От Евровизия преразглеждат правила след Немо

Някои делегации не увалижил духа им
14 май 2024 18:10, Стела Стоянова
76
От Евровизия преразглеждат правила след Немо
Снимка БГНЕС, архив

Организаторите на песенния конкурс "Евровизия" съобщиха, че ще преразгледат правилата на конкурса, след като някои делегации "не са уважили духа на правилата", съобщи Пи Ей мидия/ДПА.

Немо от Швейцария спечели тазгодишното издание на конкурса с песента The Code.

Конкурсът, който се проведе в зала "Малмьо Арена", бе белязан от поредица противоречия.

Съжаляваме, че някои делегации на песенния конкурс "Евровизия" в Малмьо не уважиха духа на правилата и на конкурса и на място, и по време на излъчванията, се казва в изявление на Европейския съюз за радио и телевизия (EBU).

"Разговаряхме с много делегации по време на събитието по различни теми, които привлякоха вниманието ни. Управляващите органи на EBU заедно с ръководителите на делегациите направиха преглед на събитията около песенния конкурс "Евровизия", провел се в Малмьо, за да продължим напред по положителен начин и да гарантираме, че всички уважават ценностите на събитието. Индивидуалните случаи ще бъдат обсъдени от управляващия орган на събитието - Референтната група на песенния конкурс "Евровизия", съставена от представители на участващите телевизионни оператори, на следващото й заседание", се посочва в изявлението, цитирано от БТА.

Тази година на конкурса имаше дисквалификации, пропалестински протести и оплаквания от ирландската представителка Бамби Тъг. Конкурсът премина под знака на противоречия заради участието на израелската представителка Еден Голан, по време на нейното изпълнение голяма група демонстранти се събраха пред "Малмьо Арена".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още по темата: Евровизияправила
Още от Общество
Меко казано е важно: Каква тоалетна хартия използваме?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
1
 
0
 
! Отговори
Оня преди 1 седмица
ВИЦ:Син пита баща си: "Тате, тате може ли да гледам Евровизия?"И отговорът е: "Не, не може, гледй порно като всички нормални деца." ТуОчкА.
66
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Какъв ти конкурс, какъв ти дух, какви ти ценности??? Политизирана пропаганда на всякакви гнуъсни същества, примесена с политически "цели", и откровенни сексуално- деградирали "артисти"! Никакво изкуство, никакъв честен конкурс, оценява се единствено степента на деградиране у "певците", и политкоректноста на държавите, които представляват към либерастията. А най- лошото е, че и олимпиадите вече се превръщат лека полека в същото отвратително шоу!
65
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Христо, успокой топката! Стана досаден вече.
64
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Публиката гласува на първо място за якия рок на Хърватия и на второ място за Израел. Публиката знае! Публиката може да оцени истинската музика!
63
4
 
3
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 седмици
Браво на Евровизия, че забраниха знамето на съвременно Белгийско Конго!
62
3
 
7
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 седмици
Гейвизията ще бъде ЕС сгънат на две и Израел потен зад негоТО... Вече се е случвало 2020-2021 година.
61
0
 
7
 
! Отговори
Забелязал преди 2 седмици
Най-смислената, мелодична, запомняща се песен, която човек започва да си тананика още след първото слушане, беше на Еден Голан! Неслучайно публиката я постави на второ място!
60
4
 
5
 
! Отговори
Това е като преди 2 седмици
Вица "Гаси телевизора и го лапай". Няколко статии по-нагоре, се предлага питон, за любителите :)
59
2
 
19
 
! Отговори
Крико преди 2 седмици
Да го преименуват на гейвизия и да го излъчват след 1ам заедномс порно програмите ....това е септична яма която събира всички фекалии . Да си го гледат сепеподобните човешки отпадъци
58
1
 
3
 
! Отговори
Трифон К. Т. преди 2 седмици
Загази ли? Сега не може да покаже нищо на света. :) И затворете очите на Грета Тунберг :) Че кво й се пише на малката малоумниа...
57
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Трудно е да повярваш, че ABBA започнаха от Евровизия.
56
6
 
8
 
! Отговори
До Хр.Христов преди 2 седмици
Христо, Христооо с всеки изминал ден ставаш все по-проsт, защо не влезеш в свинарника и да нахраниш животинките ами си влезнал в интернет да доказваш колко си проsт ?
55
2
 
22
 
! Отговори
нормален преди 2 седмици
мисля че дойде време,ние, нормалните да се обявим за малцинство и да съдим всички ненормални за психически тормоз(така както правеха те с наз години наред).Такова извращения като таз годишната евровизия не имало...но явно хубавото предстои....
54
9
 
17
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 седмици
Евровизия в Мариупол? Скоро там ще има конкурс на Интервизия с над 60 страни участници. Пък ЕС да си правят Гейвизия с Израел.
53
7
 
19
 
! Отговори
минчев преди 2 седмици
геьове , от всички страни , присъединявайте се !
52
6
 
22
 
! Отговори
ХаХа преди 2 седмици
Ша я прекръстят на педровизия
51
2
 
25
 
! Отговори
мак преди 2 седмици
Ако забранят всякакви политически, антивоенни, про-лгбнещоси и подобни изяви и се съсредоточат върху песните, конкурсът може и да оцелее и да има смисъл.
50
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
По-добър от нашия Краси Аврамов на евровизия не е имало! Той умееше да вие, за съжаление го прекъсваха с летящи към него предмети
49
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
следващият път пуснете 2 маймуни от зоопарка да се размножават на сцената и ги обявете за спечелили
48
2
 
34
 
! Отговори
След оня/онази преди 2 седмици
с брадата си мислех, че по-лошо не може да стане, но те ме опровергаха. Накъде върви така нареченият развит свят?