отговори
Муахаха преди 1 седмица
Кунчо 3тата Игла в Момента по ТВ-то: 60% от Заразените са Ваксинирани - значи Тая Ваксина, Същата като Оная - Ваксина - Очевадна ЮдеюСемитска Измама - за Пари, а това кой е Болен и кой е Здрав - си е явно чист късмет, а не въпрос на Ваксинация!
19
0
 
4
 
! Отговори
Ромчо преди 1 седмица
Въй въй махалата пламна...
18
1
 
3
 
! Отговори
до дейвид айк преди 1 седмица
Майтапчия!!! Вече никой, никъде не може да се скрие в съвремения Цифров и Дигитален свят. 90% от населението в Бг и Европа не знае как да се изхрани само. Понятие си нямаме от Земеделие и Животновъдство, а поне 50% няма да могат и печка да запалят! -))) (Аз, поне това мога)
17
5
 
1
 
! Отговори
Дейвид Айк къмробите преди 1 седмица
Спасявайте се по планините и горите ,скоро се задава страшен глад СЗО ще направят нови локдауни от май/юни месец . Ротшилд е обявил , че новият локдаун ще е по китайският модел стреляне на месо и поне 10 години.Послепис- неочаквам робите потребители на ресторанти или молове да разберат тази информация , но има единици които ще се спасят.
16
1
 
4
 
! Отговори
рендетУ преди 1 седмица
""""мъж на 20 години от Димитровград, който е със Завършен Имунизационен Цикъл. Пациентът от доста време е с кашлица"""" -------- Кофти, значи и ваксината не му е помагнала или е Нов Мутирал Щам?!
15
0
 
2
 
! Отговори
Хахахаха преди 1 седмица
Не знаех, че бразилците от Брикс ги имунизират. Па макар и 20 годишен бразилец.
14
1
 
4
 
! Отговори
Пхахахахаааа преди 1 седмица
Ако е ял куркума - нормално.
13
2
 
6
 
! Отговори
Кило преди 1 седмица
Чист щам от бактерията Bordetella pertussis е изолиран през 1905 година от Жул Борде и Октав Женгу, които също разработват първата ваксина срещу болестта. През 1919 година Борде получава Нобелова награда за изследванията му свързани с имунитета. Геномът на бактерията е напълно разчетен през 2002 година.Това ли ни еволюцията в нашия *** съюз. Всеки може да си отреже *** , щот не е конфортен с него , ама ни морят болести с открити ваксини преди 100 години. Баа деградацията !
12
2
 
8
 
! Отговори
Значи Ваксините преди 1 седмица
са Ала-Бала, само Съсиреците са Реални!
11
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ваксините отдавна не работят. Вирусите вече еволюират много бързо защото хората пътуват по целия свят и има бърз обмен. Процесите са ускорени по 100. Сега особено с тези бежанци от Африка и Изтока се получава невиждано досега междурасово смесване и тепърва ще се появяват невиждани досега супер вируси срещу които науката ще е безсилна да ги спре. Може да се появят дори болести които за часове поразяват милиони. Тези неща ги пише в старите книги и са предсказани отдавна.
10
5
 
4
 
! Отговори
Плашилото преди 1 седмица
Анисия, Кой? ви плаща за тия фейк новини, да плашите хората? Тва сигурно е петата новина за коклюш за днес. Пускайте по 1-2 на ден, че бие на очи, че става тенденциозно.
9
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Европейският съюз ни върна в 19 век и се появяват магарешка кашлица, чyмаа, холера, едра шарка, сифилис, проказа.
8
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
"Става дума за мъж на 20 години от Димитровград, който е със завършен имунизационен цикъл"----------------А няколко статии по-надолу ни предупреждават, че всеки неваксиниран рискува да се зарази.
7
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Първия случай на коклюш е на имунизиран. Поезия.
6
6
 
14
 
! Отговори
(+) преди 1 седмица
Натресоха всякаква сво>лач ,от шалваристан и укропитеци неваксинирани да разнасят зарази .