Състезание по диктовка организира Народната библиотека

Поводът е Денят на Светите братя Кирил и Методий
Обновена: 10 май 2024 14:34 | 10 май 2024 14:33, Инна Ангелова
10
Състезание по диктовка организира Народната библиотека
Снимка: БГНЕС

Националната библиотека "Свети Свети Кирил и Методий" организира масова диктовка по случай Деня на Светите братя. Инициативата провери знанията и правописа на българските граждани. "Отечество" на Любен Каравелов беше произведението, с което близо 80 души провериха знанията си по български език.

Доц. Красимира Александрова, директор на Националната библиотека, сподели надеждата си това е само началото на инициатива, която да се превърне в традиция. "Библиотеките като цяло - те са естествено посредник между семейството и училище. Казвам това, защото само в библиотеката се влиза по желание", добави още доцентът пред БНТ.

В груповата диктовка се включиха деца и възрастни от всякаква възраст - малки и пораснали ученици, посетители на библиотеката, както и известни личности.

Всички взеха участие в състезанието по правопис. Сред тях бяха актрисата Антоанета Добрева - Нети, директорът на Музикалния театър Еделина Кънева и водещата на "По света и у нас" Надя Обретенова.

"Дори и да сбъркаме по време на диктовката, точно ние сме хората, които можем да заострим вниманието към това колко е важно да се пише правилно, колко е важно да знаем българския език и колко е важно, когато показваме на нашите деца буквите и когато им казваме: "Посочи твоята буква", да им посочим и още нещо - буквата "О", която е Отечество, буквата "Л", която е любов, буквата "З", която е знание. Много е важно да показваме на децата, че зад чудесните български букви се крият едни общочовешки ценности, които трябва да спазваме", убедена е Надя Обретенова.

Всички, взели участие в диктовката ще поучат читателски карти, а за най-добрите ще има грамоти.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от Общество
Меко казано е важно: Каква тоалетна хартия използваме?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
7 Разкарай се, с твоята Русия! Тук е България. Която е дала писменост на азиатските диваци от РФ.
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Предлагам, Киро просто да бъде настанен на първата банка, да чува по-добре диктовката. Премиер, лидер на една претендиращи да управлява страната партия, все пак.
6
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Секретна диктовка PR за близо 80 души. Русия от години провежда онлайн такава диктовка по руски език за всички желаещи не само на територията на РФ, но и по целия свят.
5
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
НПО плаща най добре и най много. Милиони роми нито учат нито работят но имат пари и живеят царски .
4
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Защо заплащането на лекари учители агрономи инженери архитекти дори юристи е в пъти по ниско от това на телевизионни и радиоводещи някои без каквото и да е било качества и също артисти певци депутати министри ?
3
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Това са глупости характерни за пълни комплексари!
2
0
 
8
 
! Отговори
Това е преди 1 седмица
Интересно! Да проведат и диктовка на толупите в НС. Какъв ли смях ще падне.
1
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
под диктовка на народната партия ГРАБ :))))))

Спонсорирани публикации