Няма да има делегация до Ерусалим за Благодатния огън

Причината са военните действия в Израел
22 апр 2024 14:19, Инна Ангелова
35
Няма да има делегация до Ерусалим за Благодатния огън
Снимка: БГНЕС

Тази година България няма да има представител за пътуването до Ерусалим за пренасяне на Благодатния огън. Причината са продължаващите военни действия в Израел. Новина съобщи митрополит Киприан, който е говорител на Синода.

Митрополит Киприан посочи и имената, които са включени в списъка с избираеми епископи за предстоящите избори за нов Сливенски митрополит, насрочени за 19 май.  "Величкият епископ Сионий, Знеполският епископ Арсений, Мелнишкият епископ Герасим, Браницкият епископ Пахомий, Главиницкият епископ Макарий и Велбъждкият епископ Исак".

Сливенската епархия провежда за втори път избори за нов рхиерей след кончината на митрополит Йоаникий през януари. До втория избор за Сливенски митрополит се стигна след касиране на изборите на през февруари, заради постъпили жалба и доклад в Светия Синод, които Синодът все още не е официализирал.

Най-много гласове тогава получи Агатополският епископ Йеротей. Управлението на Сливенската митрополия след кончината на митрополит Йоаникий беше поето от Варненския и Великопреславски митрополит Йоан.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от София
В район “Изгрев” ще са с изцяло ремонтирани тротоари
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
4
 
0
 
! Отговори
Йокин преди 1 седмица
Кой ши даде огиня?Дядя Ваня или пуутлерчо.
31
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Голема драма при наще попове! Ще се избият кой да стане пръв пастир! Много далавера много нещо! И как ги не хваща диабет бе, все каймака обират!!! Я некоя младичка монахиня, я некоя закъсала млада вдовичка... И рентите бая пара пускат... Абе грижи се Господ за тях, нищо да им не липсва. После при началника как ли се оправят?
30
2
 
2
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 седмица
Някоя иранска ракета дали може да запали огъня в Ерусалим?
29
3
 
8
 
! Отговори
Що така ? преди 1 седмица
Що така бе,много ви е страх?Нали ако стане нещо-директно отивате при Господа или не сте сигурни,че ще сте там? Или ви е по скъпо тука далаверките със свещите,с имотите и т.н.Знаете само да се бутате отпред да ви дадат по телевизията,ама полза от вас-никаква!Един път не застанахне против гей парадите,против неморалността,против врачките...Позор!
28
3
 
5
 
! Отговори
СМЕХ.... преди 1 седмица
Що не си поръчате огън от Гундяев и Путин, бе.... нали сте все християни и ченгета от ДС/ КГБ....ХАХАХА....
27
3
 
5
 
! Отговори
СМЕХ.... преди 1 седмица
....Нема паре за билет до Ерусалим....а, и шубето ги гони с моторетка...ХАХАХА...
26
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Бойка бе,Бойко ще отиде с правителствения Фалкон,заедно с Глафчу.Тия немат страх и ..срам.
25
4
 
0
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 1 седмица
гундяев е забранил на папазите да ходят в израел, че ако се изкажат не как требва новичока, дето артиса от патриарха, нема да стигне за всичките
24
3
 
3
 
! Отговори
Оффф преди 1 седмица
Е нищо, ще си го запалят със запалката в България, вместо с израелска такава. Тъкмо ще спестим малко от напълно ненужните полети на черните нинджи.
23
3
 
8
 
! Отговори
Koko преди 1 седмица
Страхливата попска ***, няма ли един с вяра и достойнство който не се страхува от Бог да отиде да вземе огъня. Господ ще ни накаже еретици. Отидете и вземете огъня страхливци! Убеден съм, че ще се намерят достойни свещеници, които да отидат. Елитарите да стоят тука да подпират трапезите по време на пости.
22
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Грешите, най-големият враг на евреите не е христянството, а е древен Рим и древната езическа религия и Олимпийските богове. Имперският орел на Зевс отново ще полети над Ерусалим! Както при езическия император Титан Флавий Веспасиан, унищожителят на Храма на евреите! Християните и Хитлер са аматьори, в сравнение с древен Рим!
21
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Алвлуя! Малко спестени държавни пари за нещо което е интересно май само на някои деца. А на западния велигден нямаше божи огън, така ли? Да ви знам и вас във ненаялите се. Той Господ сигурно му се реве като ви гледа каква "администрацийка" сте си спретнали с неговото име.
20
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Не се поддаваме на лъжепророци!
19
4
 
4
 
! Отговори
Do 1-6,8-9 преди 1 седмица
Защо ЛГБТ-тата се интересувате толкова от Църквата, като не сте религиозни?
18
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Христос обича еднакво всички!-----Живи или мъртви.
17
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Може би няма да се ходи за благодатен огън в Ерусалим, защото нашата църква е още в траур заради патриарх Неофит, няма още избран и сливенски митрополит. Та нашата църква не и е до огън, а и ББ го няма да даде самолет безвъзмездно на БПЦ.
16
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Христос обича еднакво всички!
15
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Абе, дядо попе, вярвай силно и Бог ще те спаси от бомбите. Защо се страхуваш?
14
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Полетите до Йерусалим са спрени, на Западния бряг израелците избиват хора. Реализират докрина, приета преди 20 години, че ако бил пострадал някой евреин, следвало ибиване на цялото селище, откъдето е осмелилият се да нападне евеин. Нашите медии нищо не информират, по-лошо е обаче, че висшите ни политиеци са неинформирани. Защото всички говорят, че "сме имали много общо с евейския народ". Което е престъпна наивност. Режимът в Израел е ционистки, изключително зъл и опасен за всички.
13
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Огънят на обичта е в сърцата!