Съвременните антиваксъри са имунизирани като деца

Д-р Гергана Николова: Ваксинирайте децата си - коклюш е сериозно заболяване
14 май 2024 08:56, Елка Василева
142
Съвременните антиваксъри са имунизирани като деца
Снимка: архив, БГНЕС

Съвременните антиваксъри са имунизирани като деца, имат поставени всички ваксини. Те са успели да завършат образование, имат деца - ваксината с нищо не е променила техния живот, каза д-р Гергана Николова пред Нова тв.

Още по темата
Въпрос на убеждение е, че ваксината няма да направи нищо лошо. Това е грижа за нашите деца, те да бъдат защитени. Защото коклюш е сериозно заболяване, с усложнение при кърмачетата, но морбилито ако дойде, тогава нещата ще бъдат много трагични, предупреди д-р Николова.

Вече има възможност да се имунизират децата срещу дифтерия, тетанус и коклюш на 6-ата седмица, а не както преди - на 8-ата. Факт са и имунизационните кабинети, в които и бременни могат да бъдат ваксинирани, такива вече са правени.

Поставила съм такива ваксини на бъдещи баба и дядо, които ще гледат малкото човече, разказа д-р Николова.

Активни са действията от страна на общопрактикуващите лекари да издирват деца, които в последните 1-2 г. са пропуснали тази имунизация. Но антиваксърските настроения стават все по-сериозни, разказа лекарят.

В момента по-голямата част от болните деца са с непоставени ваксини или непълен имунизационен статус, допълни д-р Николова. Самата тя за миналата година има 2 деца, при които родителите са се подписали, че не желаят да бъде поставена ваксината. Но има и често боледуващи деца, при които е намерен начин да бъде наваксана ваксината.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Още от Общество
Меко казано е важно: Каква тоалетна хартия използваме?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
132
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Е че си купим сертификат пак кво толкова :)
131
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
А защо тази "лекарка" не знае, че коклюшната съставка е големият проблем в тези ваксини? И всичко се бърка с нея. Защо?
130
0
 
7
 
! Отговори
ян преди 2 седмици
До АнонименНека "докторката" каже за съставките, тя повдига темата, а всеки сам да си прави изводите.
129
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
И аз съм ваксиниран, но с истински ваксини. Опитват се да очернят хората и да ги изкарат антиваксъри само защото имат нахалството да се информират. Не съм против ваксините - против съм тия съвременни буламачи, в които никой не знае какво има. Няма да ги сложа на детето. Питах за листовката личния - нямал я. Това какво означава? Че самият той не знае какво има вътре - получава разни шишенца с инструкции да ги пробута и това е.
128
0
 
1
 
! Отговори
Не,ти марш там преди 2 седмици
До Марш в кофата На вас,геювите, саде женските ви пречат!!!Аре на прайда,там си изявявай злобата!!
127
2
 
5
 
! Отговори
Дарвинов Комитет преди 2 седмици
Не се ваксинирайте !!!Не ваксайте и децата си!!Природата ще ви е благодарна!!
126
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Не се знае какво има в тях, никой не го изследва, защото било търговска тайна.----Как да не се знае, как да не се изследва, бе? На такива като вас не трябва да се дават ваксини, но и не бива да се допускат да ходят свободни сред хората.
125
3
 
12
 
! Отговори
жива да не бях преди 2 седмици
До Алекс "Съвременните антиваксъри са пропуснали ваксината с мозък като деца." ---------- съвременната "ваксина с мозък" се нарича телевизор. Гледай си геьовизията, пляскай с ръце и като блееш задължително слагай маска! Май вече ти е време за поредният бустер?
124
6
 
