БГ фирмите не използват приложения за електронен бизнес

Страните от ЕС използват специализирани софтуери
16 май 2024 21:15, Инна Ангелова
6
БГ фирмите не използват приложения за електронен бизнес
Снимка: szmiki95 от Pixabay

Възприемането на приложения за електронен бизнес за миналата година варира в зависимост от размера на предприятията в ЕС. Приложенията за електронен бизнес се използват за управление на ресурсите на предприятието, информация за клиенти или за анализ на данни.

От данните на Евростата за миналата година - повече от половината предприятия в ЕС са използвали софтуер за електронен бизнес - ERP, CRM и/или BI. Страните, които го използват най-много са Дания - 74%, Финландия - 71% и Белгия - 67%. В другата крайност попадат България с 26% и Румъния с 24%.

Процентът на предприятията в ЕС, използващи бизнес софтуери за управление на ресурсите, варира от средно 38% при малки фирми до 86% за големи предприятия - процентна разлика от цели 48 пункта. Процентът на фирмите, използващи софтуер за анализ на данни варира от 11% за малките до 63% при големите предприятия, а ползващите софтуер за информация за клиенти варират от 22% при малките компании до 61% при големите, показват още данните на Евростат.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от Общество
Меко казано е важно: Каква тоалетна хартия използваме?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Бухай с тях руските кратуни. Произвеждай и в Украйна, че да се ползват
5
0
 
6
 
! Отговори
Глобалист преди 2 седмици
Ама защо бягате от софтуера дето ви следи как харчите всяка стотинка?!
4
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
МЕРАКЛИЙЧЕТА ДА НИ ПРОДАВАТ ИЗГЪЗЕН СОФТУЕР В ОБЛАЧНА ОПАКОВКА,ЧЕ ДА ПРОДАВАТ ДОСИЕТАТА НА ФИРМИТЕ НА КОНКУРЕНТИ И КОНКИСТАДОРИ!!...
3
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
В последните две фирми, за които съм работил, софтуерът беше собствена разработка само за вътрешна консумация. Да се обзаложим ли, че и двете фирми не фигурират в статистиката защото не са закупили софтуер предлаган на пазара?
2
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
С този софтуер, съчетан с ИИ, ще разцъфтят фирмите....:))
1
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Дания прави интересен номер, обаче - ако вземеш лиценз за софутер, най-често датски, си го приспадаш от таксите! Буквално ти е безплатен. И така се стига, до това, че раздават макбуци за по 9000 лева, а на тях качен всеки софутер, който можеш да се сетиш и струва десетки хиялди на година.