Ботев Пловдив вдигна Купата на България!

Двубоят беше драматичен
Обновена: 15 май 2024 22:00 | 15 май 2024 21:20, Нели Христова
46
Ботев Пловдив вдигна Купата на България!
Снимка: БГНЕС

Ботев Пловдив спечели четвъртата си Купа на България в историята, след като на финала в София победи много драматично с 3:2 Лудогорец, съобщават от Gol.bg

На националния стадион "Васил Левски" двата отбора сътвориха истински спектакъл и в крайна сметка "черно-жълтите" ликуваха. Нещо повече, с успеха Ботев си гарантира и участие в евротурнирите през следващия сезон и така цел максимум тази година беше изпълнена.

От своя страна Лудогорец не успя да спечели втори пореден златен дубъл, след като предни дни завоюва 13-ата си титла на България. Но именно това беше голямата цел пред разградчани, които на фона на тоталната си доминация в първенството, имат само три Купи на България във витрината си.

Колкото до самия мач, Ботев поведе още в 4-ата минута чрез Антоан Конте, но в 8-ата Квадво Дуа изравни. Пловдивчани обаче нанизаха нови два гола, дело на Мартин Секулич (45) и Уме Емануел (58), а в 72-ата минута Руан Круз намали на 2:3.

Дълбоко в добавеното време Руан Круз пропусна дузпа, след като стреля в аут, Ботев удържа крехката си преднина и се поздрави с победата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от Русия
Путин знае заплахите в руската история: Загуба на война или срив на икономиката
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
4
 
! Отговори
Отговор преди 1 седмица
До Анонимен 41 Пазили са силите си за финала. Ха,ха..
38
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Да верно, че Ботев направиха много добър мач и перфектни атаки, след които вкараха головете. Задавам следния глупав въпрос: Защо са на 8-мо място с инкасирани 12 загуби? И още: Защо не са играли така през цялата година?
37
5
 
5
 
! Отговори
фен преди 1 седмица
Има нова сглобка Лудогорец-цецка-ботев. Лудогорец пуснаха един гол на цецка при 3:1, а сега и полегнаха на ботев. Пожелавам на новата некоалиция много успехи в Европа. Сигурен съм че ще се гордеем с вас.
36
6
 
10
 
! Отговори
Пловдив преди 1 седмица
Въпреки всяческите усилия на съдията да подпира луноходец,включително и НЕСЪЩЕСТВУВАЩА дузпа в 99 минута на мача, гранда на Пловдив вдигна заслужено купата! *** привърженици на малкото отборче зад вси не харесват това, но е факт.
35
4
 
7
 
! Отговори
S.E. EAGLES преди 1 седмица
То и без това 85% от хората в Разград не разбират български... И не са разбрали, че днес имат мач и за това не са отишли в София...
34
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Е нормално е, след като Ботев от 10 години заголват дуууупето пред Агата и винаги дават мачовете на Лудогорбахме, сега да им върнат жеста и да им подарят една купа. Поне Агата добре плаща на куууурвите си - вече 2 купи облажиха жълтите!
33
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
И измислената дузпа не помогна на Домус. А бате Гошо гледаше като ...... мушкато.
32
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
левски чертвърти - да треперят сега божинката, иконата, тони найка и асенчо таксито - силен турнир се очертава, силна групова фаза
31
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Честита им купа на Металик Сопот. Само едно уточнение - след тази вечер Ботев Пловдив имат 2 купи на България, а вече и Металик Сопот имат 2!
30
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Митко Христолов президент, президент!
29
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Нужно ли е да казвам, че след тази вечер Лудогорец догодина имат 2 или 3 100% сигурни победи? Вероятно и с обръщалки даже, че то и пари трябва да се правят!
28
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Децата от Пловдив на Ботяф пикят на слабия Ботяф курвенннски ***! Нямаш точка, нито победа, ах колко жалко е да си просстт канар! Вечно си последен, вечно си назаде, ах колко жалко е да си жълт канар!!!Айдееее *** за Ботяф?!
27
5
 
4
 
! Отговори
edin ot.... преди 1 седмица
Канарите спечелиха измъчена купа въпреки реферите които всячески се стремяха да бутат "хегемона",напук на бфс и Осмокланика и БПФЛ на Караиванов!Мисля ,че днес по -примера на Англия" var"задължително трябва да се премахне и в" БГ" той е инструмент за корупционни практики ,тази дузпа е потвърждение ,изсмукана от ноктите на "Сватбата"???
26
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Лудогорец и Ботев от 10 години не са изиграли един истински мач! Нито един! Този също е такъв. Всички знаят връзката на втория брат Домусчиев с папагалите, айде честита ви втора подарена купа от големия брат!
25
10
 
11
 
! Отговори
Кур за Путяф преди 1 седмица
Уреден мач! Сателитът на Лудогорец получи като подарък втора купа за 10-годишното полягване.
24
5
 
11
 
! Отговори
Славист Варна преди 1 седмица
Добре е, че ФК Левски няма да излага България в Европа.
23
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Хубаво е, че Ботев вземат купата. Ама и техният собственик не ми харесва, защото е същият като собственика на Лудогорец!
22
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Купата реално е по-голяма от второто място в шампионата. Шампионската титла дава право на Шампионска Лига. Купата дава право на Лига Европа.
21
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
То хубаво но на времето Ботев беше отбор с претенции ,посрещаше европеиски грандове печелеше и губеше .А сега кво е ако в целофан -аиде вземете ми дори и едно евро за да гледам подобно пошло шоу
20
1
 
13
 
! Отговори
<><> преди 1 седмица
В Сингапур букмейкърите са в траур......