Професия “Балонеса"?! По морето търсят момичета за продажба на балони с райски газ

Екзотичната професия не изисква никакъв опит в занаята
15 май 2024 15:00, Инна Ангелова
107
Професия “Балонеса"?! По морето търсят момичета за продажба на балони с райски газ
Снимка: ess Bailey от Pixabay

Летният сезон у нас на практика още не е започнал. Първите туристи првят плахи стъпки към плажа, заведенията все още не са достатъчно пълни и почти навсякъде се търси работна ръка. Сред най-търсените и вървежни работи по морето е логично да са бармани и сервитьори, хостеси, но… в Китен търсят и балонеси.

Екзотичната професия не изисква никакъв опит в занаята. Така се наричат момичетата, които пълнят и продават балони с диазотен оксид, или по-известен като райски газ. Въпреки полицейските и здравни проверки в заведенията, а също и против забраната, все още се намират места, където такива балони се продават.

Въпросното заведение пуска в социалните мрежи обява, че търси балонеса. Екип на bTV решава да направи проверка и се обажда за обявата за работа. От там обясняват, че за момента балонеса не се търси, евентуално за края на месеца. Не се дава и информация за работата, нито за условията на труд. От заведението казват дори, че обявата вече не е актуална. Собственикът на заведението отказва коментар.

От полицията припомнят, че от септември миналата година има пълна забрана за продажна на райски газ в дискотеки и нощни клубове. Противозаконно предлагане на райски газ има най-често в курортните комплекси, обясняват от полицията.

“Ние ще се самосезираме и ще извършим проверка, като резултатите от проверката ще бъдат докладвани в Районната прокуратура Бургас за произнасяне по компетентност”, коментира главен инспектор Христо Грудов, началник на районното управление в Приморско.

Употребата на такъв тип газ е разрешена само при приготвяне на храни и напитки. Директното му вдишване може да доведе до шокови състояния, халюцинации и дори загуба на памет.

“Може да се получи дори и мозъчна смърт. Предстои акредитирани лаборатории да могат да отчитат, че това е райски газ, нямаме на територията на областта такава лаборатория все още“, коментира Полина Желева от РЗИ-Бургас.

Санкциите за търговците нарушители започват от 3000 лева. А при повторни нарушения глобата стига до 12 000 лева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още от Общество
Българинът предпочита да живее в собствено жилище
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
100
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Нищо не им става на ***. Гледам ги на един паркинг как дишат и реват като магарета, нищо им няма, корави са им kpaтуните. А как искам някое keлешче да ритне камбаната...
99
1
 
2
 
! Отговори
Ямболски цървуль преди 3 седмици
Балоните с мастика разрешени ли са?
98
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
до 95 Ти вече не знаеш от този райски газ кво си писал ве. Нали каза че идваш в събота? Сега в неделя пък си щял да идваш? Муахахаахха и смеееешник наркомански ако някой нюйоркчанин дойде в София и ти му кажеш че това е град и той ще напълни буквално гащитеееее от смях.
97
0
 
4
 
! Отговори
спиций преди 3 седмици
вярно ли е че от обръчите на фирми на шишко се опитват да вземат и последния бизнес на българския народ а именно малките магазинчета за цигари и захарни изделия и малките супермаркетчета чрез веригата минимар и така наречената македонска верига супермаркети КАМ в България?
96
0
 
1
 
! Отговори
92 преди 3 седмици
Не съм този, който зплашва с бой, макар да ми се иска ... ако варненията с натровената си роднина смята така.
95
0
 
2
 
! Отговори
ясно преди 3 седмици
поевесе поевеса стане балонеса
94
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Анонимен 93 - Разликата е, че София е град, а Варна е превзето от мафията гето и никой не ходи там :). Е аз утре немога да дойда до варна. В неделя. Дай си телефона.
93
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Ако райската газ е опасна, една бутилка с бира трябва да има знак "Биотоксично".
92
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
до 90 На сградата която й казват КОЗИРКАТА във Варна е на някаква си уличка? Муахахахааа...Това е все едно да кажеш на Орлов Мост в София, че е на някаква си уличка, наркоман жалъъъъък смееешен. И ти казах за утре, не в събота, наркоман райски.
91
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Сифилиско - Не знам коя е тази мрежа, но ще го качим в YT. Нямам ричина, да се страхувам от дискусия с човек, който вярва на dnes.bg - Цалато олелия с райския газ, беше една политическа кампания. Нещо, което още се продава във всеки по-голяммагазин, изведнъж стана със статута херойн.
90
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Анонимен 89 - Един ден съдбата ще ни срещне. ти ще кървиш, а аз ще се смея.
89
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Анонимен 85 - И токдъе да знам, какво по дяволите е "там". Някаква си уличка, в село Варненско. Във Ванра сме в събота, затова казах, че ще дойда. Щом има пешеходна зона, мотор може да мине. Ще го паркирам върху теб.П.С. - току що ми PM-на племеничката ти. Казах и откдъе да си намери сихонки с райска газ - в местния готварски в мола има бол. Каза, че поне две ще изгърми! Викнете линейка ... че да ви глобят, когато разберат, за какво сте ги викнали.
88
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
до 85 А това че получават хюлюцинации от райски газ е щото не са надрусани ли ве, наркомански мозък такъв? Ти си за Карлуково ве, наркомански райски смееешник
87
0
 
2
 
! Отговори
Сифилиско преди 3 седмици
До АнонименСнимайте и качете в замунда че хъба след като изчистиха каталога си са супер скучни
86
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До 84 - Няма ти се пене устата, когато те ръжта двама, а аз ритам с висчка сила. После ще посетим и племенницата!
85
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
до 83 И къде ще ме удариш с мотора си и с верига, като аз ти казах едно място където има само пешеходци. И тях ли ще газиш ве, смееешник наркомански? Муахаххахааа...явно райския газ ти действа зле.
84
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Райският газ е БЕЗОБИДЕЕЕН! Като тебе, варненски панелен плъх с анцунГ! Даже повече! Безобиден, райският газ е безобиден! ХАХАХ! РАЙСКИ ГАЗ! Надрусан от райски газ НЯМА! Физически е НЕВЪЗМОЖНО! На всичките, дето им е станало ЛОШО от райския газ, им е ленсо д акажа, че един батко им го дал, ама не смеят да кажат, че баткото е направил 3 черти и преди то са били на колене.
83
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Анонимен 81 - Кой е казал, че ще го паркирам? Мисля си, да се засила отгоре и да те щибна в главата с една верига.
82
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Сифлийско - Няма да се пене повече, спокойно! Точн ще сме във Варна тоя ден с моите хора. *** "с ангунги" много обичаме! Ще му изпразня един сифон със райска газ, да види, че нищо няма даму стане.
81
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
до 78 Къде ще паркираш този мотор на мястото където ти казах ве наркомански смееешник? Ти даже знаеш ли къде да се видим?