Петър Москов: "Синя България" може да бъде дясното лекарство

Българите са разочаровани и погнусени
25 апр 2024 12:53, Стела Стоянова
46
Петър Москов: "Синя България" може да бъде дясното лекарство
Снимка БГНЕС

"Синя България" е десен консервативен политически съюз, алтернатива на либералните сглобки и левите евразийски политически проекти, каквито са БСП и "Възраждане". "Синя България" е стремеж към обединение и може да бъде дясното лекарство.

Това заяви Петър Москов на пресконференцията на "Синя България", на която бе представен съюзът от десни консервативни партии, както и водещите политики и решения, с които коалицията ще се яви в кампанията за Европейски парламент и за народни представители в българския парламент, предаде БГНЕС.

Москов подчерта, че "Синя България" предлага десни икономически решения. "Силна България" е стремеж към обединение", каза той и обясни, че лидерите на партиите в коалицията са оставили зад гърба си споровете кой е по-син.

"България трябва да има единна синя дясна алтернатива", категоричен е той.

Москов отговори и защо е нужна "Синя България". "Обществото ни няма посока. Обичайните победители от ГЕРБ и ПП изпразниха от съдържание думи като реформа и промяна. Българите са разочаровани и погнусени от същите тези победители заедно и поотделно", отбеляза той.

Москов подчерта, че "за да не живеем повече така, трябва да направим нови избори". По думите му, ако продължаваме да правим едно и също, ще получим същите резултати, както и ако не правим нищо.

"Синя България" може до бъде различното в следващия парламент", каза още той и добави, че "Синя България" може да бъде дясното лекарство.

Москов посочи, че политическата обреченост, в която живеем, има нужда от промяна.

Сред приоритетите на коалицията са дясна икономическа политика, насочена към растеж, с конкретни структурни реформи, с ясни цели, както и противоставяне на либералния ценностен разпад, защита на цивилизационния ни избор, ясен дневен ред за гарантиране на сигурността на България.

Москов заяви, че "сглобката" не е извършила никакви десни политики, а партиите, част от нея, просто са изглеждали "по-европейски до БСП".

От своя страна проф. Вили Лилков отбеляза, че политическата коалиция е продължение на идеята "Синя София". Той съобщи, че са подкрепени и от Атлантическия съвет.

Проф. Лилков коментира, че всички решения в "Синя България" се взимат с консенсус, а не с гласуване.

Никола Янков заяви, че България се носи по течението 20 г. почти по отношение на Еврозоната. "Ние трябва да дефинираме ясно своите интереси и да ги отстояваме твърдо", каза той. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от Общество
Трудни времена: Всеки втори пенсионер недоволен от пенсията
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
1
 
! Отговори
МОСКОВ И ЛИЛКОВ преди 1 седмица
РЕКЛАМА БНР "СИНЯ ПРЪДНЯ" - КУПЕТЕ СИ КОНСЕРВА ОТ НАШАТА СИНЯ ПРЪДНЯ МОСКАЛИЛКА!!!...
36
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Немате никакъв Шанс господин Москов! Една " партия" дето ще се " появява" само преди Избори Забрави! Гласувам си като Пич за Възраждане и за Никой друг!-:)
35
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Доктрината на Троцки е пренасяне на революцията в Западна Европа и изоставяне на Съветския съюз, защото Съветският съюз е изостанал промишлено. Доктрината на Сталин е развиване и защита на Съветския съюз, индустриализация и военна индустрия за защита на Съветския съюз от Запада и империализма на Запада.
34
0
 
2
 
! Отговори
ДАСКАЛ ГЕНЧО преди 1 седмица
ВЪОБЩЕ НЕ СИ НАЯСНО С ОБСТАНОВКАТА. САМО ЩЕ БЪДАТ ИЗГУБЕНИ ГЛАСОВЕТЕ ЗА ВАШЕТО ОБЕДИНЕНИЕ. ВАШЕТО ПРИСЪСТВИЕ В ТАЗИ СГЛОБКА Е ПАГУБНО ЗА ХОРАТА ТАМ
33
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Много си наивен!Проблемът ти е,че не познаваш Сталин,не познаваш добре комунистическата идеология и не познаваш изобщо военната доктрина на СССР през 30-ти години на 20 век. И изобщо военната доктрина на Сталин е ЗАВЛАДЯВАНЕ НА ЦЯЛА ЕВРОПА.какво му дреме за съдбата на буржоазна Чехословакия...
32
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Това обединение е единственното дясно, което е останало от някогашното СДС.
31
0
 
