След негативната реакция: "Търговска Лига" сменя името на болницата "Мама и аз"

В лечебното заведение няма да има педиатрично отделение
1 май 2024 20:27, Нели Христова
36
След негативната реакция: "Търговска Лига" сменя името на болницата "Мама и аз"

"Търговска Лига" се отказва от създаването на педиатрично отделение и сменя името на болницата "Мама и аз", съобщиха от компанията. "Решението на правителството може само да бъде редактирано в този смисъл", заявяват от "Търговска Лига".

Цялата позиция:

Решението на правителството от 30 април т.г. за създаването на многопрофилна болница в София със само 40 педиатрични легла е законосъобразно и правилно. Нито проектът, нито решението за новата болница въобще имат за цел създаването на някаква „национална частна детска болница“.

Предвид създаденото обществено-политическо безпокойство в резултат на разпространяването на фалшиви новини и популистки коментари, инвеститорът Търговска Лига се отказва от създаването на педиатрично отделение и сменя името на болницата. Решението на правителството може само да бъде редактирано в този смисъл.

Напомняме на цялата българска общественост, че в България има висока обща и рекордно висока детска смъртност, и инвестициите в здравеопазването са решаващи за излизането от демографската криза и оцеляването на нацията.

Категорично и ясно потвърждаваме нашата безрезервна подкрепа за изграждането на истинска национална държавна детска болница и, че създаването на модерна многопрофилна болница в София, без педиатрично отделение, не променя тази наша принципна позиция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от Общество
В колело от стрес: Какво е Burn On?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Най-глупавото име, не може ли Татко и аз? Чист сексизъм и после само ревът че жените нямали права.
7
3
 
17
 
! Отговори
ДОЛНЮ преди 3 седмици
ДА НАПОМНЯ "ТЪРГОВСКА ЛИГА"....ПРОИЗНЕЖДАШЕ И ПРОДАВАШЕ К.АП.ТА.ОН "мет.аа.мф.ета.мин" ПО ЦЯЛ СВЯТ....ИЗНАСЯШЕ БЪЛГАРСКИТЕ ЛЕКАРСТВА А ВНАСЯШЕ И ПРЕПАКЕТИРАШЕ КИТАЙСКИ МЕНТЕТА И ТОВА 30г. ...ЗАМИСЛЕТЕ СЕ НЯМА СЕМЕЙСТВО В БЪЛГАРИЯ КОЕТО ДА НЕ Е ПОСТРАДАЛО ОТ ТЕЗИ БЕЛОПРЕСТИЛКОВИ М.А.ФИ.О.ТИ....КОЙТО И ОТ БОСОВЕТЕ ИМ ИЛИ НЯКОЙ ОТ СЕМЕЙСТВАТА ИМ ДА СЕ УБИЕ Е ПРАЗНИК ЗА БЪЛГАРИЯ
6
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Така стават нещата в България, сменяш името и всичко е наред
5
20
 
11
 
! Отговори
Пази, Боже! преди 3 седмици
И какво лошо има да има педиатрична клиника в частна болница??? Като на държавата?!? България не и пука, няма интерес и сума ти години не може да изгради държавна детска болница, защо частник да не заеме празната ниша? Да не е престъпление, да се работи на частно? А има крещяща нужда от такава болница. Някой още не е калкулирал далаверата.
4
1
 
14
 
! Отговори
ДелянПеевскиСвинята преди 3 седмици
Хаха, прасчо тръгна срещу неговата си фирма. Мафията се самозабрави до краен предел. Трябва генерален рестарт на цялата държава. Трябва да бъдат ликвидирани на плищада до последният политик. Няма друг начин. Ако не стане ще станем като poбзия.
3
1
 
15
 
! Отговори
пожелание преди 3 седмици
Направете един цирк и вкарайте НС в него за да заседават , и ще печелите много милиони от публиката !
2
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Тези от МС са по зле и от МС на плъха.
1
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Бази цирка български.