Бачийски: Хората, които напускат ПП-ДБ, са хора с каузи

Защо СЕК напусна коалицията?
Обновена: 27 апр 2024 19:00 | 27 апр 2024 18:50, Стела Стоянова
20
Бачийски: Хората, които напускат ПП-ДБ, са хора с каузи
Снимка БГНЕС, архив
От партията "Средна европейска класа" са поискали в коалиционното споразумение с ПП и ДБ да бъде записано, че в следващия парламент няма да правят съвместно управление с ГЕРБ и ДПС. Това обаче не било прието. 

Това каза депутатът от СЕК Константин Бачийски в предаването "Говори сега" по БНТ. 

"ПП възникна като формация, която трябва да бъде алтернатива на порочния модел на ГЕРБ и ДПС. Последните три парламентарни избора ние обяснявахме как ще бъдем алтернатива на този порочен модел и два месеца след последните избори се случи т.нар. сглобка", каза Бачийски. 

"Г-н Кирил Петков се включи дистанционно в нашия изпълнителен съвет, в който се взимаше решение за подписване на коалиционно споразумение и имаше изискване от СЕК това изрично да бъде записано. Разбрахме, че не може да бъде формулирано. Най-вероятно, тъй като през последните 10 месеца имаше партньорство с ГЕРБ, в момента не се изключва алтернативата да има бъдещи взаимоотношения с ГЕРБ, ако ДПС не се месят", каза Константин Бачийски.

Заради това от партията са взели решение, че повече няма да са част от тази коалиция. Нещо повече - започват създаването на ново надпартийно обединение, което да бъде базирано на ценности. Няма да участват в предстоящите избори, понеже е необходимо време за формирането на такова обединение.

"Смятаме, че нямаме как да бъдем алтернатива на порочния модел на ГЕРБ и ДПС, ако си взаимодействаме с тях".

Според него хората, които напускат ПП-ДБ, са хора с каузи.

"Видяхме как по време на 10-те месеца управление, в което голямо влияние имаха и ГЕРБ, и ДПС, започнаха да се възстановяват неща, които бяхме отвоювали. Видяхме да се връща една политика, която се водеше отпреди 2021 година за унищожаване на държавни активи".

Депутатът даде пример с държавното пристанище в Бургас - по думите му определени хора искат то да бъде унищожено, за да не конкурира други пристанища.

"Видя се, че много голяма част от министрите, които ПП-ДБ искаха да бъдат сменени, ГЕРБ и ДПС им се противопоставиха. Министър Гвоздейков, който беше излъчен от ПП, остана в служебния кабинет и не изключвам влияние на ГЕРБ и ДПС върху него", посочи още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още по темата: Констнтин Баийски
Още от Образование
Директор: Безплатните учебници са безплатни... донякъде
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
1
 
! Отговори
Стоян Стелий преди 1 седмица
Плъховете напускат потъващата надуваема лодка...
19
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Марото свърши, отиваме на тахан халяс при Бокич.
18
1
 
5
 
! Отговори
Столичанин преди 1 седмица
Митничарската партия отива в историята, на кого да вярваш на лъжливия Канадец ли, на крадливия Кокорчо ли, на оня Христо с родословие от Коминтерна и без трудов стаж ли, на оня гном който се пише за генерал ли или на Рашков с 19 те къщи.
17
1
 
2
 
! Отговори
Реалист преди 1 седмица
Иска при мутрата да ***.
16
2
 
9
 
! Отговори
Софийски преди 1 седмица
А кой е казал, че един файтон хора, (колкото ще са след изборите ПП-ДБ ) трябва да управляват с когото и да е
15
1
 
4
 
! Отговори
Само Банкнотите преди 1 седмица
С Алеко уважавам
14
1
 
3
 
! Отговори
И моите каузи са преди 1 седмица
Същите
13
1
 
12
 
! Отговори
Радослав преди 1 седмица
А къде беше тази принципност по време на Сношението ПП-ДБ-ГЕРБ-СДС-ДПС? Или просто мишките напускат кораба защото им е ясно, че вече си изгърмяха патрона за Анти-Герб и парламент няма да видят повече? Ако бяха напуснали още в първият месец на Сношението, да им гласуваш доверие, но да напускат след 9 месеца Сношение и пред избори в които им е ясно, че ще са БСП 2, е безсмислено и отчаян опит да се изперат!
12
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До История: "пак ще се впуснем в избори и Шенген и Еврозоната ще станат мираж...Неправилно мислене..." - ___ - Може би казаното по-горе изразява вменена цел на тази партийна имитацуя!
11
0
 
9
 
! Отговори
Бургас преди 1 седмица
Знаем го година Бачийски. Тази партия средна европейска класа..нямаше ли за съосновател една обикновена мутра? Генезисът и е мутрински....а да сте видели мутра да стане човек? Колкото Тиквата да не краде повече.
10
1
 
12
 
! Отговори
Гражданин преди 1 седмица
Тези не са у ред. И като няма да се коалирате с ГЕРБ и ДПС с кого бе, оххлюв невзрачен?
9
9
 
8
 
! Отговори
Реалист преди 1 седмица
А бе, тези от промяната май всичките са за психиатър. Един файтон хора щели да се противопоставят на някакъв си модел, за който гласуват огромен брой хора. И гласуват, защото се видя, че другите пък за нищо не стават. При ГЕРБ (с всичките им кусури), се строеше из цялата страна и имаше пари за всичко.
8
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Този кой беше?
7
0
 
12
 
! Отговори
единствената кауза преди 1 седмица
Да се нагуша яко!
6
3
 
11
 
! Отговори
анонимен келеш преди 1 седмица
Бойко яко ги разцепи парапетите:):):)Ей парапети,пуделчета малки,на ви са едни чекмеджета и кюлчета:):):)
5
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Много отдавна се разбра, че кирчовците са шарлатани и лъжст много. Но някои реорани загряват бавно! Аз не съм от тях! Ще гласувам за друг!
4
9
 
14
 
! Отговори
История преди 1 седмица
И като не е с ГЕРБ с БСП и Възраждане ли...Компромиса се направи за да има Правителство,....да има бюджет...а не избори до дупка..Защото пак ще се впуснем в избори и Шенген и Еврозоната ще станат мираж...Неправилно мислене...
3
3
 
22
 
! Отговори
Българин преди 1 седмица
Г-н Бачийски, точно така нито с ГЕРБ, нито с ДПС, а само с партия "Марсианци", които ще дойдат специално за съюзници с вашата партия.
2
0
 
1
 
! Отговори
ze nigmar преди 1 седмица
По херцогът на мрака:)))
1
6
 
22
 
! Отговори
родител преди 1 седмица
ПП-ДБ станаха ОПГ като ГРАБ !!! Бягайте деца от тази мафиотска територия !!