Евтим Милошев поиска мерки срещу сивата икономика

Той иска битка срещу незаконните практики в туризма
22 апр 2024 23:58, Стела Стоянова
28
Евтим Милошев поиска мерки срещу сивата икономика
Снимка БГНЕС, архив

Министърът на туризма Евтим Милошев участва в работна среща, за да обсъди мерките срещу сивата икономика, организираните пътувания, нерегламентираната дейност на туроператори и упражняващите професията екскурзовод и незаконните практики в туристическия сектор като цяло, съобщиха от пресцентъра на министерството на туризма.

Министър Евтим Милошев разговаря с представители на Комисията за защита на потребителите, Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация", Икономическа полиция – ГДНП и Национална агенция за приходите. В срещата участваха заместник-министърът на туризма Ирена Георгиева, както и експерти, ангажирани от страна на министерството.

Министър Милошев подчерта, че е важно да се направи максималното в рамките на съществуващото законодателство и регулация, за да бъде защитен интересът на българските граждани, легално работещите в сектора и туристите през настъпващия активен сезон. Той се запозна с част от проблемите и затрудненията, които контролните органи и експертите срещат и изрази готовност за максимално съдействие.

„Нашият апел е да засилите проверките, за да протече спокойно летният туристически сезон", призова министър Милошев и заяви: "Темата е гореща и затова сме се събрали тук не да констатираме нещата, а да вдигнем вниманието и да действаме превантивно с обединените усилия на различните институции, за да могат проверките да имат и очаквания дисциплиниращ ефект."

Министърът постави акцент върху добрата координация на междуинституционално ниво, а водещото ще е запазване интереса на туристите.

Срещата бе инициирана след като представители на туристическия бизнес изразиха своите опасения за разрастването на сивия сектор и нарастването на нелоялните практики в сферата на туризма. В писма до Министерството на туризма Съюзът на екскурзоводите в България, Асоциацията на екскурзоводите в България и Югоизточен съюз на екскурзоводите „Ваня Райкова" поискаха „извършването на последващ контрол на екскурзоводите за спазване изискванията на Закона за туризма".

На днешната среща бяха обсъдени и начертани конкретни стъпки за следващите два месеца. МТ изрази готовност за съдействие в осъществяването на съвместни проверки с различните контролни органи.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от София
В район “Изгрев” ще са с изцяло ремонтирани тротоари
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
3
 
! Отговори
Този Който преди 1 седмица
Сива икономика, оооо, нелоялни практики, еееее, мерки, неееее.....очаквам съвсем скоро протести срещу министъра. Те не искат да работят по правилата, те искат роби за работници и богати и безмозъчни туристи.
19
0
 
1
 
! Отговори
Частична държава преди 1 седмица
Той се запозна с част от проблемите и затрудненията. . . Няма нещо свършено докрай в тази държава! Колкото минуса(дислайка) да слагате е факт!
18
0
 
2
 
! Отговори
Libre comme air преди 1 седмица
Аз пък искам Евтим Милошев да гледа изкуството и да не се занимава с неща от които няма хабер!!!
17
0
 
5
 
! Отговори
Таки преди 1 седмица
Баджанак, сигурно се шегуваш нещо?
16
0
 
5
 
! Отговори
Никой преди 1 седмица
Много сме/сте Интересни коментиращите.Човекът не е Назначен на този пост,да се грижи за Благата Ви/ни.Друг му е,,зора",дерта и т.н.
15
0
 
4
 
! Отговори
Йокин преди 1 седмица
Почна се!ВЕЛИКОТО,ДЕВЕТМЕСЕЧНО,МОТАНЕ,ИСКАНЕ И НИЩО НЕПРАВЕНЕ!!!А народа,поета точно го е казал:КУЧЕТА ГО ЯЛИ!!!
14
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Дайте му едни цветни моливи в ръцете и да почва да оцветява.
13
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Този е топлата връзка между ИТН и ГЕРБ.
12
2
 
6
 
! Отговори
Ббб преди 1 седмица
Този, ако няма кой друг, то да се сам да се предложи за МВнР. Все пак двата сектора са свързани
11
5
 
10
 
! Отговори
Зарина преди 1 седмица
Евтиме,сивата икономика я търси при всички променкаджии.Нали знаеш,че те мошениците си лепнаха лозунга ,,Промяна ,нулева корупция "и безброй други лъжи
10
4
 
4
 
! Отговори
тфт преди 1 седмица
Браво, Евтиме, браво Милошев!! Заслужавате орден "Стара планина"
9
1
 
16
 
! Отговори
Libre comme air преди 1 седмица
Голямо изхвърляне на миниктъра на 10 дни....
8
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Te по морето много работодатели плащат в плик (извън договор). Как ще ги "санкционирате". Според мен изобщо не се и каните да правите нещо. Замазване на очите!
7
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Единствено е събаране на тия хотели като са фалирали не искат да плащат заплати и замърсявят феално. СДС така закриха Бургас Алесандрополис че уж петрола замърсява а сега се прават на отрепани
6
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Боко и Желязков отидоха във Виетнам за виетнамци, но нищо не докараха. Работа, работа, работа, а виетнамци няма.
5
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Бате Евтиме, докарай ни непалци и тибетци за работници. Искаме да са евтини и да са будисти и йоги, хранещи се със слънчева светлина.
4
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Как можаха да сложат тая карикатура за министър ?????
3
2
 
13
 
! Отговори
VoiceMail преди 1 седмица
*** чакайти ся, те от бранша не искат да издават касови бележки. Искат безплатна реклама от държавата, и евтина работна ръка.
2
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
С глоби и актове икономика не се прави. Но, излишни са моите терзания.Не ще се промени нищо в скоро време.
1
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Много добра инициатива!