4
 
! Отговори
Алекс преди 2 седмици
Съвременните антиваксъри са пропуснали ваксината с мозък като деца.
123
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
След Ковид - натиска, вече никой не иска да чуе за вакси. Аз също съм ваксиниран и детето. Защото ходи на ДГ. Вече съм против ваксините! Не се знае какво има в тях, никой не го изследва, защото било търговска тайна. Да си ги държат на склад, тогава!
122
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Анонимен "приказването на едро" ----------- Ами ето ти на дребно бе - какво стана с "не се ваксинира по време на епидемия", едно от основополагащите правила??? Какво стана с изследванията за дългосрочните странични ефекти или вече 3 месеца е достатъчно дългосрочно? Кое наложи промяната на определението за ваксина през 2021? Защо експериментална генна терапия се нарича "ваксина"? Защо естесвеният имунитет беше тотално зачеркнат, а само 2 години по-късно признат за по-добър от експерименталките
121
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен Алкохолик преди 2 седмици
Ваксини има във Аванти - пиеш и ставаш безсмъртен! Наздраве!
120
2
 
15
 
! Отговори
А РЕАЛНОСТТА Е преди 2 седмици
Ние сме срещу съвремените псевдоваксини, които ужким работят, но пък са вредни, затова пък ни насилват да се инжектираме и ни лъжат в очите.
119
4
 
11
 
! Отговори
Гризел преди 2 седмици
Бедата на част от днешните хора е,че са твърде лековерни: не четат,не мислят и не проучват.Ваксините против различните шарки,коклюш,детски паралич,тетанус,туберкулоза и т.н.са се правили още през соца,дълготрайни са и за разлика от ковид-ваксините са изпитани,а не ескпериментални.Хората трябва да се научат да търсят и анализират информация сами,а не да се доверяват сляпо на разни политици,псевдоанализатори и пропагандатори,които им втълпяват какви ли не неща.
118
5
 
8
 
! Отговори
Марш в кофата преди 2 седмици
Шоп'ара наредило 9 химикали,2телефона боядисло ноктите ,но на вид и на акъл е чисто Maoугли Кой би си пратил дори кучето при тази без мозъчна гнусна повлекана с жълта престилка. Повръщам.
117
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До 117 Сори, знам, че си буквалист и трябва да ти се говори простичко. Ето ти статията, в която се казва, че новите са с по-кратък ефект https://dnes.bg/obshtestvo/2024/04/28/novata-vaksina-sreshtu-kokliush-s-po-malko-stranichni-efekti-no-i-s-po-kratyk-efekt.605922 На друго място пак говорещи глави споменаваха за период от 5 години, ама няма да си правя чак толкова труд да я търся заради теб. Достатъчно ти е. Ама виж там, стиковайте си версиите с говорещите глави, щото се излагате.
116
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До жива да не бях За съжаление приказването на едро на празни приказки е само показател за безнадеждното положение с т.нар. антваксъри. Точно както с приказването им на едро за всякакви конспирации и др. подобни.
115
3
 
8
 
! Отговори
жива да не бях преди 2 седмици
До Анонимен "пълното им пренебрежение към усилията, които са необходими за да станеш сериозен учен/професионалист" ----------- сладур, сериозните "учени/професионалисти" в тази област дори и не крият, че всичко се прави единствено и само с цел финансови печалби на спонсорите! Потъпкването на основополагащи правила доказали се през годините показва колко са са "сериозни" и "професионалисти". Зачеркването на цели учебници с цел налагане на модерния наратив също не помага за повишаване на доверието
114
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Анонимен 116 Ми, объркал си се или се правиш на объркан, защото всеки път когато конкретно ти посочих къде бъркаш, само бягаш от факта и започваш с някаква друга измишльотина. Виждам, че не работиш с никакви факти, само приказки.
113
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До 115 О, да, много се объркАх като прочетох статията тук, в която говореха за сегашната ваксина за коклюш! Определено се объркАх вече - кое е ваксина, кое е поредният продукт, създаден с кратък срок на годност, с цел по-големи печалби! Я вземи си потърси статията да я прочетеш и ти, и после да обсъдим тия говорещи глави, дето го разправят това в статията, кви са, че говорят така за новите ваксини, да не са прикрити антиваксъри ли, що ли?