Окончателно: Край на рекламата на хазартни игри в медиите

Изключение ще има за държавната лотария
196
Окончателно: Край на рекламата на хазартни игри в медиите
Снимка: БГНЕС

Депутатите приеха окончателно промените в Закона за хазарта, с които се забранява рекламата на хазартните игри в медиите, включително телевизии, новинарски сайтове и преса.

Депутатите решиха да допуснат само реклама върху билбордове, които трябва да бъдат на разстояние не по-малко от 300 метра от образователни заведения - училища, детски градини, университети.

Хазартните оператори могат да се рекламират и върху своите зали.

Депутатите направиха изключение за тотото, защото то задължително разпределя печалбите си за спорт и култура.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


196
Още по темата: хазартЙордан Цонев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
151
8
 
5
 
! Отговори
Дедо преди 4 седмици
Целта е да се притиснат собствениците на Нова , да продадат телевизията , а купувачи ще са Боко и Шиши.
150
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
134 - те не забраняват хазарта, а рекламирането му.
149
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
146 - ТЕ СА ТОЛКОВА "ПОЛЕЗНИ" ЧЕ ПОЧНАХА ДА ГИ ЗАБРАНЯВАТ.РУСИЯ ПОЧНА, СЕГА И ЕС СЕ ОПИТВА. ЗАСГА САМО СЪС ТИК ТОК.
148
0
 
27
 
! Отговори
СТАР ЦЕСЕКАР преди 1 месец
КОЛКО ЖАЛКО,НЯМА ДА МОГА ДА ГЛЕДАМ ИЦЕТО КАК РЕКЛАМИРА ХАЗАРТА,ЩЕ СЕ ВЪРНЕ В МАЯМИ НА 50 ЕТАЖ И ЩЕ ГЛЕДА КАУФЛАНТА ПЪК МОЖЕ Е ДА ПРОДЪЛЖИ ТАМ С ВНУЧКАТА .
147
1
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Рева на НОВА ТВ е радост за моите уши, наглите дето връткат рекламки през 15 минути двойно повече дори от БТВ пущат такива дори и по платените канали нон-стоп. Поне на европейското няма да гледаме Стоичков и Рачков!
146
0
 
43
 
! Отговори
Мен преди 1 месец
Нещо смислено
145
2
 
32
 
! Отговори
W преди 1 месец
Най-важното от новите мерки - забранява се на социално слаби и хора със запори да играят хазарт. С една дума - на много голяма част от клиентите. Вкарват ви в списъка със забрани в НАП. Сега остава само държавата да затегне контрола върху недопускането на подобни лица в казината и сайтовете.
144
0
 
13
 
! Отговори
ax преди 1 месец
И друго да ви споделя. Фейсбук, Инстаграм и Туитър НЕ са медии. Медията информира широк кръг хора, заинтересовани или не от рекламата - те я чуват и виждат така или иначе. Докато в една социална мрежа трябва човек да потърси определен профил...да го последва. Един вид трябва да проявява интерес. И понеже хазарта е порок и хората се крият от близки и познати, сещайте се колко ще си добавят профилите на хазартните оператори. Отделно и притока на нови клиенти ще намалее значително.
143
0
 
22
 
! Отговори
ax преди 1 месец
До всички невежи хазартни босове....много ми е интересно дали някога сте имали профили в т.нар от вас социални мрежи, където се каните да рекламирате. Ще ни покажете ли профил във Фейсбук, който споделя снимки на оръжия, наркотици, разголени тела? Не? Ами...защото няма - там тези неща се следят изключително сериозно. Трият се профили, налагат се временни банове дори за обидна квалификация. Вие сте тръгнали да рекламирате....Дори и да стане....следва поправка на закона....или не сетихте?
142
0
 
29
 
! Отговори
Браво преди 1 месец
Сега остава да изгонят и врачовете от ефира !
141
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Има един много добър трик как да спрете ако сте зависими от хазарта.Купувате си една детска рулетка и започвате да играете поне една седмица.Каквото и да правите след време ще видите,че винаги печели ХАЗНАТА и никога никой от играчите.Така ще се оправите.Разберете,че ако печелеха играчите нямаше да има казина.Едно време като дете имах такава рулетка и затова никога не ме влече това.Даже да залагаш едновременно на червено и черно в дългосрочен план пак всичко отива в хазната,т.е. за казиното.
140
3
 
12
 
! Отговори
Гадняр преди 1 месец
Парламента първо гласува закон за да даде път на лотарията на Васил Божков. След това ББ и Прасчо Пеевски решиха да му вземат бизнеса. Дадоха на други послушни мутрагени да управляват хазарта. Оставиха ги да рекламират (зарибяват) народа и най-вече децата навсякъде. В интернет е нещо страшно. Децата играят хазарт! Недопостимо, гадно и мръсно. Замислете се дали и на предстоящите избори ще ходите за риба. Има за кого да се гласува. Не са само ББ, Шиши и останалите из.ме.кя.ри от сегашния парламент
139
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Вместо да се занимавате с пълни безсмилици вземете и вкарайте ИМПИЙЧМЪНТ на това продажно правителство! Нали уж БСП и Възраждане му се каниха? Какво стана?
138
3
 
26
 
! Отговори
Българин преди 1 месец
Браво
137
4
 
5
 
! Отговори
Дзивко преди 1 месец
Човечета сте млади, едно време така забраниха рекламата на цигари, много марки направиха дрехи и други продукти и само емблема на марката вървеше, интересно е за банерите на стадионите по телевизията как е решено, но нашите медии и отбори ще глътнат бая въздух
136
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Стоичков излиза на улицата. Там ще рекламира
135
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кюрда сега ще нарежда стока У Кауфланд-а
134
2
 
7
 
! Отговори
Беновска пипа преди 1 месец
Ужас, сега партиите трябва да се финансират само от трафик ...
133
4
 
8
 
! Отговори
Един от бранша преди 1 месец
Що се излагаш? То едно време бяха и напълно забранени сайтовете за хазарт? И пак всички играят. В Турция, Китай и Русия също е забранено. Да ти кажа ли от кои страни са ни най-много клиенти? Да, точно от там. Отвори обявите в джобса за онлайн крупиета. Масово се търсят с турски и руски. Забраните са бошлаф работа. Хазарт има от десетки хиляди години. Преди още хората да започнат да обработват земя.
132
2
 
0
 
! Отговори
до 132 преди 1 месец
Никой български патурко не може да каже на Ютуб, Фейсбук, Х и който и да е дру какви реклами да пуска. НИКОЙ!