0
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 седмица
До 28 Отделно, гарантите Франция и Великобритания заявяват на Бенеш, че ако иска помощ от СССР, те ще се откажат да му помагат (като гаранти). Чети историята!
30
1
 
1
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 седмица
До Анонимен/28 "но когато Бенеш получава ултиматум от Хитлер и се обръща за помощ към Съветския съюз,Сталин си скрива..." - СССР заявяват, че ще се започнат война ако и Франция (като гарант за целостта на Чехословакия) се намеси. От там идва според някои и думата "Гаранция Франция".
29
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До номер 25,де
28
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До номер 18. Момче,я пак сериозно ли вярваш в това,което си написал.Сталин има договор за взаимопомощ с Чехословакия,но когато Бенеш получава ултиматум от Хитлер и се обръща за помощ към Съветския съюз,Сталин си скрива и отговор Не ИДВА.
27
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Що имам чувството ,че там са само пияници и наркомани.Да не говорим,че всичките са мошеничор.
26
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Тези явно разчитат на късата памет на българина. Толкова золуми направиха, приватизираха или разрушиха де що можаха и пак им се иска да лапат!
25
1
 
1
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 седмица
До До 21/21 "Не знаете или се правите, че Хитлер и Сталин в началото на Втората световна война са съюзници до 1941 г.," - така е. И договорът е сключен след като Чембърлейн подписва (заедно с Деладие) "Мира на нашето време" в Мюнхен с Хитлер и Дучето. ПП. преди това забраняват на Чехословакия да иска помощ от Сталин, който е готов да обяви война на Хитлер, ако и Франция се намеси като гарант на Чехословакия.
24
5
 
4
 
! Отговори
Даскала преди 1 седмица
Когато народа ни е поемал нещо синьо ,се е разбо лявал тежко!
23
3
 
2
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 седмица
Десни лекарства можеше да има през 90те. Сега на бедна Европа десни не и трябват. Трябват и националисти.
22
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Москов и Лилков надушиха, че в Европа се надига фашизмът и крайнодесните лампиони и бързат да ги копират, както са ги копирали през "славните времена на фашизма", които възхваляват от всякакви трибуни. Вашият зародиш е във фашизма и дясната диктатура.
21
7
 
5
 
! Отговори
Вярвам! преди 1 седмица
Вярвам в "Синя България", вярвам, че няма да се поддадете на егоцентризма и да плюете ГЕРБ-СДС, защото въпреки многото им грешки те са естественият ни съюзник в дясното пространство! Не се съмнявам, че ще бъдат направени много опити да ни насъскат един срещу друг, но мислете преди всичко за България и демократичното й развитие! Никакво връщане към Евразия и Путин!!!
20
1
 
8
 
! Отговори
Бабо Маро чети, чети преди 1 седмица
До баба мара Направеното по време на социализма е значително по-малко от това от освобождението до 1944 г. Но по-важното е, че по времето на социализма убиха самостоятелното мислене на индивида, инициативата, обичта към земята, здравите семейни и религиозни ценности!
19
7
 
7
 
! Отговори
До 17 преди 1 седмица
Кафявата чума са Възраждане и компанията им от дребни партии като БСП и ПП-ДБ! Ярък представител на кафявата чума е Путин и неговите орди!
18
1
 
6
 
! Отговори
Относно преди 1 седмица
Използването на термина "отпечатъци" от платените коментиращи: отпечатъци са ПП-ДБ и Възр!аждане! Те са отпечатъците на БКП, ДС и руската КГБ, те работят срещу българите, срещу интереса на България! България, която от освобождението до окупацията от СССР има развита икономика и селско стопанство, страхотна армия, великолепни офицери, учители, лекари, страхотна интелигенция! Ако не вярвате прочетете в архивите национализираните активи от икономиката и селското стопанство - огромни са!