Helpbook сигнал: Съмнителна дейност, мигранти в блок в ж.к. "Дианабад"

Писаха ни за бар в столично училище и тормоз от рокерски мотори
14 май 2024 20:40, Анисия Иванова
9
Helpbook сигнал: Съмнителна дейност, мигранти в блок в ж.к. "Дианабад"
Снимка: БГНЕС

В платформата на Helpbook.info получихме сигнал от наш притеснен потребител по повод съмнителното поведение на съседи, които очевидно са от арабски произход, а техният брой, самоличност и страна на произход не са известни, включително на домоуправителя на блока. Мястото, където се развива действието, е ж.к. "Дианабад" в София.

„Няколко пъти всяка седмица през нощта се чува как пристигат хора във въпросния апартамент и започват да влачат мебели, да чукат и да вдигат шум, който пречи. Това става между 1 и 4 часа през нощта. Моето впечатление е, че през нощта идват хора, които да пренощуват. Правила съм опит веднъж да комуникирам с един от хората, които живеят там, и той твърдеше, че говори само арабски, а вътре се виждаха гъсто наредени легла, около 6 в едната стая, а има още 3 стаи. Притеснена съм от това, което се случва, не само заради шума, но и защото не знам какви са тези мигранти, законни ли са и със законни дейности ли се занимават. Самият факт, че шум през деня няма почти никакъв, а само през нощта има признаци на някакъв живот, ме навежда на мисълта, че тези хора се крият или крият това, което правят. В редките случаи, когато виждам някой да излиза оттам, това са винаги различни хора. Надявам се МВР да установи самоличността и законността на тези хора, и на това, с което се занимават", пише в сигнала.

Друг наш потребител недоволства от тормоза, на който е подложен, заради наличието на бар в столично училище. В същия има жива музика, която не спира до ранните часове на денонощието и тероризира живущите на съседните адреси. Според него са необходими проверки, за да се установи кой и на какво основание е разрешил това и докога ще се търпи бездействието на институциите.

Тормоз търпи и друг наш потребител заради действията на собственици на заведение в близост до жилището му. Същите притежават мотори и паркирането на тротоара до спирката е по-малкият проблем, твърди той. „Всеки ден поне 4-5 пъти техните мотори се форсират на максимални обороти при всяко тръгване или пристигане от и до обекта. Това, умножено по 2-3 мотора се превръща в един огромен тормоз за околните блокове, още повече, че самото работно време е 12 часа! Надяваме се сигналът да бъде проверен и да има намеса от страна на властите!“

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от Общество
Меко казано е важно: Каква тоалетна хартия използваме?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
Боян преди 1 седмица
Новата работна ръка на България! Ние които работим в Европа това го знаем! Но вие които ни прогонихте ,не знаете какво ви чака!
7
0
 
7
 
! Отговори
Софиянка преди 1 седмица
Спокойно. Може и 40 човека да са вътре. Викайте полиция
6
0
 
13
 
! Отговори
Шанел преди 1 седмица
На изборите гласувайте пак за същите и утре те ще напълнят България с мигранти....
5
1
 
14
 
! Отговори
Шанел преди 1 седмица
Оплачете се на правителството ,нали те самите ги докараха тия мигранти тука по собствена воля Ама те се правят на утрепани сега а хората да им търсят колая сега...
4
0
 
8
 
! Отговори
Попов преди 2 седмици
До АнонименИмето на квартала идва от басейна "Диана" - Дианабад (от немското Diana Bad Басейн Диана), подобно на Карлсбад (сега Карлови вари)
3
3
 
18
 
! Отговори
Като спечели преди 2 седмици
изборите ГЕРБ на 09.06. съвсем ще се развихри кланът "Алгафари" с трафикът на мигранти от Сирия, не само в този квартал ще "приемете" мигранти, а напълно възможно е да ги узаконявате и като "съграждани" !
2
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
квартали с имена като Дианабад кво искаш да е населението ?
1
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Исламабад