Крим: Без оръжия и граници, само море и бански

Вижте уникални съветски кадри от края на 50-те
15 авг 2016 22:00, Красимир Ангелов
143

Снимка: back-in-ussr.com

Без съмнение Крим е една от най-горещите точки в света в последните 2 години. Тогава Русия анексира едностранно Кримския полуостров, а напрежението между двете страни в конфликта - Русия и Украйна, изобщо не намалява, а дори напротив – покачва се отново.

В следващата галерия обаче ще ви върнем близо 60 години назад – в края на 50-те години, когато Крим е бил част от перлите на някогашния СССР.  Насладете й се, а още подобни снимки може да откриете тук.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Още по темата: морелятоКрим
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако не бяха американците да разрущат Украйна сега още щеше да е мирно, тихо и секси. Стига укрсаинците да не откраднеха пясъка камъните по плажа.
36
2
 
5
 
! Отговори
BURZUM преди 7 години
Придобива се усещането за нормалност..не се забелязват напрегнати ДЕБНЕЩИ погледи...
35
10
 
11
 
! Отговори
Дядо Петко преди 7 години
При комунистите в изобилие беше само комунистическата идиотияБяха построили мавзолей на един терорист-убиец Г.Димитров в центъра на София и водеха децата да му се кланят на мумията. Промиваха мозъците на учениците с лозунги, манифестации и други простотии, а будните и мислещите ги пращаха в Белене да чукат камъни.Създадоха мрежа от агенти и доносници, които да следят населението дали мисли "идеологически правилно"Забраниха всички партии освен БКП, за да могат само те да крадаттака беше соца
34
10
 
10
 
! Отговори
Дядо Петко преди 7 години
До Анонимен 78Хахаха :) при комунистите имало изобилие, най-новия виц :)ти да не си слънчясал бе пич?при соца магазините бяха празни, редяхме се на опашки за банани и гледахме автомобилите само на картинка, защото се чакаше 10 години за Москвич.Зимата мръзнехме в панелките, имаше режим на тока, също като сега във Венецуела и Куба, същата мизерия беше.Имахме образование, което не се признаваше никъде по света, както сега северно корейското не се признава, а здравеопазването беше кошмарно
33
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До До 71Не, дълбоко си заблуден. Никога няма да се освободим от руснаците, защото никога не сме били под руска власт а в момента България се управлява от американското посолство с мейлове и телефонни обаждания до Борисов и министрите.
32
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до АнонимеРублата е стабилна, цената на петрола се вдига, безработицата в Рисия е под 5%, постоянно се откриват нови работни места и заплатите растат. А ти можеш да продължаваш да се дереш.
31
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До До 71Когато комунистите бяха на власт за всеки имаше храна в изобилие плюз безплатно образование и здравеопазване на световно ниво. Къпоните и мизерията дойдоха с така наречената демокрация която ни донесоха САЩ, а върхът на сладоледа беше когато ГЕРБ само за 1 година взеха 30 милиарда кредити.
30
7
 
4
 
! Отговори
До 71 преди 7 години
Бъркаш се, още не сме се освободили от руснаците, но сме на път да се освободим. А купоните си бяха когато комунистите бяха на власт.
29
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 70Путин им го вкара много грубо с Крим==========Така е, вкара им го. На руснаците. Рублата "укрепна", доходите "скочиха", вносът на палмово масло - също. Петролът "поскъпна". Изобщо цъфнаха и вързаха.
28
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Според доклад на нюйоркската полиция в града има 80 лагера за бездомници. Кризата с бездомниците нараства толкова застрашаващо, че се превръща в епидемия.
27
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Някои от нас още помним купоните. Не беше кой знае колко отдавна
26
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мизерия братче!
25
1
 
7
 
! Отговори
тролгеносен преди 7 години
Хубави времена бяха. Спомням си как се обзалагахме с аверите на бутилка вино кой ще "наниже" повече рускини от руската група в къмпинга:). Към 2.00 след полунощ се събирахме на плажа пред черната тенекия с печени миди, бяло евтино вино и започвахме ."разбора". Всъщност проблема не беше с "девочките" а как да успееш да ги отделиш от групата или да напиеш безпаметно копоя който ги следеше/руководителя/ . Останалото си беше..........
24
1
 
5
 
! Отговори
До 10 преди 7 години
"Ръката на бога "КГБ" е дълга...... може да те поздрави.....Брава, добре популизираш "демокрацията" в Русия. Това също обяснява "90 процентната" поддръжка за политиката на вожда.
23
3
 
5
 
! Отговори
(-_-) преди 7 години
Без оръжия!? Тогава по границите се стреляше на месо и за разлика от сега нямаше разни бежанци, хората живееха спокойно, дори не си заключваха входните врати.. И какъв е тоя отвратителен плаж? В Крим има далеч по-добри места да се плажува.
22
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Голем кеф беше.Гмеж по плажа,фасове от бт.чаршави вместо хавлии.Четри кола с опънат чаршаф бира и белот от долу тука вече. Говорим за хайлайф..Вечер бяла риза вратовръзка,лили иванова и шопска салата.Западна музикя води до милицията и пукане на тъпаните и чупене на китари.
21
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 50Минимална заплата в Русия -117 $. Официални данни.
20
4
 
1
 
! Отговори
ууу преди 7 години
До Киро кофражистаАко си ходил във Феодосия няма да говориш такива глупости.
19
0
 
6
 
! Отговори
варненски гларус преди 7 години
Здрави д упета имат тази година украинките.От чакъла ще да е.
18
4
 
6
 
! Отговори
До Анонимен преди 7 години
Чакъл и беднотия...........до шия....---------------Щото пък ние тънем в разкош и излишък!Хайде, вместо да гледаме какво има в чуждото канче, да напълнем първо своето.