Държавата осигурява денонощна грижа за деца на бежанци

Над 11 хиляди деца са имали нужда от помощ
16 май 2024 15:33, Инна Ангелова
27
Държавата осигурява денонощна грижа за деца на бежанци
Снимка: 🆓 Use at your Ease 👌🏼 от Pixabay

В Регионалния-приемателен център за бежанци в Харманли беше открита сигурна зона за непридружени деца. Капацитетът ще е 98 деца. Изграждането на такива сигурни зони е от важно значение, защото там децата, които са без родители, ще могат да получат международна закрила.

За откриването пристигнаха вицепрезидентът Илияна Йотова, министърът на вътрешните работи Калин Стоянов, както и представители на други министерства и на държавни агенции. На място присъстваха представители на УНИЦЕФ и посланикът на Швейцария, които съвместно с Държавната агенция за бежанците изградиха сигурната зона, която е трета за страната.

Председателят на Държавна агенция за бежанците Мариана Тошевва заяви, че основната цел е по най-бързия начин децата да бъдат изведени към среда, близка до семейната. “За сега приемната грижа за съжаление не е достъпна. Не е развита дотам, за да приема децата бежанци. Много е трудно. За миналата година имаме от 3843 деца само 42 изведени деца към друг тип грижа“, каза още Тошева, пише bTV. 

По данни на УНИЦЕФ само за последните пет години у нас непридружените лица, потърсили закрила, са над 11 хиляди.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още по темата: бежанцигрижадеца
Още от Общество
Меко казано е важно: Каква тоалетна хартия използваме?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
1
 
! Отговори
Патриот преди 2 седмици
Защо не са в Катар, а в България. Срамота.
23
1
 
4
 
! Отговори
Гошо преди 2 седмици
А българските деца умират по болниците или ние събираме пари,срам за България
22
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Всички коментари,за децата са точни и коректни, обаче,Сиди в министерството Калинка и взима за всеки бежанец, допълни пари и хич не я интересува бъдещето,интересува лична изгода,сега колкото повече,по добре.
21
0
 
3
 
! Отговори
Друг преди 2 седмици
Заглавието е подвеждащо! Деца - бежанци или деца на бежанци? Ако са деца на бежанци защо бежанците не се грижат за тях? Тези деца - бежанци ги знам не можеш да ги интегрираш! Загуба на време и средства който могат да бъдат инвестирани в нашите деца! Като се казва първите 7 години на възпитание определят държанието ти за цял живот! А тези "деца" овсен насилие друго не познават
20
0
 
5
 
! Отговори
Някой преди 2 седмици
Вероятно политиците когато излезнат да говорят лъжи ще е най-добре поне да бъдат честни към децата и да кажат точно какво бъдеще ще им постелят или въобще ще имат ли такова да не се изразя с точни думи по тактично. Ако към нас не са честни поне към децата да бъдат, но толкова ги интересува... Важно е мистър и мисис перхунде да са уоу крале кралици друсани калинки в джаза важната работа оргий леви меки китки и кога имаш пет лева в джоба.... ***. Кога и как да ги обидиш малко е...
19
0
 
5
 
! Отговори
Някой преди 2 седмици
Не е далече разрухата на света. Просто се огледайте. Един път е имало потоп. Сега са всякакви катаклизми навсякъде по всяко време както войните и безмерните несправедливости. Тези който мислят, че печелят всъщност ще разберат колко губят, но историята е доказала, че *** индивид рядко осъзнава какво е направил с действията си. Жалко за нашите деца..... Обаче Господ по-добре отвръща да си плащат цената всички. 90% от света е от дяволи под една или друга форма....
18
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
А така! А за нашите деца капачки събираме!
17
0
 
15
 
! Отговори
Няма да преди 2 седмици
гласувам за тези политически помiaри /не цензурирайте тази точна дума за политиците на територията, не казвам България защото тя не заслужава тази папла4 /повече, мойте деца какви са бе сурикате, да не са деца на Сатаната, че за тях няма денонощна грижа ?
16
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
В евроатлантическия "рай"е така
15
0
 
19
 
! Отговори
тези дечица на преди 2 седмици
колко годинки са дошли тук!? а Инче?лоши родители ли са ги изоставили бягайки за германия, или дечицата пришълци са се навлекли тук на 17-18г?:защото там децата, които са без родители, ще могат да получат международна закрила.
14
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
ЧЕСТИТА ПРОМЯНА
13
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
А за българските деца???
12
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
А нашите кучета ги яли
11
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
За съжаление кръвта вода не става.До 10 години като почнат да се взривяват ще берем горчивите плодове на изопачената милозливост.
10
0
 
21
 
! Отговори
а кога ще чуем преди 2 седмици
Държавата осигурява денонощна грижа за бездомните в бг?Ама важното е наивни с бързи кредити и най бедни пак да преизберат лапачите
9
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Гледаш го 1.80 с брада без документи със последен модел телефон.И детето ти казва че било на 14 г и имало нужда от помощ.Щото не знаел на коя страна бил жител!
8
0
 
35
 
! Отговори
Това, преди 2 седмици
е най-голямата подигравка с българите...За българските деца няма детски, няма градини...
7
25
 
2
 
! Отговори
Идвайте мигранти! преди 2 седмици
Българите само рушат и крадат. Самоизяждат се вътре в племето.
6
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Нямам против да се обгрижват деца бежанци, но защото нашите деца не съществуват за системата.Не получаваме детски защото работим и плащаме данъци.Братята роми и бежанците не работят следователно има детски и социални помощи! Значи ние работим за да издържаме тези хора
5
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Деца?! И тези деца сами са платили на трафикантите и са минали толкова граници нелегално??? Какви са тия деца, бе!