Решено: Пенсиите скачат с 11% от 1 юли

Надзорният съвет на НОИ одобри предложението на министъра
Обновена: 14 май 2024 11:53 | 14 май 2024 11:51, Камелия Цветанова
103
Решено: Пенсиите скачат с 11% от 1 юли
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Предложих 11% да бъде осъвременяването на пенсиите от 1 юли, Надзорният съвет на Националния осигурителен институт (НОИ) гласува това мое предложение. Това обяви служебният социален министър Ивайло Иванов, цитиран от БТА.

Той  посочи, че единствено Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ), изразявайки други мотиви за статута на Надзорния съвет, са гласували с "въздържал се".

Надзорният съвет е органът, който взима решение с колко да се осъвременят пенсиите, припомни министърът в отговор на въпрос дали е редно парламентът да има извънредно заседание по въпроса с увеличението на пенсиите.



 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още по темата: НОИпенсии
Още от Общество
Меко казано е важно: Каква тоалетна хартия използваме?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
4
 
3
 
! Отговори
Боко и ШИШИ преди 2 седмици
Никога повече комунисти ГЕРБ ДПС ИТН БСП бандата на прехода 33 години лъжи и мачкане на народа яхти лодки къщи за гости милиарди долари магистралите тунелите обществени поръчки и търгове и конкурси и границата с Турция мафията на прехода!!!!!! Хора не гласувайте за малките партии да не се разпръскват гласове..... респект към ПП ДБ защото искаме България да бъде европейска държава а не КО ЧИНА на Боко тиквата и Пеевски свинята
90
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Само предизборни номера и по този начин качват инфлацията. Е за какво ти са 1000 лв. пенсия при 10 лв. хляб? Ако имаше работеща държава, нямаше да се стигне до там да сме с най-ниските доходи, но с най-високи цени в ЕС. Може да сравните един и същи хляб или салам от големите хранителни вериги, каква е цената и качеството в Германия и България.
89
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Стига сте дъвкали вдигането на пенсиите. Голяма инфлация стана, когато започна да се покачва цената на тока и после на горивата 2021/2022. Държавата да прави да стува не знам какво, но цените на енергийните източници трябва да са винаги евтини за всички.
88
5
 
2
 
! Отговори
ПЕНСИОНЕР преди 2 седмици
ТАКА ЩЕ ИМА ПОВЕЧЕ ЗА АЛО-ИЗМАМНИЦИТЕ И ЗА БЕЗРАБОТНИТЕ ВНУЦИ. ТЕ ЩЕ СИ КУПЯТ СКЪПИ КОЛИ, СКЪП БЕНЗИН И ДДС-то ЩЕ ВЛЕЗЕ В БЮДЖЕТА ЗА ПЕНСИИ!
87
0
 
12
 
! Отговори
ДРУГАРИ ПЕНСИОНЕРИ преди 2 седмици
ПРИ 30%, А НА НЯКОИ ПРОДУКТИ И ДО 50% ИНФЛАЦИЯ НЕ ВИ ЛИ СТАНА ЯСНО, ЧЕ СТЕ ОБЕДНЕЛИ ВЪПРЕКИ, ЧЕ ВИ ДАВАТ ПОВЕЧЕ ПАРИ? ПЕТДЕСЕТОЛЕВКАТА СТАНА ДВАЙСЕТОЛЕВКА.
86
0
 
9
 
! Отговори
Рюхо преди 2 седмици
Да бе чак па ше скачат... Колко точно излизат 11 % от сегашната средна пенсия? Ще излезе ли това увеличение колкото средния разход на един човек за 1 ден?
85
1
 
8
 
! Отговори
УКрайна Сметка преди 2 седмици
пак ще ставате Ефективно по Покупвателна Способност, още по-бедни!
84
0
 
16
 
! Отговори
Факти преди 2 седмици
Не може да има нормални пенсии докато хиляди държавни служители не плащат осигуровки в НОИ,по ЗДОО и така изяждат бюджета.
83
0
 
12
 
! Отговори
Няма проблем, преди 2 седмици
спекулантите ще използват увеличението на пенсиите като извинение да повишат цените на стоките и услугите, а правителството ще тегли още един заем. После ще кажат "Няма как, вдигаме данъците, че хазната празна!"...
82
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
И пенсиите, видите ли, скачали. На дължина височина или троен скок? Далеч ми е от пенсия, но все пак питам.
81
2
 
12
 
! Отговори
С две думи преди 2 седмици
Заема е който потъваме става зверски. Да му мисли тоз който ще връща...напечатаните хартии.
80
0
 
16
 
! Отговори
Дааа преди 2 седмици
Проблема не е , дали ще дадат този процент, или не.Проблема е в едни други проценти, тези на поскъпването! Та този процент и да го дадат той и още проценти са изядени от процента на инфлацията! А работата става такава, уж дават нещо, а хората са по- бедни/това не касае само пенсиите/!
79
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Срещу какъв поредензаем "скачат"? Не е плащане, когато за да платиш вземаш заем.
78
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
тва просто показва че инфлацията си расте и паричките стават смешни даже за господарите от ес, а тва че ги учеличават означава че пенсионерите ще носят повече тоалетна хартия без покритие.
77
5
 
6
 
! Отговори
Ари Голдберг преди 2 седмици
Моше, пусни Печатницата в Централната ни Банка - Решено, ке им даваме още 11% повече Цветни ПресноНапечатени Хартиики, Без Покритие!
76
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Докъде стига капацитет на българин да възхвалява Божков
75
7
 
10
 
! Отговори
май вече преди 2 седмици
от реален курс 4 лева за 1 евро, ще отиваме на 6 лева за 1 евро, а с фалшивият курс от 2 лева за 1 евро - ще обират и тия дето иначе до сега са имали акъл да си държат спестяванията в евро! едно масло в Германия 2 евро, в БГ 4 евро!!
74
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Божков е най-умният кандидат за НС.А ти може да си плещиш каквото си искаш.
73
0
 
2
 
! Отговори
До 67 преди 2 седмици
Ами бръмчат,бе!Ти още ли не до разбрал?С това IQ, много ясно.
72
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
По големи мафиоти от слугите на Божков досега не видях Асен осъден за фин измами е